ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Επενδυτική Επανάσταση;

Επενδυτική Επανάσταση;

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ!!!
“Ξεβρώμισε ο τόπος από τους επιχειρηματίες”

Kαθώς διαβάζαμε την δήλωση του Σκουρλέτη πως δεν θα απολύσει κανένα δημόσιο υπάλληλο – μια και στις Ιερές Αγελάδες του δημοσίου, ποντάρει όλο του το είναι- είπαμε να του αφιερώσουμε το παρακάτω άρθρο του Κώστα Στούπα με την κραυγή απόγνωσης ενός Ελληνα επιχειρηματία. Μικρή σημασία έχει ποιος θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Η χώρα μοιάζει παγιδευμένη με εκρηκτικά και το φιτίλι έχει ανάψει εδώ και καιρό, με ταχύτητα μετά τα capital controls πλησιάζει το μπαρούτι.

Τόσο οι δύο μονομάχοι των επικείμενων εκλογών, όσο και τα μικρότερα κόμματα που διαγκωνίζονται για το ρόλο του ρυθμιστή των εξελίξεων διστάζουν να πουν την αλήθεια στην κοινωνία και συνεχίζουν να χαϊδεύουν τα αυτιά των κοινωνικών στρωμάτων που συγκροτήθηκαν την περίοδο της ευημερίας με δανεικά, υποσχόμενοι τις λιγότερες το δυνατόν απώλειες. Το μόνο που μπορούν να εξασφαλίσουν έτσι, είναι η απόλυτη κατάρρευση και καταστροφή όλων.

Η χώρα χρειάζεται μια επενδυτική επανάσταση για να σταθεί στα πόδια της μετά από 5-10 χρόνια κι εμείς ασχολούμαστε με την αναπαλαίωση του στελεχιακού δυναμικού στη Ρηγίλλης και το αν θα καταφέρουν οι “παλαβοί” της Κουμουνδούρου να επανασυσπειρώσουν τους αδαείς που πίστεψαν τα παραμύθια της Χαλιμάς. Η παρακάτω έρευνα αποτυπώνει την κατάσταση.

Μέσα στους επόμενους έξι μήνες αναμένεται να κατεβάσουν ρολά περί τις 63.000 επιχειρήσεις, δηλ. το 27,3% αυτών. Αυτό προβλέπει μελέτη του Ινστιτούτου Μελετών της ΓΣΕΒΕΕ η οποία έγινε σε συνεργασία με την εταιρεία MARC και δημοσιεύτηκε προχθές. Τούτο συνεπάγεται την απώλεια 138.000 θέσεων εργασίας. Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσει κάποιος και το λουκέτο σε εκατοντάδες μεσαίες με μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Με απλά λόγια, η 1 στις 3 μικρές επιχειρήσεις θα κλείσει τους επόμενους μήνες. Τρεις στις τέσσερις επιχειρήσεις διαπιστώνουν και σε αυτό το εξάμηνο μείωση της ζήτησης (75,4%), των παραγγελιών (77,1%) και επιδείνωση της ρευστότητας (81,7%).

Η μείωση της ζήτησης, των παραγγελιών και της ρευστότητας από 75-81% είναι συντριπτική και οι συνέπειες θα πρέπει να προστεθούν στα δεκάδες δισ. των απωλειών της καταστροφικής διαπραγμάτευσης Τσίπρα-Βαρουφάκη. Καμία μονοκομματική κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας δεν μπορεί να αλλάξει σε λίγους μήνες το κλίμα και να αποτρέψει το σπινθήρα του αναμμένου φυτιλιού να φτάσει στη μπαρούτι. Οι ρίζες της ελληνικές κακοδαιμονίας είναι πολύ βαθιές και ξεκινούν από το Σύνταγμα της χώρας και την εχθρότητα με την οποία έχουν εκπαιδευτεί μεταπολιτευτικά οι γενιές να αντιμετωπίζουν την ιδιωτική επιχειρηματικότητα. Η παρακάτω επιστολή που έλαβα πριν από λίγες μέρες είναι χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί.

-Αγαπητέ Κώστα,

Επίτρεψε μου τον ενικό μιας και διαβάζοντας τα άρθρα σου, νιώθω κοντά σου.

Πως υπάρχει κάποια ελπίδα γι’ αυτό τον τόπο που αφήνω;

Επίτρεψε μου να κάνω μια μικρή εισαγωγή: Το 2010 βρέθηκα σχεδόν στο δρόμο μετά τη δήλωση Παπανδρέου από το Kαστελόριζο. Από επιχειρηματίας έφτασα να φτιάχνω καφέδες σε ένα μαγαζί στην Πατησίων ανασφάλιστος για 28 ευρώ τη μέρα. Έχοντας καθημερινές συναλλαγές με τουρίστες μου ήρθε μία ιδέα που αφορούσε τη μετακίνηση τους και την καλή εξυπηρέτηση τους. Χωρίς κεφάλαιο και μετά από αδιάκοπα ξενύχτια και συνεχόμενα 24ωρα πάνω από ένα τηλέφωνο, για 3 χρόνια (βλέπεις οι εφαρμογές android ξεκίνησαν 2,5 χρόνια μετά) κατάφερα πέρυσι να νοικιάσω τα πρώτα μας γραφεία στην Πανεπιστημίου.

Επί 4 χρόνια δε χάλασα τίποτα για προσωπικό μου λόγο γιατί ήθελα να φτάσω πιο γρήγορα το στόχο μου. Ότι έβγαζα το έριχνα στη δουλειά μου με αποτέλεσμα μέχρι τα μέσα Απριλίου 2015 να πανηγυρίζουμε από τις κρατήσεις που είχαμε για το καλοκαίρι. Προσλάβαμε προσωπικό για τη διαχείριση κλήσεων και κρατήσεων και από Μάιο πιστεύω ξέρεις τι ακολούθησε. Αντί να ανεβαίνουν οι κρατήσεις ανά ημέρα, μειώνονταν. Τη λογική συνέχεια την ξέρεις, απολύσεις (είχαμε προσλάβει κανονικότατα). Δε θα ξεχάσω τη μέρα που το ανακοίνωσα, 30 Ιουνίου 2015. Ημέρα που είχα τα γενέθλιά μου. Έκλεισα το τηλέφωνο μου γιατί δε θα άντεχα να ακούω ευχές.

Βλέπεις καταλάβαινα το ντόμινο που θα ακολουθούσε και πως αυτό που έγινε στο γραφείο μου θα γινόταν σε δεκάδες επιχειρήσεις εκείνη τη στιγμή και τις επόμενες ημέρες. Βλέποντας αυτούς τους επικίνδυνα ηλίθιους να καταστρατηγούν στο όνομα του λαού τις οικονομικές ελευθερίες μας, και να μας καταντούν τους επαίτες του πλανήτη, να αγνοούν τα στοιχειώδη οικονομικά και τις συνέπειες του κλεισίματος των τραπεζών καθώς και την απαγόρευση των εμβασμάτων στο εξωτερικό, λέγοντας: ο λαός δεν έχει καταθέσεις στις τράπεζες, και το χειρότερο όλων, Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ να τους επικροτεί και να κάνει συγκεντρώσεις συμπαράστασης, πανικοβλήθηκα.

Ό,τι είχα χτίσει με ξενύχτια 4 χρόνια τώρα από το μηδέν, το έβλεπα να διαλύεται και να ακούω να περηφανεύονται για την ΕΡΤ και τις καθαρίστριες και για το ότι δε θα κάνουν απολύσεις στο δημόσιο!!! Συνάδελφοι και φίλοι με επιχειρήσεις απέλυαν κόσμο και έψαχναν διέξοδο σε άλλες χώρες τρομοκρατημένοι, και αυτοί μίλαγαν για τις ομαδικές απολύσεις και για το δίκιο του χαμηλόμισθου! ΠΟΙΟΥ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥ; ΟΛΟΙ ΕΧΑΝΑΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ!

Δε μπορούσαμε να κάνουμε πράγματα αυτονόητα: Να πληρώσουμε τη Google και το Facebook για να συνεχίσουμε να έχουμε δουλειά, μιας και από τη διαφήμιση προερχόταν το 80% του τζίρου μας. Όταν έλαβα ένα mail από τη Google adwords να με ενημερώσει πως κατανοεί την αδυναμία πληρωμών από τους Έλληνες συνεργάτες και μας “χαρίζει” μέσω δωρεάν πίστωσης 500 ευρώ, βγήκα έξω από τα ρούχα μου! Δεν είχα δώσει δικαίωμα σε κανέναν 4 χρόνια τώρα να με προσβάλει έτσι. Ξέρεις Κώστα, ακόμα και αν δεν είχα στις αρχές χρήματα για το σπίτι μου, τα έξοδα της εταιρίας μου πληρώνονταν κάθε 2 του μήνα.

Είχα ένα φίλο που είχε πάει τη βιοτεχνία του στη γειτονική μας χώρα και του ζήτησα να με συστήσει σε μερικούς ανθρώπους να ρωτήσω τι μπορώ να κάνω. Πήγα περιμένοντας να βρω την κατάσταση που είχαμε βλακωδώς οι Έλληνες για τις βαλκανικές χώρες στο μυαλό μας και ως εκ θαύματος συνάντησα μία χώρα που ντρεπόμουνα να πετάξω και το τσιγάρο στο δρόμο. Μέσα σε 90 λεπτά είχα την εταιρία μου και εταιρικό λογαριασμό. Πραγματικά ενθουσιάστηκα με αυτά που είδα. Ανθρώπους φιλόξενους, σχεδόν μηδενική ανεργία, τα πάντα γίνονται μέσω υπολογιστή, και έχεις όλο το χρόνο να ασχοληθείς με τη δουλειά σου ή ότι άλλο αγαπάς και ένα κράτος να είναι δίπλα σου και όχι απέναντι σου.

Σήμερα μάζεψα σε κιβώτια τα απαραίτητα από το γραφείο μου στην Ελλάδα, έκλεισα το τηλέφωνο της λιανικής για Ελλάδα μιας και αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί φορολογητέα παράβαση με τα βασιλικά διατάγματα που ακόμα έχουμε σε ισχύ ενάντια σε κάθε λογική και ευρωπαϊκή οδηγία και την Κυριακή φεύγω μόνιμα για Βουλγαρία. Μετανιώνω που δεν το έκανα νωρίτερα. Θα κλείσω μεταφέροντας σου ένα συναίσθημα που ένιωσα και χωρίς καμία υπερβολή.

Όταν έφυγα από τη Βουλγαρία (μία χώρα που δεν ήξερα τη γλώσσα και σαν ένας άνθρωπος που δεν είχε περάσει στα 38 του ξανά τα σύνορα) και έφτασα στην Αθήνα, άρχισα πάλι να φοβάμαι. Το στομάχι μου να σφίγγεται. Το άγχος να με κυριεύει. Έλληνας και ένιωθα ασφάλεια σε άλλη χώρα. Το τραγικό είναι πως δεν υπερβάλω. Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου και σου εύχομαι τα καλύτερα. Και αν μπορείς, μετέφερε στους Έλληνες ψηφοφόρους τα παρακάτω:

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΘΝΙΚΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ! ΞΕΒΡΩΜΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΠΙΝΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ!

Η ΕΡΤ ΑΝΟΙΞΕ, ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ,

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΕ 50.000 – 100.000 ΕΦ’ ΑΠΑΞ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ 2-4.000 ΤΟ ΜΉΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ “ΤΑ ‘ΧΟΥΝ ΠΛΗΡΏΣΕΙ” και οι υπουργοί φορούν τζηνς, μπλουζάκια και παρδαλά πουκαμισάκια!!!

@Παναγιώτης Γ. Κορφοξυλιώτης /17 Αυγούστου 2015

-Απάντηση: Καλησπέρα, Θα ήθελα να το δημοσιεύσω. Μπορώ; / Κώστας Στούπας

-Απάντηση: Ελεύθερα, πλέον δε χρωστάω σε κανέναν τους και ούτε θα τους ξαναδώ. Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω που μέσα σε αυτόν τον παραλογισμό που ζούμε υπάρχουν και κάποιες φωνές της λογικής. Σου εύχομαι καλή δύναμη ώστε να συνεχίσεις και κάποια στιγμή να επικρατήσει σε αυτή τη χώρα το αυτονόητο και όχι το παράλογο.

@Κώστας Στούπας / Capital.gr

***

ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ … ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΜΠΑΝΑΝΙΑ

Δεν είναι βιώσιμο αυτό το κράτος. Τέλος.

Τον Ιανουάριο του 2014 οι συνταξιούχοι που έπαιρναν από 3 συντάξεις και πάνω (έως 10 συντάξεις ο καθένας!!!) ήταν 390.080 άτομα. Τον Μάιο του 2015 έφτασαν τους 417.063. Αντί να μειώνονται, αυξάνονται! Ανάμεσά τους 29.192 συνταξιούχοι κάτω των 25 ετών !!! Όλοι κοστίζουν 2.352.881.886,20 τον μήνα και παίρνουν συντάξεις από 80 διαφορετικούς φορείς! (Στοιχεία Υπουργείου Εργασίας)

Κανένας τους δεν έχει δώσει τις ανάλογες εισφορές. Το ποσό που ανταποκρίνεται στις ασφαλιστικές εισφορές ποικίλει από το 0% της σύνταξης (στις άγαμες κορασίδες) ή λιγότερο από 10% (σε κάποια “ευγενή” – με τα λεφτά των άλλων – ταμεία) μέχρι το 80% για τους συνταξιοδοτηθέντες κανονικά από το ΙΚΑ. Δηλαδή η σύνταξη που θα έπρεπε να παίρνουν όλοι σύμφωνα με όσα έδωσαν ως εισφορές είναι από καθόλου μέχρι το πολύ το 80% της σημερινής. Όλο το επιπλέον ποσό το βρίσκαμε τα χρόνια της μεγάλης ρεμούλας από τα δανεικά. Σήμερα το πληρώνει ο κατασπαραγμένος από την φοροεπιδρομή ιδιώτης επιχειρηματίας και υπάλληλος.

ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΤΩΡΑ 200.000 ΚΗΦΗΝΕΣ Δημόσιοι Υπάλληλοι, ΚΡΑΤΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

-Δώσαμε (η Τρόικα) 3 εναλλακτικές στον κ. Παπακωνσταντίνου-άρχισε να διηγείται ο Μπομπ Τρα. H πρώτη ήταν να απολυθούν άμεσα 180.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Ο Παπακωνσταντίνου που τον είχαμε στην άλλη άκρη του ακουστικού μας είπε «περιμένετε να ενημερώσω τον κ. Παπανδρέου». Ήμασταν στη γραμμή όταν μας μετέφερε την κάθετη άρνηση του τότε πρωθυπουργού, «με τίποτε, είναι ψηφοφόροι μας, αυτοί μας στηρίζουν». Η δεύτερη εναλλακτική ήταν να γίνει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση μια καταιγίδα αποκρατικοποιήσεων. Κι αυτό το αρνήθηκε με το ίδιο επιχείρημα «αυτοί μας στηρίζουν». Η τρίτη και τελευταία εναλλακτική ήταν το κόψιμο μισθών και συντάξεων. «Ναι αυτή είναι η καλύτερη λύση. Αυτό να κάνουμε» μας απάντησαν ομόφωνα οι κ.κ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.

Οι συνομιλητές του πάγωσαν. Τον άκουγαν άφωνοι να διηγείται μέσα σε λίγα λεπτά την επιλογή του ολέθρου για έναν ολόκληρο λαό. Δύο γόνοι πολιτικών οικογενειών, άψητοι και ανερμάτιστοι στην εξουσία, επέλεξαν με κριτήριο την διατήρηση του κρατικοδίαιτου κομματικού κράτους, των συμμοριών, του δημοσίου την πιο καταστροφική λύση για την χώρα. Μας οδήγησαν αλυσοδεμένους στο Μνημόνιο για να μην διαταραχθεί το σαθρό πολιτικό οικοδόμημα της μεταπολίτευσης που βασίζεται στο κομματικό κράτος.

Έτσι το κυνήγι του Παπανδρέου στο εστιατόριο του Βερολίνου, είναι το λιγότερο από όλα όσα θα μπορούσαν να του συμβούν στην κλίμακα από το μηδέν έως τον «Καντάφι».

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΖΩΟ!!

@ Irini Krino /terrapapers.com

Φωτογραφία GYPAS

syriza oi kokkinoi fasistes (3)

Screenshot_20

syriza oi kokkinoi fasistes (1)

syriza oi kokkinoi fasistes (4)

syriza oi kokkinoi fasistes (5)

syriza oi kokkinoi fasistes (7)

syriza oi kokkinoi fasistes (9)