ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Ζήσε με Πάθος

Ζήσε με Πάθος

Ακολούθησε το ΠΑΘΟΣ σου

Τα χρήματα έχουν δύναμη, δημιουργούν αυτοκρατορίες και καταστρέφουν λαούς, κάνουν τα όνειρα κάποιων ανθρώπων, πραγματικότητα και καταστρέφουν τα όνειρα άλλων. Κάνουν μερικούς ανθρώπους ευτυχισμένους και μερικούς απόλυτα μίζερους και δυστυχισμένους.

Σήμερα το κυνήγι του χρήματος έχει ταυτιστεί (τουλάχιστον τις περισσότερες φορές) με το κυνήγι της ευτυχίας ενώ πολλοί είναι αυτοί που θα συμφωνήσουν πως χρήματα = ευτυχία. Πολλές φορές αυτή η πεποίθηση οδηγεί τους ανθρώπους να ακολουθούν ένα μονοπάτι που δεν τους ταιριάζει. Όταν επιλέγουν την καριέρα τους τις περισσότερες φορές τυφλώνονται από τα χρήματα και καταλήγουν να κάνουν κάτι που μισούν.

Παρόλο που τα χρήματα είναι πολύ ωραία και όλοι μας θέλουμε να τα έχουμε, στην πραγματικότητα προσφέρουν προσωρινή ευτυχία καθώς όσα χρήματα και να έχει κανείς δεν μπορεί να αγοράσει χρόνο ή γνώση ή διάκριση και όλα τα αληθινά σημαντικά. Η λίστα με το τι δεν αγοράζουν τα χρήματα είναι τεράστια και σου προτείνω να φτιάξεις μια δική σου, για να βάλεις στον ΚΥΚΛΟ ΕΥΘΥΝΗΣ, τα αληθινα σημαντικά και να προσδιορίσεις τι είναι το σημαντικό και άξιο λόγου και χρόνου για την ζωή σου. Την ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΖΩΗ.

Ο Χρόνος είναι ένα από το πιο πολύτιμο αγαθό και δεν αγοράζεται

Αυτή η γενιά είναι κατά μία έννοια “καταραμένη” καθώς λόγω οικονομικής κρίσης οι δουλειές δεν είναι πολλές και πολλοί αναγκάζονται να κάνουν μία δουλειά την οποία μισούν μόνο και μόνο επειδή χρειάζονται τα χρήματα που αυτή τους προσφέρει. Ποια είναι η λύση; Απλή.

Να σταματήσουν να ψάχνουν για δουλειά -να είναι δηλαδή δούλοι- και να αρχίσουν να ψάχνουν για εργασία ή απασχόληση. Οδηγός σε αυτό είναι το Πάθος τους, αν έχουν.

Το να δουλεύει κάποιος για να μπορεί να επιβιώνει προσωρινά και να ζει άνετα δεν είναι κακό, ΑΝ ταυτόχρονα, επεξεργάζεται το Πάθος του.

Διάβασε παρακάτω μερικούς λόγους για τους οποίους χρειάζεται να ακολουθήσεις το ΠΑΘΟΣ σου κι όχι τα χρήματα και φτιαξε και μερικούς δικούς σου. Εδώ στο businesslife έχουμε αρκετές ιστορίες ανθρώπων που κάνουν ακριβώς αυτό … ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΠΑΘΟΣ, αναζήτησε τις για εμψύχωση, προτροπή και κατεύθυνση.

Δούλος ή Ανεξάρτητος;

Το να δουλεύεις για τα χρήματα που παίρνεις μπορεί να φαίνεται ένα αρκετά καλό κίνητρο αλλά δεν είναι.Κάθε εβδομάδα δουλεύεις Δευτέρα με Παρασκευή από τις 9 μέχρι τις 5 και αγχώνεσαι για κάτι που δε θα ήθελες να αγχώνεσαι. Αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος για να απολαμβάνεις τη ζωή. Το να δουλεύεις 8 ώρες την ημέρα, 5 μέρες την εβδομάδα, σε μία δουλειά που δεν σου αρέσει είναι κάτι που δεν πρόκειται ποτέ να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Πολλοί άνθρωποι που επιλέγουν μία καριέρα που μισούν θα σου πουν ότι αν είχαν ξανά την ευκαιρία θα έκαναν τα πράγματα εντελώς διαφορετικά.

Έχεις μόνο μία ζωή να ζήσεις. Μην τη σπαταλάς δουλεύοντας κάπου που μισείς μόνο και μόνο επειδή σου προσφέρει οικονομική άνεση. Μπορείς να αρχίσεις να ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ. Να θυμάσαι πως αν κίνητρο σου είναι τα χρήματα, δεν μπορείς να ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ μόνο να δουλεύεις μπορείς. Αξιοποιείς τον ΧΡΟΝΟ σου όταν εργάζεσαι, αντίθετα στην δουλειά τον σπαταλάς.

Το πάθος για τη ζωή κάνει την διαφορά.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να πρέπει να σηκώνεσαι κάθε πρωί και να πηγαίνεις σε μία δουλειά για την οποία δεν έχεις κανένα ενδιαφέρον. Παρόλα αυτά αυτό δεν πρόκειται ποτέ να σε απασχολήσει όταν έχεις πάθος με αυτό που κάνεις. Όταν κάνεις μία εργασία [κι όχι δουλειά] που σε γεμίζει απόλυτα νιώθεις σαν να μη δουλεύεις, νιώθεις σαν να σε πληρώνουν για να περνάς καλά και να διασκεδάζεις. Είναι η διαφορά ανάμεσα στο δουλεύω και στο εργάζομαι.

Μεγαλύτερη απόδοση και πολύ καλύτερες ιδέες.

Σίγουρα ακόμα και όταν κάνεις τη δουλειά των ονείρων σου υπάρχουν μέρες που νιώθεις ότι δε θέλεις να σηκωθείς από το κρεβάτι σου. Αυτές οι μέρες φαίνονται ακόμα χειρότερες και είναι πολύ πιο συχνές όταν κάνεις κάτι που δε σε ευχαριστεί καθόλου. Κάνοντας αυτό που σου αρέσει αφήνεις γρήγορα πίσω σου αυτές τις μέρες και απολαμβάνεις εκείνες που σου δίνουν τεράστια χαρά και ικανοποίηση. Πέρα από αυτό είναι πιο πιθανό να έχεις πιο δημιουργικές ιδέες..

Τίποτε δεν ανικαθιστά το Πάθος

Όσα χρήματα και να βγάζεις τίποτα δεν πρόκειται να σε κάνει να διώξεις το συναίσθημα ότι κάνεις κάτι που μισείς. Υπάρχουν άνθρωποι που βγάζουν πολλά χρήματα δουλεύοντας όλη μέρα. Πολλοί από αυτούς σιχαίνονται αυτό που κάνουν αλλά το έχουν συνηθίσει τόσο πολύ και έχουν γίνει ένα με αυτό με αποτέλεσμα να αισθάνονται πως δεν έχουν άλλη επιλογή. Αυτό το μίσος για τη δουλειά, σύντομα τους οδηγεί σε μεγάλο άγχος και σε προβλήματα υγείας, ευτυχώς που έχουν χρήματα να σκορπίσουν στους συνταγογράφους και στα νοσοκομεία.

Δεν υπάρχει χρόνος στο Πάθος

Είσαι πιο θετικός στο να δημιουργεία μέχρι αργά. Όταν κάνεις αυτό που σε ευχαριστεί το να απασχοληθεία μερικές ώρες παραπάνω δε σε δυσαρεστεί τόσο όσο αν μισείς την δουλειά. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν είσαι παθιασμένος με αυτό που κάνεις δεν αισθάνεσαι σαν να σε πιέζουν να κάνεις κάτι που δε θέλεις. Ο χρόνος είναι κάτι τελείως ανύπαρκτο όταν είσαι παθιασμένος. Αυτό μπορείς να το καταλάβεις ΜΟΝΟ αν έχεις νοιώσει ΠΑΘΟΣ σε εργασία, δεν είναι κάτι που το μεταδίδουν μια αράδα λέξεις.

Πάθος ισούται με “ανύπαρκτα” εμπόδια

Κανένα εμπόδιο δε θα σε σταματήσει από το να πετύχεις. Όταν πραγματικά απολαμβάνεις αυτό που κάνεις τίποτα δε θα σε σταματήσει από το να επιτευχθεί ο στόχος σου. Έχεις τόσο πάθος με αυτό που κάνεις που τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο να πετύχεις φανταστικά πράγματα στο χώρο της εργασίας σου, της προσωπικής σου ζωής μιας και όταν είσαι καλά στην εργασία σου αυτό σίγουρα αντανακλάται και στην καθημερινή σου ζωή και τις σχέσεις σου, αντανακλάται σε ολόκληρο το Σύμπαν.

Εμπόδια θα υπάρχουν, είναι Νόμος τους Σύμπαντος της Υλης που βρισκόμαστε, αλλά η σωστή αξιοποίηση του ΧΡΟΝΟΥ που πετυχαίνεις μόνο με το Πάθος σε ότι ασχολείσαι, κάνει τα εμπόδια “ανύπαρκτα”

Αυτό είναι το βασικό λάθος αυτών που ψάχνουν για δουλειά, δεν διαθέτουν Πάθος και βολεύονται με τα ψίχουλα που πετούν απ’ το τραπέζι. Αν ανοίξεις μια εφημερίδα μικρών αγγελιών, με καλοπροαίρετη διάθεση και Πάθος, βρίσκεις δουλειά αυθημερόν. Το ‘χω κάνει σε διάφορες δύσκολες εποχές και σε μερικές δεκάδες χώρες του πλανήτη που κατα καιρούς βρέθηκα. Εψαχνα δουλειά κι όχι εργασία καριέρας, αλλά με Πάθος.

Καταλαβαίνεις λοιπόν πόσο αστείοι και γραφικοί είναι αυτοί που λένε με περισσή ηλιθιότητα “είμαι δύο χρόνια άνεργος” με το σπινθηροβόλο βλέμμα της τρελής αγελάδας. Αν τους παρατηρήσεις είναι Ολοφάνερο πως όχι Πάθος, αλλά ούτε καν Ζωή δεν έχουν. Μην τους αφήνεις να σε κρατούν καθηλωμένο στην μιζέρια τους και στο γνωστό ψυχωτικό “όλοι μαζί στον πάτο”

Η καλύτερη και πιο καλοπληρωμένη εργασία στον πλανήτη είναι η εργασία του ΠΩΛΗΤΗ, έχεις δει Πωλητή χωρίς Πάθος; Επίσης το πιο δυνατό Πάθος είναι αυτό που ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ. Αρα όλα αυτά τα μιμίδια της συμφοράς που χασκογελάνε στα διάφορα συστήματα MLM είναι απλά ρομποτικοί δούλοι που κυνηγάνε όχι το πάθος τους αλλά ένα καρότο. Το καρότο του χρήματος. Είναι ολοφάνερο από τα αποτελέσματα τους και από την επικοινωνία τους.

Ακολούθησε το ΠΑΘΟΣ σου, ακόμη και σε μια εφήμερη δουλειά, αυτό θα σου αποφέρει όσα χρήματα χρειάζεσαι και ότι άλλο σου είναι απαραίτητο για να υλοποιήσεις κάθε στόχο σου.

Ηω Αναγνώστου: απόσπασμα από το βιβλίο “Ο Κυρίαρχος του Παιχνιδιού”
***

Επικοινώνησε μαζί μας να φτιάξουμε τον ΚΥΚΛΟ ΕΥΘΥΝΗΣ για το ΠΡΟΪΟΝ σου

Αναζήτησε και μελέτησε τα άρθρα “Δεξιότητες Επιτυχίας” και “Ευελιξία και Επιτυχία” και “Ευφυής Ευτυχής Επιτυχής”  όπως και την λεξησαφίνηση του τι είναι ο ορισμός της λέξεης “επιτυχία” Μπορούμε εμείς εδώ στο businesslife.gr και στο πρόγραμμα “Executive Life Coaching” να σου δείξουμε τρόπους ασφαλούς εφαρμογής, των δεξιοτήτων επιτυχίας στην καθημερινότητα σου, εξειδικευμένη, πάνω στα θέματα που σε απασχολούν.

To «Business Executive Coaching», είναι εξειδικευμένη προσωπική συμβούλευση για τον επιχειρηματία, δικτυωτή ή πωλητή. Μπορεί να αποκτήσει και να διαχειριστεί μοναδικά δεδομένα με τα οποία αποκτά την δυνατότητα να ενισχύσει στο μέγιστο τις ικανότητές του και να διαχειριστεί με επιτυχία, δύσκολες καταστάσεις όχι μόνο στην εργασία μα και στην ζωή. Η ικανότητα της στοχευμένης δικτύωσης ή διαδυκτώσης είναι ανεκτίμητη και ένα επαγγελματικό εργαλείο ζωής, που πολλοί λίγοι διαθέτουν.

Aν κοιτάξεις δίπλα σου, αν πετάξεις τις παρωπίδες, βλέπεις πως υπάρχουν άνθρωποι που ζουν αξιοπρεπώς, χωρίς να χρωστάνε την ζωή τους ή την περί-ουσία τους σε κανέναν. Αλλωστε η Περί-Ουσία ούτε πωλείται ουύτε αγοραζεται, γιατί δεν είναι προιόν. Αν θέλεις να πάψεις να ανήκεις στην πλειοψηφία της μάζας, της φυλής των υπαλλήλων, πρώτα μελέτησε και μετά επικοινώνησε να μάθεις τι να κάνεις.

Φρόντισε πριν επικοινωνήσεις να γνωρίζεις ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΣ.

Ας βρούμε λοιπόν τι χρειάζεσαι σήμερα, για να πωλήσεις τις υπηρεσίες σου ή το προϊόν σου πιο επιτυχημένα και πιο εύκολα, εντελώς Δωρεάν,

στείλε e-mail: businesslifegr@gmail.com
ή τηλεφώνησε στο 693 088 4704 (18:00 – 20:00)