EXECUTIVE LIFE

Πάθος: Ο Κύριος Σκοπός Σου

Πάθος: Ο Κύριος Σκοπός Σου

Εσωτερική Φλόγα: Η Ζωή Είναι ή Πάθος ή Τίποτε Απολύτως

Το Πάθος σε πάει από εκεί που είσαι, εκεί που Θέλεις να πας.

Τίποτε σημαντικό τίποτε άξιο λόγου δεν έγινε χωρίς Πάθος.

Κάθε φορά που βλέπεις μια επιτυχία έναν στόχο υλοποιημένο υπάρχει πίσω της κάποιος που παθιάστηκε με αυτήν την επιτυχία, την έχει ορίσει ως στόχο και έχει δουλέψει με πάθος, χαρά κι ενθουσιασμό για να την πετύχει. Θέλεις να αποτύχεις σίγουρα; Αγνόησε αυτό για το οποίο είσαι παθιασμένος κι αγνοείς έναν βασικό κανόνα της επιτυχίας. Ο Μοναδικός Σκοπός Της Ζωής Σου, είναι αυτός που σε Παθιάζει, σε ενθουσιάζει και σε κάνει απόλυτα ευτυχισμένο ΠΡΙΝ τον πετύχεις ανεξάρτητα από τα όποια εμπόδια συναντήσεις.

Αυτό είναι και το μυστικό της Ανεξαρτησίας, αν υπάρχει μυστικό, ή μάλλον είναι άλλο ένα από τα μυστικά που είναι ευρέως γνωστά σε όλους, αυτό είναι το μυστικό της ύπαρξης. Αν αυτός φροντίσεις να είναι ο Βασικός Σκοπός της ζωής σου, τον υποστηρίζεις ΜΕ ΠΑΘΟΣ, ενθουσιασμό και σθένος, τότε είναι σχεδόν αδύνατον να μην τον πετύχεις. Εδώ δεν έχει να κάνει με το χάσιμο μιας προθεσμίας ή με την πτώση των πωλήσεων αλλά με κάτι πολύ σημαντικότερο. Το χάσιμο της Ανεξαρτησίας σου. Με δεδομένο φυσικά ότι έχεις σαν Σκοπό να μην είσαι εξαρτημένος και να μην ζεις με δεκανίκια.

Θα έλεγα πως η ζωή δεν έχει κανένα στόχο και κανένα σκοπό πέρα από την ελευθερία από την ίδια την ζωή της ύλης. Την ελευθερία από την φυλακή «της σπηλιάς» ή του ολογράμματος του matrix. Αυτή την ελευθερία την πετυχαίνεις μόνο αν είσαι Ανεξάρτητος. Είναι γνωστό / μυστικό πως η Ελευθερία είναι συνώνυμο της Ανεξαρτησίας. Δεν γίνεται να είναι κάποιος εξαρτημένος και ελεύθερος σε καμία περίπτωση. Εξαρτημένοι είμαστε όλοι είναι αδύνατον να είναι κάποιος απόλυτα Ανεξάρτητος μέσα στον υλικό κόσμο, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να πετύχουμε Βαθμούς Ανεξαρτησίας. Αυτό είναι στο χέρι μας και το πετυχαίνουμε μονάχα βαθμιδωτά.

Για να πετύχουμε Βαθμούς Ανεξαρτησίας είναι απαραίτητο να έχουμε έναν Κύριο Ξεκάθαρο και Σαφή Σκοπό. Αυτός ο Σκοπός είναι ο φανοστάτης που σου φωτίζει το μονοπάτι της Ανεξαρτησίας. Ας δούμε σε αυτό το άρθρο πως να βρεις τον Σκοπό σε οικονομικό ή κοινωνικό επίπεδο αλλά και πως να τον πετύχεις βήμα – βήμα. Ό,τι ενέργειες χρειάζεται να κάνεις για να πετύχεις τον μεγάλο Σκοπό της Ανεξαρτησίας σου χρειάζεται να κάνεις και για να πετύχεις μικρότερης σημασίας σκοπούς-στόχους. Αρκεί να εναρμονίζονται με τον Μεγάλο Άκαμπτο Σκοπό που είναι η Ανεξαρτησία σου. Δηλ. μπορείς να ορίσεις έναν μεγάλο οικονομικό Σκοπό απλά φρόντισε να εναρμονίζεται με τον μεγάλο κεντρικό Σκοπό της ζωής σου.

Ο Κύριος, Σαφής, Άκαμπτος Σκοπός σου είναι συνήθως αυτός που σε βοηθάει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο να πετύχεις όλους τους υπόλοιπους Σκοπούς και Στόχους σου.

Χρειάζεται να έχει τα ακόλουθα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

>Να είναι κάτι που θέλεις ΕΣΥ προσωπικά.

>Η επιθυμία σου να είναι έντονη να σε παθιάζει και να σε ενθουσιάζει.

>Να είναι ξεκάθαρος, συγκεκριμένος, μετρήσιμος κι ΕΦΙΚΤΟΣ.

> Ευθυγράμμιση σημαίνει να εναρμονίζεται με τους υπόλοιπους Σκοπούς σου.

Θέληση: Το πιο φτηνό προϊόν είναι οι γνώμες των ανθρώπων. Όλοι ξέρουν να σου πουν για το καλό σου πάντα, τι να κάνεις και τι όχι, τι να πεις και πώς να το πεις. Ειδικά αν είναι «δικοί σου» άνθρωποι και σε επηρεάζουν καταλήγεις να κάνεις πράγματα που δεν θέλεις, να έχεις γνώμες που δεν είναι δικές σου και κατά προέκταση να ζεις ζωή που δεν σε εκφράζει. Στα δυναμικά ύπαρξης το πρώτο δυναμικό είναι ο εαυτός γι αυτό και ο κύριος Σκοπός σου να είναι κάτι που το θέλεις Εσύ προσωπικά, αγνοώντας το τι θέλουν ή όχι οι υπόλοιποι. Το δικό σου ΘΕΛΩ έχει σημασία.

Επιθυμία: Η επιθυμία σου να είναι έντονη να σε παθιάζει, να σε ενθουσιάζει. Η επιθυμία σου να είναι τόσο έντονη ώστε η σκέψη και μόνο να τον πετύχεις σε παθιάζει, σε ενθουσιάζει και σε κάνει ευτυχισμένο. Αυτό που ανακαλύπτεις ότι σε κάνει ευτυχισμένο, ότι σε ενθουσιάζει και μόνο που το σκέφτεσαι αυτό είναι και ο Κύριος Σκοπός της ζωής σου. Μπορεί να είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτά που σου λένε ή που έχεις σκεφτεί μέχρι σήμερα. Γι αυτό και είναι τόσο σημαντική η άσκηση που σου δίνω πιο κάτω για να ξεκαθαρίσεις τι Θέλεις ΕΣΥ.

Να είναι ξεκάθαρος, συγκεκριμένος, μετρήσιμος, εφικτός: Να μπορείς να τον ορίσεις με λέξεις να τον περιγράψεις και να τον γράφεις με τόση διαύγεια που ακόμη και ένα παιδί όταν τον διαβάζει να καταλαβαίνει τι ακριβώς θέλεις και να μπορεί να πει αν τον πέτυχες ή όχι. Να μπορεί να μετρηθεί και να καθοριστεί ποσοτικά, με αριθμούς. Αντί να πεις «θέλω να βγάζω πολλά λεφτά» σωστό είναι το «θέλω 100.000e το χρόνο μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία» αντί να πεις «θέλω να πουλάω πολλά βιβλία» το σωστό είναι «θέλω να πουλάω 30 βιβλία την ημέρα» Δηλ. χρειάζεται να υπάρχει ξεκάθαρος αριθμός ορισμένος και μετρήσιμος. Είναι πολύ σημαντικό αυτό το βήμα γιατί αν δίπλα σε μια πράξη δεν μπορείς να βάλεις την λέξη «έγινε» αυτή η πράξη είναι φαντασίωση και ουδέποτε παράγεται αποτέλεσμα από τις φαντασιώσεις.

Εφικτός: Πρέπει ο Σκοπός που καθορίζεις να είναι εφικτός όχι αόριστος ή εξωφρενικός ώστε να γίνει τελείως ανέφικτος. Αν μέχρι σήμερα μόλις και μετά βίας καταφέρνεις να πληρώσεις τα τρέχοντα μηνιαία έξοδά σου (800e) μην ορίσεις ως στόχο 800.000e τον χρόνο είναι ανέφικτος, όχι γιατί δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αλλά γιατί ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ πως δεν μπορείς να τον πετύχεις. Άρα είναι αδύνατον να τον πετύχεις. Θα κάνεις λοιπόν ότι μπορείς για να μην τον πετύχεις. Η σκέψη σου και η γνώμη σου [η δική σου όχι των άλλων] αλλά και τα συναισθήματα σου σχετικά με την επίτευξη του Σκοπού που επιλέγεις είναι καθοριστικής σημασίας για την υλοποίηση του.

Ευθυγράμμιση: Πρέπει να εναρμονίζεται με τους υπόλοιπους σκοπούς- στόχους σου: Δεν είναι δυνατόν να θέλεις οικονομική ανεξαρτησία και να περνάς σχεδόν όλη την ημέρα στην τηλεόραση στον καναπέ ή στο τένις. Όλοι θέλουν να γίνουν εκατομμυριούχοι το ερώτημα είναι αν είσαι διατεθειμένος να κάνεις ό,τι χρειάζεται και να επενδύσεις όσο χρόνο απαιτείται για να πετύχεις αυτόν τον οικονομικό στόχο ή όποιον άλλο στόχο έχεις επιλέξει.

Δεν γίνεται να έχεις στόχο από την μια να είσαι υγιής, καλογυμνασμένος και οικονομικά ανεξάρτητος και ταυτόχρονα να έχεις στόχο να αποκτήσεις το δορυφορικό πανάκριβο πρόγραμμα για να παρακολουθείς άλλα 160 παγκόσμια κανάλια. Ξάπλα και υγεία δεν συμβαδίζουν. Δεν είναι δυνατόν να έχεις ορίσει ως Σκοπό να αποκτήσεις Ανεξαρτησία και να παίρνεις ναρκωτικά, γιατί τα ναρκωτικά τα μανιτάρια και τα ψυχοτροπικά σε αποτρέπουν βίαια από αυτό που ορίζεις ως Σκοπό και σου προσφέρουν απλόχερα εξαρτήσεις. Χρειάζεται να υπάρχει μια συνάφεια, μια ευθυγράμμιση Θέλησης Σκοπού και Δράσης.

Δράσε Τώρα για να πετύχεις τον Σκοπό σου

Σε προηγούμενο φύλλο εργασίας έχεις κάνει την άσκηση προεργασίας στόχων και έχεις φτιάξει την λίστα των «111 θέλω» αν δεν την έχεις ήδη φτιάξει κάνε την τώρα, γράψε τι «θέλεις» να πετύχεις στην διάρκεια της ζωής σου αν τα χρήματα ο χρόνος ή ο χώρος δεν είναι πρόβλημα. Γράψε τα «111 Θέλω να …» χωρίς επαναλήψεις και στον παρόντα χρόνο. Δεν έχει σημασία αν είναι εφικτοί ή παράλογοι, ανόητοι ή εξωφρενικοί, αρκεί να είναι ΔΙΚΑ σου Θέλω. Επίσης πρέπει να είναι από «111 θέλω» και πάνω όχι επαναλαμβανόμενα. Όλα τα θέλω ξεκινούν με ένα «Θέλω να …» είναι σε πρώτο πρόσωπο και στον παρόντα χρόνο. πχ. «Θέλω να έχω ένα κότερο» κι όχι «Θα ήθελα ένα κότερο» κάνει κατανόηση έτσι; Επίσης μην ξεχνάς το συναίσθημα που νοιώθεις όταν τα γράφεις, χρειάζεται να νοιώθεις πάθος, ενθουσιασμό και χαρά.

Δηλ. 1. Θέλω να φτιάξω μια καλύβα στο δάσος με τα χέρια μου. 2. Θέλω να χάσω 20 κιλά 3. Θέλω να αποκτήσω ένα σπίτι στο Μανχάταν 4. Θέλω να αγοράσω ένα αεροπλάνο κι ένα ελικόπτερο. Τα συνώνυμα [αεροπλάνο- ελικόπτερο] μετριούνται σαν «1 Θέλω να …» όλα τα συνώνυμα μετρούν σαν ένα. Τίποτε στον αόριστο καθόλου «αν» «όταν» και «θα» μόνο «να» και «τώρα» Φτιάξε την και θα σε ξαφνιάσει από την δύναμη της γραφής και το ξεκαθάρισμα της αταξίας του νου. Μέσα από αυτή την λίστα, μπορείς να βρεις τον Μοναδικό Σκοπό της ζωής σου. Αυτόν τον Σκοπό να σκέφτεσαι όλη την ημέρα μιας και είναι γνωστό «ο άνθρωπος γίνεται αυτό που σκέφτεται περισσότερο»

Στην παρακάτω εργασία πρέπει να εντοπίσεις αυτόν τον Σκοπό που είναι η κυρίαρχη σκέψη της ζωής σου. Κάνοντας την άσκηση αρχικά, αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι πως νοιώθεις; Τα συναισθήματα σου μπορούν να σε κατευθύνουν εκεί που θέλεις να είσαι, καταλαβαίνεις ότι βρήκες τον Σωστό Κύριο Σαφή Σκοπό σου όταν νοιώσεις ενθουσιασμένος και παθιασμένος και μόνο με την σκέψη του, πριν ακόμα καν τον γράψεις.

Η Εργασία των Δέκα Στόχων: Διάλεξε ή ξεχώρισε από την λίστα των «111 θέλω» και γράψε σε ένα χαρτί μια νέα λίστα 10 στόχων που θέλεις να πετύχεις στο άμεσο μέλλον. Γράψε τους κι αυτούς στον Παρόντα Χρόνο «ζυγίζω τόσα κιλά» ή «βγάζω τόσα χρήματα τον χρόνο» όπως τους έγραψες και στην πρώτη λίστα. Τώρα διάβασε προσεκτικά την λίστα των 10 στόχων που διάλεξες χαλαρά και με αποστασιοποίηση κι απάντησε στην εξής ερώτηση: «Ποιος από αυτούς τους 10 στόχους αν τον πετύχαινα αμέσως έχει τον μεγαλύτερο θετικό αντίκτυπο στην ζωή μου; Ποιος από αυτούς τους 10 στόχους με κάνει ευτυχισμένο (μόνο εμένα) ΤΩΡΑ; Τι με παθιάζει περισσότερο;» Σχεδόν πάντα αυτός ο ένας Σκοπός είναι «Ο Κύριος Σαφής Σκοπός» Είναι αυτός που σε κάνει να φλέγεσαι εσωτερικά, να αισθάνεσαι παθιασμένος, ευτυχισμένος, ενθουσιασμένος, χαρούμενος, έτοιμος να κάνεις τα πάντα για να τον πετύχεις !

Ο Κύριος Σαφής Σκοπός σου αφού τον βρήκες … Γράψε τον, κάνε τον φωτογραφία, τραγούδησε τον, άφησε τον να σε παρασύρει στο στροβιλισμό του πάθους και της δυναμικής του. Άφησε να περάσουν 5-6 μέρες και μείνε συγκεντρωμένος στον Σκοπό που επέλεξες. Μην τον πεις πουθενά μην τον συζητήσεις ούτε την άσκηση που έκανες ούτε τις λίστες που έφτιαξες, ούτε τίποτε σχετικό. Συνήθως οι άνθρωποι όταν παθιάζονται -ειδικά για πρώτη φορά- κάνουν λάθη και το πρώτο είναι να κοινοποιούν τις σκέψεις ή τις επιτυχίες τους. Μην το κάνεις κράτησε το για σένα. Αφού περάσουν οι 5 -6 ημέρες και κατακάτσει ο ενθουσιασμός, ξεκίνα την διαδικασία υλοποίησης του Κύριου Σκοπού σου.

Άσκηση Υλοποίησης του Σκοπού

Γράψε τον Κύριο Σαφή Σκοπό της Ζωής σου

1) Γράψε οτιδήποτε μπορεί να σε βοηθήσει να τον πετύχεις. Οτιδήποτε.
2) Διάλεξε ένα ΕΥΚΟΛΟ βήμα από αυτά που έγραψες και ΚΑΝΕ ΤΟ όσο μικρό ή ασήμαντο και αν σου φαίνεται εσύ πήγαινε και ΚΑΝΕ ΤΟ.
3) Εντοπίστε ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ που δημιουργήθηκαν. Πως ένοιωσες; Γράψε τα και μην ξεχνάς πως χρειάζεσαι πάθος, Εσωτερική Φλόγα, ενθουσιασμός κι ευδαιμονία για την υλοποίηση του Σκοπού σου. Αν νοιώθεις λίγο άβολα δεν πειράζει, αγνόησε το και μείνε στην χαρά.
4) Στο χαρτί δίπλα σε αυτό το συγκεκριμένο βήμα που έκανες και αφού το ολοκληρώσεις, γράψε με μεγάλα γράμματα την λέξη «Έγινε»
5) Διάλεξε τώρα ένα άλλο ΕΥΚΟΛΟ βήμα και κάνε τα στάδια 3-5

Το μυστικό (κι άλλο μυστικό) είναι να κάνεις στην αρχή, ξεκινώντας ότι μπορείς πιο εύκολα, ότι σου είναι πιο απλό να γίνει, για να φορτίσεις την δράση σου με μικρές επιτυχίες κι όταν αρχίσεις να έχεις επιτυχίες τότε να προχωρήσεις στα πιο δύσκολα. Έχεις ακούσει πως τρώγεται ένας ελέφαντας; Μπουκιά – μπουκιά.

Βήμα –βήμα λοιπόν και να αρχίζεις από τα εύκολα, για να έχεις επιτυχίες και να γιορτάζεις νίκες, έστω και μικρές. Ακόμη να θυμάσαι (επαναλαμβάνω συνεχώς αφού είναι το πιο σημαντικό στοιχείο) πως πρέπει να αισθάνεσαι παθιασμένος, ευτυχισμένος, χαρούμενος, ευχαριστημένος κι ενθουσιασμένος σε ότι κάνεις, γιατί έτσι ξέρεις πως βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο, στο μονοπάτι της υλοποίησης του Σκοπού σου και σε φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην τελική υλοποίηση του, είτε αυτός είναι οικονομικός, είτε κοινωνικός, οικογενειακός ή ο Κύριος Σαφής Σκοπός της ζωής σου. Είναι απαραίτητο όμως για να επιτευχθεί να φλέγεσαι από την Εσωτερική Φλόγα.

Άλλωστε όταν παθιάζεσαι μ’ αυτό που κάνεις κι εδώ μιλάμε για πράξεις που σε κατευθύνουν στον Κύριο Σαφή Σκοπό της ζωής σου, τότε δεν μπορείς παρά να είσαι ενθουσιασμένος και παθιασμένος. Μην ξεχνάς πως αυτόν τον συγκεκριμένο Σκοπό τον επέλεξες γιατί η υλοποίησή του από την αρχή σου δημιουργούσε ενθουσιασμό και σ’ έκανε ευτυχισμένο.

Μάλιστα, όσο μεγαλύτερη είναι η πρόκληση ή ο Σκοπός τόσο μεγαλύτερο ενθουσιασμό και τόσο μεγαλύτερο πάθος απαιτεί. Αυτό που δημιουργεί πάθος και ενθουσιασμό μέσα σου, αποτελεί ένα στοιχείο που αποκαλύπτει το πεπρωμένο σου. Αυτό που θαυμάζεις, αυτό που σε παθιάζει, αποτελεί ένδειξη του ποιος πραγματικά είσαι και τι είναι απαραίτητο να κάνεις.

Η Εσωτερική Φλόγα σε κατευθύνει.

Μην ξεχνάς λοιπόν ούτε στιγμή πως … Η Ζωή Είναι ή Πάθος ή Τίποτε Απολύτως.

Εσωτερική Φλόγα και χρήματα

Τα χρήματα έχουν δύναμη, δημιουργούν αυτοκρατορίες και καταστρέφουν λαούς κάνουν τα όνειρα των ανθρώπων που τα έχουν πραγματικότητα και καταστρέφουν τα όνειρα άλλων. Κάνουν μερικούς ανθρώπους ευτυχισμένους και μερικούς απόλυτα μίζερους και δυστυχισμένους. Σήμερα το κυνήγι του χρήματος έχει ταυτιστεί (τουλάχιστον τις περισσότερες φορές) με το κυνήγι της ευτυχίας ενώ πολλοί είναι αυτοί που συμφωνούν πως χρήματα = ευτυχία. Πολλές φορές αυτή η λανθασμένη πεποίθηση οδηγεί τους ανθρώπους να ακολουθούν ένα μονοπάτι νεκρό που δεν τους ταιριάζει, αφού δεν διαθέτει Εσωτερική Φλόγα. Όταν επιλέγουν την καριέρα τους τις περισσότερες φορές τυφλώνονται από τα χρήματα και καταλήγουν να κάνουν κάτι που μισούν.

Παρόλο που τα χρήματα είναι πολύ ωραία κι όλοι μας θέλουμε να τα έχουμε, στην πραγματικότητα προσφέρουν προσωρινή ευτυχία καθώς όσα χρήματα και να έχει κανείς δεν μπορεί να αγοράσει ΧΡΟΝΟ. Ο χρόνος είναι ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά που δεν αγοράζεται με τίποτα και σίγουρα πρέπει να τον ξοδεύουμε με μεγάλη σοφία.

Οι τελευταίες γενιές είναι κατά μία έννοια ευνοημένες, όσο παράξενο κι αν ακούγεται αυτό. Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων, οι αποτυχημένοι (δημόσιοι υπάλληλοι και υπάλληλοι γενικότερα) που λόγω οικονομικής κρίσης οι δουλειές δεν είναι πολλές κι αναγκάζονται να κάνουν μιά δουλειά (κι όχι εργασία) την οποία μισούν μόνο και μόνο επειδή χρειάζονται τα χρήματα που αυτή τους προσφέρει. Έτσι η κατάθλιψη και οι ασθένειες που την ακολουθούν (καρκίνος κι αυτοάνοσα) καλπάζουν, σήμερα οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν από γηρατειά αλλά από αρρώστιες μ’ ακαταλαβίστικα ονόματα!! Υπάρχει όμως και η κατηγορία των νικητών, αυτών που η οικονομική κρίση (και γενικότερα οι κρίσεις) τους καθιστούν Κυρίαρχους του Παιχνιδιού της Ζωής. Ποια είναι η βασική διαφορά τους από τους υπόλοιπους, πέρα και τον χαρακτήρα τους;

Είναι συνδεδεμένοι με την Εσωτερική Φλόγα και λειτουργούν με πάθος με ό,τι κι αν καταπιάνονται.

Ποια είναι η λύση; Να εργάζεσαι (σε καμία περίπτωση να μην δουλεύεις, εκτός από δουλειές του ποδαριού που είναι προσωρινές χρονικά) και να ζεις όσο γίνεται πιο ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ, ενώ ταυτόχρονα να υλοποιείς τους Σκοπούς σου.

Διάβασε παρακάτω 6 λόγους για τους οποίους πρέπει να ακολουθείς το πάθος σου (την Εσωτερική Φλόγα) για να έχεις χρήματα κι όχι να περιμένεις από τα χρήματα να σε παθιάσουν.

1. Το να δουλεύεις για τα χρήματα που παίρνεις μπορεί να φαίνεται ένα αρκετά καλό κίνητρο αλλά δεν είναι. Κάθε εβδομάδα δουλεύεις Δευτέρα με Παρασκευή από τις 9 μέχρι τις 5 και αγχώνεσαι για κάτι που δεν θα ήθελες να αγχώνεσαι. Αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος για να απολαμβάνεις την ζωή. Το να δουλεύεις 8 ώρες την ημέρα, 5 μέρες την εβδομάδα, σε μία δουλειά που δεν σου αρέσει είναι κάτι που δεν πρόκειται ποτέ να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Πολλοί άνθρωποι που επιλέγουν μιά καριέρα που μισούν, θα σου πουν ότι αν είχαν ξανά την ευκαιρία θα έκαναν τα πράγματα εντελώς διαφορετικά. Έχεις μόνο μία ζωή να ζήσεις κι Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ. Μην τα σπαταλάς δουλεύοντας κάπου που μισείς μόνο και μόνο επειδή σου προσφέρει οικονομική άνεση.

2. Έχεις περισσότερο πάθος για την ζωή που ζεις. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να πρέπει να σηκώνεσαι κάθε πρωί και να πηγαίνεις σε μία δουλειά (δουλεία) για την οποία δεν έχεις κανένα ενδιαφέρον. Όμως αυτό δεν πρόκειται ποτέ να σε απασχολήσει αν έχεις πάθος γι’ αυτό που κάνεις. Όταν κάνεις μιά εργασία που σε γεμίζει απόλυτα νιώθεις σαν να μη εργάζεσαι, νιώθεις σαν να σε πληρώνουν για να περνάς καλά και να διασκεδάζεις.

3. Μπορείς να έχεις μεγαλύτερη απόδοση και να έχεις πολύ καλύτερες ιδέες. Σίγουρα ακόμα κι όταν κάνεις την εργασία των ονείρων σου υπάρχουν μέρες που νιώθεις ότι δεν θέλεις να σηκωθείς απ’ το κρεβάτι σου. Αυτές οι μέρες φαίνονται ακόμα χειρότερες, είναι πολύ πιο συχνές όταν κάνεις κάτι που δεν σ’ ευχαριστεί καθόλου. Κάνοντας αυτό που σου αρέσει αφήνεις γρήγορα πίσω σου αυτές τις μέρες κι απολαμβάνεις εκείνες που σου δίνουν τεράστια χαρά κι ικανοποίηση. Πέρα από αυτό έχεις πιο συχνά, περισσότερες δημιουργικές ιδέες..

4. Όσα χρήματα και να βγάζεις τίποτα δεν πρόκειται να σε κάνει να διώξεις το συναίσθημα ότι κάνεις κάτι που μισείς. Υπάρχουν άνθρωποι που βγάζουν πολλά χρήματα δουλεύοντας όλη μέρα. Πολλοί από αυτούς σιχαίνονται αυτό που κάνουν αλλά το έχουν συνηθίσει τόσο πολύ κι έχουν γίνει ένα με αυτό, με αποτέλεσμα να αισθάνονται πως δεν έχουν άλλη επιλογή. Αυτό το μίσος για τη δουλειάτους, σύντομα τους οδηγεί σε μεγάλο άγχος και σε προβλήματα υγείας.

5. Είσαι πιο θετικός στο να δουλεύεις μέχρι αργά. Όταν κάνεις αυτό που σ’ ευχαριστεί, το να εργαστείς μερικές ώρες παραπάνω δεν σε δυσαρεστεί τόσο πολύ, ενώ αν νοιώθεις μίσος κι άσχημα, ούτε ένα λεπτό παραπάνω δεν θέλεις να μείνεις εκεί. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν παθιάζεσαι μ’ αυτό που κάνεις δεν αισθάνεσαι σαν να σε πιέζουν να κάνεις κάτι που δεν θέλεις, το αντίθετο μάλιστα, χαρά σου να κάνεις αυτό που αγαπάς.

6. Κανένα εμπόδιο δεν θα σε σταματήσει από το να πετύχεις. Όταν πραγματικά απολαμβάνεις αυτό που κάνεις τίποτα δεν θα σε σταματήσει από το να γίνει αυτό που θέλεις. Έχεις τόσο πάθος μ’ αυτό που καταπιάνεσαι, που τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο να πετύχεις φανταστικά πράγματα στον χώρο της εργασία σου αλλά και της προσωπικής σου ζωής, μιας κι όταν είσαι καλά στην εργασία σου αυτό σίγουρα αντανακλάται και στην καθημερινή σου ζωή και τις σχέσεις σου.

Ακολούθησε την Εσωτερική Φλόγα ακολούθησε το πάθος σου κι αυτό θα σου αποφέρει όσα χρήματα χρειάζεσαι. Ποτέ δεν συμβαίνει το αντίθετο.

Δεν είναι απαραίτητο να παραιτείται κανείς από απολαύσεις, όταν ολόκληρη η ζωή του είναι μια απόλαυση.

@Ηω Αναγνώστου: απόσπασμα από το βιβλίο “Ο Κυρίαρχος του Παιχνιδιού”

***

Λεξησαφίνησε τους ορισμούς των λέξεων ευ-τυχής, φλόγα και πάθος