EXECUTIVE LIFE

Πρότυπο: Κατέκτησε την Πειθαρχία

Πρότυπο: Κατέκτησε την Πειθαρχία

Κατέκτησε την πειθαρχία του μυαλού, των λέξεων, των συναισθημάτων, των πράξεων κι απόκτησε τον έλεγχο της ζωής, εγκαθιδρύοντας απλά πειθαρχία μέσα από Καταστάσεις Πρότυπα.

Πειθαρχία δεν σημαίνει να κάνεις μπάνιο με κρύο νερό μέχρι να μελανιάζεις, αλλά να ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΚΑΜΠΤΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ.

Πρότυπο είναι αυτό που χρησιμεύει ως υπόδειγμα για αναπαραγωγή, για δημιουργία αντιγράφων, οτιδήποτε λειτουργεί ως υπόδειγμα που το ακολουθούν άλλοι, πρόσωπο του οποίου το παράδειγμα θέλει κάποιος να ακολουθήσει, να μιμηθεί, καθώς συγκεντρώνει πολλά φιλοεπιβιωτικά ή ζωντανά χαρακτηριστικά.

Μπορεί ο δρόμος προς την πειθαρχία να έχει διάφορα -και μερικά καθόλου ευχάριστα- εμπόδια, αλλά εκεί κρύβεται η δύναμη, για την επιτυχία και την ανεξαρτησία. Άλλωστε, όπως έγραψε ο Stephen R. Covey: «ο απείθαρχος είναι σκλάβος των διαθέσεων, των ορέξεων και των παθών του».

Το πρόβλημα είναι η εκπαίδευση

Ναι η λάθος ή η καθόλου εκπαίδευση -ειδικά περί των οικονομικών- είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των ανθρώπων σήμερα και μπορείτε να το δείτε εύκολα παντού γύρω σας. Είναι διαφορετική η γλώσσα και ο τρόπος χρήσης της από τον υπάλληλο και από τον επιχειρηματία, από τον αυτοαπασχολούμενο κι από τον επαγγελματία και οι χαμένοι της υπόθεσης, δηλαδή οι αποτυχημένοι ούτε καν μπαίνουν στον κόπο να μάθουν την γλώσσα των επιτυχημένων. Αυτό είναι οξύμωρο και παράξενο!!!! Αν θέλετε να ζήσετε  στην Κίνα πρέπει να μάθετε Κινέζικα, να φέρεστε σαν Κινέζοι και να ακολουθείτε τα ήθη κι έθιμα τους, αν θέλετε να είστε επιτυχημένοι πρέπει να μάθετε να μιλάτε, να αισθάνεστε, να σκέφτεστε όπως οι επιτυχημένοι.

Επίσης πρέπει να συναναστρέφεστε με επιτυχημένους οι οποίοι δεν θα σας καταλαβαίνουν αν μιλάτε την γλώσσα της από ‘κείθε πλευράς, των αποτυχημένων, τελεία και παύλα. Κολυμπάμε στην θάλασσα και περπατάμε στην επιφάνεια της γης κι όχι το αντίστροφο!!! Αυτονόητο έτσι! Ναι αλλά ελάχιστοι το καταλαβαίνουν κι ακόμη λιγότεροι το εφαρμόζουν. Την εποχή της τεχνολογίας η μεσαία τάξη αργοπεθαίνει αρνούμενη να εκπαιδεύσει τον εαυτό της στις νέες ευκαιρίες.

Μόνο οι επιτυχημένοι γνωρίζουν να διαβάσουν τον ισολογισμό μιας εταιρίας και να βγάζουν συμπεράσματα, οι αποτυχημένοι διαβάζουν ωροσκόπια και παίζουν τυχερά παιχνίδια κακολογώντας τους πλούσιους!!! Γνωρίζουμε ότι τα χρήματα από μόνα τους δεν μπορούν να αλλάξουν την κοινωνία μας, μπορούν να βοηθήσουν αλλά δεν πετυχαίνουν και πολλά πράγματα. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι οι άνθρωποι να αναλάβουν την εκπαίδευση του εαυτού και να αποκτήσουν πλήρη αυτογνωσία ώστε να αναλαμβάνουν την ευθύνη της ζωής τους στηριζόμενοι στην προσωπική τους δύναμη.

Σκεφτείτε ότι, αν είστε μισθωτός, αυτοαπασχολούμενος ή άνεργος, είτε χειρίζεστε τον έλεγχο της ζωής, είτε όχι, χρειάζεστε την πειθαρχία για να προχωρήσετε μπροστά, για να εξελιχθείτε. Πώς όμως μπορείτε να ενεργήσετε σύμφωνα με ο,τι νομίζετε και όχι ανάλογα με το πως αισθάνεστε εκείνη τη στιγμή; Ποιό είναι το Πρότυπο της ζωής σας, το κατάδικό σας κι όχι επιβεβλημένο έξωθεν. Ποιός είναι ο δικός σας ΣΚΟΠΟΣ όχι της οικογένειας, της εταιρίας, της κοινωνίας, της εκκλησίας, του κόμματος, της υπηρεσίας, της ομάδας κλπ. Ο ΚΑΤΑΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΣΚΟΠΟΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ; ΜΕ ΠΟΙΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ; Αν τον γνωρίζετε τι κάνετε για να τον πετύχετε; Ποιά είναι τα βαθμωτά βήματα που σας πηγαίνουν προς την επίτευξη του; Τα κάνετε με πάθος ή τα αισθάνεστε ως αγγαρεία; Εχετε στατιστική εξέλιξη ή έχετε κολλήσει;

Αλήθεια αντιλαμβάνεστε τι γράφω; Γιατί αν δεν έχετε ξεκάθαρα Πρότυπα σε χρήση είναι απολύτως αδύνατον να επιτύχετε κάτι άξιο λόγου. Αλλωστε αυτός είναι ο κύριος λόγος που δεν ‘περπατάει’ τίποτε όπως το λαχταράτε. Αν οι πωλήσεις, η συνέντευξη, η επιχείρηση, οι πελάτες, η έμπνευση, η δημιουργικότητα, η διάθεση, η σεξουαλικότητα, ο γάμος, η σχέση, τα παιδιά, η υγεία, τα οικονομικά κλπ. αισθάνεστε ότι έχουν πιάσει πάτο ή ότι τίποτε δεν ‘τσουλάει’ τότε επειγόντως χρειάζεστε Πρότυπα κι εξάσκηση στην χρήση τους. Η ζωή δεν είναι πρόβα τζενεράλε είναι η ωμή πραγματικότητα στην οποία μονάχα οι δυνατοί επιβιώνουν. Η ίδια η ζωή δεν αφήνει πολλά περιθώρια για κλάψες, δικαιολογίες κι ατοπήματα, ούτε για συμπόνια, χρειάζεται λοιπόν να ρισκάρετε αν θέλετε να διακριθείτε στα πεδία δράσης σας.

Υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα διαρκώς αυξανόμενο ανάμεσα στους έχοντες και στους μη έχοντες σε επίπεδο πλούτου. Όμως την εποχή του ιντερνέτ αυτό είναι παράλογο. Το διαδίκτυο έκανε εφικτή την ακαριαία επικοινωνία σε ολόκληρο τον πλανήτη, τα κοινωνικά δίκτυα έκαναν εφικτή την διασύνδεση ανθρώπων πιο εύκολα και πιο άμεσα από ποτέ, είναι παράλογο οι άνθρωποι της μεσαίας τάξης να μην εκμεταλλεύονται αυτήν την ευκαιρία για να πλουτίσουν όπως κάνουν οι επιτυχημένοι και οι πολυεθνικές αλλά χρησιμοποιούν αυτές τις ΔΩΡΕΑΝ ευκαιρίες για να κουτσομπολέψουν, να τσακώνονται και να ασχολούνται με ασημαντότητες εξακολουθώντας να ανήκουν στην πλευρά των αποτυχημένων.

Ειδικά στην Ελλάδα η πλειονότητα παπαγαλίζει τα περί κρίσης όταν επικοινωνεί με τους ανθρώπους αλλά καθόλου για τα προϊόντα η την υπηρεσία τους. Απαιτείται ριζική αποκάθαρση εδώ και τώρα, κάπως σαν να ετοιμάζεστε για ταξίδι σε άλλον πλανήτη. Όλα από την αρχή. Μπορείτε να πουλήσετε οτιδήποτε έχει κάποια αξία και να το επικοινωνήσετε στους πελάτες σας στην άλλη άκρη του πλανήτη από το σαλόνι του σπιτιού σας. Με αφήνει εμβρόντητη το ότι ελάχιστοι, μεταξύ ελάχιστων το κάνουν!!! και οι περισσότεροι κοιμούνται τον ύπνο του μωρού.

Να είστε στο σωστό περιβάλλον: Υπάρχουν οργανισμοί που προσφέρουν περιβάλλοντα για τους σπουδαίους, για τους ανθρώπους που θέλουν να ανήκουν στους πετυχημένους, όπως το Χόλυγουντ π.χ. για πάμπολλες ειδικότητες. Όμως εδώ ισχύει αυστηρότατα το κατά Pareto θεώρημα του 20/80 υπάρχουν πολλοί περισσότεροι χαμένοι απ’ ότι νικητές. Άλλα περιβάλλοντα για τους επιτυχημένους είναι οι επενδυτικές εταιρίες, ο κλάδος των πωλήσεων ακινήτων, των πωλήσεων σε ένα τίμιο σύστημα MLM –προσοχή εδώ υπάρχει τεράστια απάτη- και κλάδοι δικτύων υψηλής απόδοσης. Για να πλουτίσετε είναι εξαιρετικά σημαντικό το περιβάλλον σας. Αν εργάζεστε σε μία παροχή υπηρεσίας δεν θα γίνετε πλούσιοι γιατί ο χρόνος είναι εναντίον σας. Σε περιβάλλον πωλήσεων όμως τα πράγματα αλλάζουν ειδικά αν οι πελάτες που θέλουν το προϊόν σας βρίσκονται σε ολόκληρο τον πλανήτη. Υπάρχουν ειδικές πλατφόρμες όπως το e-bay ή η amazon που έχουν κάνει  αρκετούς δραστήριους ανθρώπους πλούσιους -μαζί τους κι εμένα. Παρατήρησε το δικό σου περιβάλλον δράσης. Πολλοί άνθρωποι μένουν στην φτώχια απλώς γιατί βρίσκονται σε φτωχό περιβάλλον.

Θέστε ένα ρεαλιστικό στόχο: Για να αποκτήσετε αυτο-πειθαρχία, πρέπει πρώτα να έχετε περάσει από μια διαδικασία αυτο-γνωσίας! Άλλωστε, πρώτα πρέπει να γνωρίζετε τους στόχους, τις ανάγκες, την ισχύ δυνάμεως που κατέχετε και ύστερα να προχωρήσετε μπροστά. Βρείτε με ακρίβεια νυστεριού τι σας λείπει κι όχι τι φαντασιωνόσαστε ότι σας λείπει. Θέστε ρεαλιστικούς στόχους, ώστε να μην οδηγηθείτε ένα βήμα προς τα πίσω. Πρέπει να αποφασίσετε ποια συμπεριφορά αντανακλά καλύτερα στους στόχους στον παρόντα χρόνο [κι όχι τι κάνατε σε παρελθόντα χρόνο] και να την ακολουθήσετε πέρα κι ανεξάρτητα από τα συναισθήματα της στιγμής.

Αργότερα και αφού πετύχετε κάποιους από αυτούς, μπορείτε να θέσετε περισσότερο μη ρεαλιστικούς στόχους. Πρώτα μάθετε να περπατάτε και μετά να τρέχετε, αφού άνθρωποι είμαστε, αυτή είναι η σειρά. Ξεχάστε τι ξέρατε ή πως μεγαλώσατε, όλοι οι επιτυχημένοι ανεξαρτήτως όλοι, έχουν ικανότητα προσαρμοστικότητας στον παρόντα χρόνο και δεν μεμψιμοιρούν ούτε παραπονιούνται ή καυχώνται για το ποιοί ήταν και τι πέτυχαν σε ένα μακρινό παρελθόν αλλά τι κάνουν σήμερα και τι σκοπεύουν να ΚΑΝΟΥΝ αύριο.

Απομακρυνθείτε από τις κακές συνήθειες: Οι κακές συνήθειες, από τις απλές μέχρι τις πιο εθιστικές, είναι ικανές να σας παρασύρουν. Για παράδειγμα, αν κάποιος θέλει να χάσει βάρος, πρέπει να κρατηθεί μακριά από το ψυγείο και τα παγωτά κάθε βράδυ. Για να εξαφανίσει τους πειρασμούς από μπροστά του μπορεί να ορίσει μερικούς μικρούς και εφικτούς στόχους, όπως είναι να μη φάει μπισκότα ή παγωτά για τα επόμενα δυο βράδια. Στη συνέχεια, τα δυο βράδια να γίνουν τρία και τέσσερα. Επίσης μπορεί να ελαχιστοποιήσει τις ποσότητες, άλλο είναι ένα κουτί μπισκότα και άλλο είναι 1-2 μικρά μπισκότα που τρώγονται πολύ-πολύ σιγά. Αν δεν έχετε την ικανότητα να επιβληθείτε στον εαυτό σας στα μικρά κι ασήμαντα τον καταδικάζετε να μείνει μακριά από τα σημαντικά και πολύτιμα. Κάθε κιλό που χάνετε, κάθε προσοχή στην υγεία, κάθε αλήθεια της στιγμής μεταφράζετε σε πλούτο κι ευ-τυχία.

Μην αφήνετε τις υποχρεώσεις για αύριο: Πρέπει να αφήσετε πίσω την αγαπημένη κι ολέθρια φράση «από Δευτέρα». Μην χρονοτριβείτε, αλλά να κάνετε τα πράγματα που κανονικά θα αναβάλλατε, όπως είναι το πλύσιμο των πιάτων ή των ρούχων, το γυμνασήριο, την φωτογράφιση, την συγγραφή, το καθάρισμα, τον κήπο, ΤΩΡΑ. Είναι πολύ καλύτερα να πλύνετε αμέσως ΤΩΡΑ τα πιάτα και να μη δώσετε στον εαυτό σας το χρόνο να σκεφτεί κάτι διαφορετικό. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος από το ΤΩΡΑ για να κάνετε το οτιδήποτε. Στο τέλος, επιβραβεύστε και κανακεύστε τον εαυτό σας, επιλέγοντας ανάμεσα σε «υγιεινές» ανταμοιβές, π.χ. ένα ταξίδι, μια βόλτα, ή ένα μασάζ, όχι εγωιστικά αλλά με επίγνωση κι ευγνωμοσύνη. Ο εαυτός σας δεν είναι ένα μηχάνημα που του ρίχνετε ένα κέρμα και το περιμένετε αυτόματα να κάνει εκείνο ή το άλλο. Οχι. Είναι το πολύτιμο όχημα που σας συνδέει με την φύση και σας παρέχει την δυνατότητα των αισθήσεων. Δείξτε του ευγνωμοσύνη που είναι εδώ για εσάς και φροντίστε το για να σας φροντίσει.

Τηρήστε ένα πρόγραμμα εργασιών κάθε ημέρα: Πρέπει να μπείτε σε ένα πρόγραμμα που οδηγεί σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Ακόμα και η άσκηση, η υγιεινή διατροφή, το γέλιο, η καλή διάθεση, ο μεσημεριανός ύπνος κι ο χρόνος με την οικογένεια ή τον εαυτό, δίνει ένα καλό κίνητρο για να αποκτήσετε πειθαρχία. Γράψτε σε ένα χαρτί πέντε πράγματα που θέλετε να πετύχετε μέχρι το βράδυ και σβήνετε όσα πραγματοποιείτε μέσα στην ημέρα. Βέβαια, αν πρέπει να ασχοληθείτε με ένα έργο δύο εβδομάδων, προφανώς πρέπει να «σπάσετε» το στόχο σας σε πολλούς μικρούς. Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν πρέπει να βγαίνετε εκτός χρονοδιαγράμματος. Εχω εντοπίσει πως όταν βάζω στον εαυτό μου χρονικά όρια τότε κάνω περισσότερα από όσα κάνω χωρίς αυτά, σε μια ημέρα μπορώ να κάνω πολύ περισσότερα από όσα σε  μία βδομάδα. Αυτός είναι ο λόγος που στις εταιρίες ή στα μοναστήρια πολεμικής, δίνουν ξεκάθαρα χρωροχρονικά όρια για κάθε πράξη. Λέγεται Αυτοδέσμευση και γίνεται χωρίς τυμπανοκρουσίες και πυροτεχνήματα.

Απασχολείστε το μυαλό σας με ευχάριστες δραστηριότητες: Αν κάνετε μια λίστα από ευχάριστες δραστηριότητες, μπορείτε να αντιμετωπίσετε πιο εύκολα τους πειρασμούς της καθημερινότητας. Αυτό συμβαίνει γιατί π.χ. μια βόλτα με ένα φίλο, λίγη μουσική ή ένα φλιτζάνι καφέ μπορεί να λειτουργήσει ως αντιπερισπασμός απέναντι στην πειθαρχία. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να αναγκάσετε τον εγκέφαλό σας να απομακρυνθεί από μια ανησυχία, αλλά σίγουρα μπορείτε να προβάλετε μια άλλη σκέψη πιό ευχάριστη για να πετύχετε την αλλαγή! Δώστε στον εαυτό σας μια δικαιολογία, μια ευχαρίστηση για να σταματήσει να σκέφτεται απείθαρχα κι εναντίον σας. Δεν μπορείτε να το επιβάλετε μπορείτε όμως να το αλλάξετε, όπως πατάτε το κουμπί για αλλαγή καναλιού στην τηλεόραση, με χάρη, αρμονία κι ένα σαρδόνιο χαμόγελο στα χείλη, έτσι για να του δείξετε ποιός κρατάει το τηλεκοντρόλ και ποιός κάνει κουμάντο εδώ γύρω.

Απομακρύνετε ό,τι αποσπά την προσοχή σας: Απομακρύνετε από την πρώτη θέση της ζωής σας καθετί που αποσπά την προσοχή σας. Πρόκειται για τον πιο εύκολο τρόπο που μπορεί να σας ενθαρρύνει ώστε να πάρετε τις σωστές αποφάσεις. Έτσι, αν χάνεστε διαρκώς χρόνο στα παιχνίδια του υπολογιστή, ενώ πρέπει κανονικά να μελετήσετε, μπορείτε απλά να εξοπλιστείτε με σθένος και να τα διαγράψετε. Μια τέτοια κίνηση δεν αποτελεί μια ακόμη επιλογή, αλλά έναν διαφορετικό τρόπο ζωής με αποτελέσματα που μπορούν να θεωρηθούν θαυμαστά.

Είναι γνωστό πως μπορεί ο κόσμος γύρω σας να καίγεται μα εσείς να θέλετε να κουτσομπολέψετε στο facebook ή να παίξετε πασιέντζα, με την αστεία δικαιολογία πως αυτό σας ηρεμεί και σας βοηθά, ενώ το μόνο που κάνει είναι να κλέβει ότι σημαντικότερο διαθέτετε, ισχύ δυνάμεως και χρόνο, χωρίς σαν αντιστάθμισμα να σας παρέχει τίποτε, ούτε καν ευχαρίστηση αφού γνωρίζουμε ότι ο εθισμός δεν προκαλεί ευχαρίστηση αλλά εξάρτηση.

Δεσμευτείτε: Όχι καταναγκαστικά αλλά με χάρη και συνέχεια. Πρέπει να κάνετε μια εσωτερική δέσμευση για τους στόχους σας. Διαφορετικά, όταν το ξυπνητήρι σας χτυπάει θα πατάτε το κουμπί: «10 λεπτά ακόμη» Να θυμάστε ότι όταν ο ενθουσιασμός και το πάθος ξεθωριάσουν, το έργο της συνέχειας δυσκολεύει, για πειθαρχία δε ούτε λόγος. Δώστε μια προσεκτική ματιά, υπάρχει πάθος ακόμη στις πράξεις σας, στην εργασία σας, στην ζωή σας; Να υπενθυμίζετε την υπόσχεση που έχετε δώσει στον εαυτό σας καθημερινά και να «σταματάτε» όταν οδηγείστε προς απείθαρχες πράξεις, όπως είναι η αποφυγή του γυμναστηρίου. Μερικές φορές βοηθάει η δημόσια δέσμευση, αφού ο εγωισμός δύσκολα σας αφήνει να παραιτηθείτε από αυτήν, αλλά τα αποτελέσματα που προέρχονται από τον εγωισμό δεν είναι ισχυρά. Απλά κάντε κάτι που δεν θέλετε ή που το σώμα αντιδρά, για 3 μήνες με σταθερότητα κι επιμονή· μετά θα δείτε τι γίνεται με την θέληση και την πειθαρχία σας.

Μελέτη για ενίσχυση: Μελετήστε βιβλία που ενισχύουν την θέληση για πειθαρχία κι όχι τα αντίθετα τους. Αν π.χ. θέλετε να χάσετε 10 κιλά μελετήστε βιβλία που βοηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση κι όχι τον τσελεμεντέ. Αν στο γυμναστήριο γίνεται πολύ κουτσομπολιό, ξεκινήστε να πηγαίνετε για τρέξιμο στο γήπεδο. Μελετήστε βιβλία κι όχι άρθρα στο ιντερνέτ, αφού είναι γνωστό ότι μελέτη στην οθόνη δεν γίνεται, απλά μια απλή ανάγνωση χωρίς ίχνος κατανόησης κι επιπλέον η σημαντική γνώση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ αλλά σε βιβλία που ακόμη ευτυχώς είναι απροσέγγιστα γι’ αυτό και αποκαλούνται σημαντικά δηλ. μεγάλης αξίας. Γενικά βάλτε στην ζωή σας σημαντικά βιβλία και σημαντικά λεξικά, όχι μόνο θα σας περέχουν πολύτιμες λύσεις αλλά θα σας φέρουν πολλά βήματα μπορστά από τους γύρω σας, τουλαχιστον μέχρι να βρεθείτε στην ευχάριστη θέση να συναντήσετε ένα άνθρωπο που ζει στο μονοπάτι της αψογοσύνης. Αξία ανεκτίμητη.

Προετοιμάσου για την Κατάσταση Πρότυπο

Βάλτε τον εαυτό σας, τον ΝΟΥ σας, σε κατάσταση σκέψης πέρα από τα συνήθισμένα και πειθαρχήστε τον. Κάντε τις ασκήσεις με καθαρότητα της εικόνας, σαν να είστε ήδη εκεί, σαν να το ζείτε. Όσο πιο καθαρά και αληθοφανή τόσο πιο καλά είναι τα αποτελέσματα. Κάποιες από αυτές τις ασκήσεις είναι χρήσιμες όταν αντιμετωπίζετε δύσκολες καταστάσεις στο γραφείο ή στην ζωή σας γενικότερα. Σκεφτείτε κάποια από αυτές -αν την έχετε πετύχει με αληθοφάνεια- να την φέρνετε στον νου σας κάθε φορά που αντιμετωπίζετε κάποια δύσκολη στιγμή. Αυτό που έχει σημασία είναι η αίσθηση μέσα στο σώμα σας, όταν αναπολείτε την κατάσταση πρότυπο. Η ΡΟΗ ΤΩΝ ΥΓΡΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ έχει την μοναδική σημασία, δίνει τον βαθμό επιτυχίας σας, τότε μπορείτε να κατορθώσετε σημαντικά όσο κι “αδύνατα” ή  απίθανα επιτεύγματα. Υπάρχει μια προεργασία πριν ξεκινήσετε να δημιουργήσετε καταστάσεις Πρότυπα. Πρέπει να κάνετε χώρο να καθαρίσετε το σώμα να μαζέψετε την όποια διαθέσιμη ενέργεια δύναμης έχετε. Η ένταση της δύναμης είναι που θα σας πάει από εδώ που είστε εκεί που θέλετε να πάτε. Αυτή η άσκηση είναι χρήσιμη και να την κάνετε συχνά – πυκνά για να καθαρίζετε τα φορτία από τον παρόντα χρόνο.

Είναι η βασική άσκηση των Πυθαγόρειων που την εφάρμοζαν κάθε βράδυ πριν τον ύπνο με τα πολυθρύλητα τρία ερωτήματα: Οι περίφημοι αυτοί στίχοι των “χρυσών επών” (στίχ. 40-45) έχουν ως εξής: «Μηδ’ ύπνον μαλακοίσιν επ’ όμμασι προσδέξασθαι. Πριν των ημερινών έργων λογίσασθαι έκαστον· ‘Πη παρέβην; Τι δ’ έρεξα; Τι μοι δέον ούκ ετελέσθη; Αρξάμενος δ’ από πρώτου επέξιθι και μετέπειτα. Δεινά μεν εκπρήξας επιπλήσσεο· χρηστά δε τέρπου. Ταύτα πόνει· ταύτ’ εκμελέτα· τούτων χρη εράν σε».

Απόδοση: «μη δεχθείς ποτέ στα μάτια σου τον ύπνο πριν εξετάσεις προσεκτικά ένα ένα τα έργα της ημέρας εκείνης ρωτώντας τον εαυτό σου: σε ποια έσφαλα; Τι καλό έκανα; Τι έπρεπε να κάνω και το παρέλειψα. Αφού αρχίσεις από το πρώτο έργο της ημέρας προχώρα μέχρι το τελευταίο. Έπειτα από τον έλεγχο να επιπλήττεις (καταδικάζεις) τον εαυτό σου για τις κακές πράξεις για δε τις καλές να ευχαριστιέσαι ολόψυχα. Μ’ αυτά ασχολήσου, αυτά μελέτα με προσοχή, αυτά είναι ανάγκη να αγαπήσεις με ζήλο.»

night-manager-bond

Α. Καθαρίστε από το πολύ ενοχικό φορτίο

* Γράψτε κάθε ΔΙΚΗ ΣΑΣ πράξη [όχι των άλλων προς εσάς] που θεωρείτε κακή ή παρεκκλιτική, πραγματική ή υποθετική. Κάθε πράξη εσωτερική ή εξωτερική, πρέπει να είναι 2 γραμμές και να περιλαμβάνει απλή αναφορά στον χρόνο, τον χώρο, την πράξη και την μάζα, δεν γράφετε μυθιστόρημα.

*Όταν τελειώσετε θα έχει φύγει ένα τεράστιο φορτίο ενοχών κι άσχημων συναισθημάτων. Κάψτε τα χαρτιά ή φυλλάξτε τα πολύ καλά μην πέσουν σε άλλα χέρια.

Β. Ενεργοποιήστε το σώμα προς την Κατάσταση Πρότυπο

Τώρα είστε έτοιμοι -αν έχετε πετύχει την πιο πάνω άσκηση- να μπείτε στο δεύτερο επίπεδο για να φτιάξετε την Κατάσταση Πρότυπο. Εχετε αυξημένη ενέργεια και είστε αρκετά διαυγής, για να κάνετε “παιχνίδια μυαλού” για να μπορέσετε να επιβάλετε πειθαρχία σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής είναι απαραίτητο να έχετε ένα Υπόδειγμα της επιθυμητής κατάστασης κι αυτό πετυχαίνεται μέσα από την φαντασία και την καθαρότητα του νου. Γιατί νομίζετε πως με χιλιάδες τρόπους απαγορεύουν την ανάπτυξη της φαντασίας, μάλιστα στην χριστιανική θρησκεία η φαντασία είναι αμάρτημα, γιατί άραγε έχετε αναρωτηθεί; Γιατί μέσω της φαντασίας ο άνθρωπος μπορεί να πειθαρχήσει και να φτιάξει την ζωή του πέρα από τα καθιερωμένα πρότυπα και τις νόρμες σκλαβιάς και υποτέλειας. Ε! κανείς από τα ιερατεία αυτό δεν το θέλει!!!

* Σκεφτείτε να κάνετε διαλογισμό γυμνός -η σε ένα πολυσύχναστο καταρράκτη και να μην μπορεί να σας δει κανείς.

* Κυκλοφορείστε αόρατος σε μέρη “απαγορευμένα” -στο γραφείο του τρομερού μπαμπούλα εν ώρα σύσκεψης και κάντε ό,τι θέλετε.

* Βάλτε τον μπαμπούλα σε στάση [αλλαγή χρόνου] και παίξτε μαζί του.

* Σκεφτείτε ότι κλέβετε τα κυδώνια της Αθανασίας, από το δέντρο στην σπηλιά του Σωκράτη που την φυλάνε οι Δεσμώτες – Δράκοι

* Σκεφτείτε τρόπους να πάτε κόντρα στο ωροσκόπιο σας και στην ατάκα “αυτός -η είμαι” ή “αυτό είναι το αξιακό μου σύστημα”

* Ξαναζήστε νοητικά την τελευταία ή την πρώτη ημέρα της παιδικής σας ηλικίας.

* Ζήστε το κέντρο της Γης, του γαλαξία, των δημιουργιών κλπ.

* Παίξτε με κάποιο πολύ απαγορευμένο ον .. με τον Θεό ή τον Διάβολο … αν τολμάτε.

* Ζήστε νοητά την ιδανική ημέρα στην εργασία, όσο εξωπραγματική κι αν σας φαίνεται.

* Ζήστε νοητά μια ιδανική κατάσταση του παρελθόντος με κάθε λεπτομέρεια.

* Ζήστε νοητά μια άσχημη κατάσταση του παρελθόντος με κάθε λεπτομέρεια. Σημειώστε διαφορές με την ιδανική κατάσταση.

* Γράψτε ένα γράμμα στον κακό σας εαυτό -στο τρίτο πρόσωπο- χωρίς συναισθήματα, επίκριση ή συγχώρεση.

* Δώστε στον εαυτό σας άλλη μια ευκαιρία για να επιτύχετε όπου έχετε αποτύχει.

* Τραγουδήστε το πρώτο τραγούδι που ακούσατε ποτέ.

* Όταν λες «να είσαι ο εαυτός σου» ή «να πειθαρχείς τον εαυτό σου» ποιόν εαυτό εννοείς;

* Κάντε κάτι που αποφεύγετε συστηματικά με φόβο. Κάτι φιλοεπιβιωτικό και κρατήστε το κρυφό. Κάντε το με τον νου σας, αλλά με κάθε λεπτομέρεια.

* Περπατήστε πάνω στην θάλασσα ή κολυμπήστε στα ανήλιαγα βάθη της.

* Πετάξτε σαν γεράκι και τραφείτε σαν αυτό. Διαλέξτε το ζώο που σας ταιριάζει.

* Δείτε τον εαυτό σας να πετυχαίνει τους πιο άπιστους επαγγελματικούς στόχους και ΝΟΙΩΣΤΕ έντονα τα συναισθήματα που απορρέουν από αυτήν την επιτυχία.

Κάντε κι άλλες τέτοιες παράξενες, ερωτήσεις-απαντήσεις, για την ζωή σας και ΓΡΑΨΤΕ τις -είναι σημαντική η γραφή εγκλωβίζει τον χωροχρόνο σε μάζα και σας καθιστά Αιτία από Αποτέλεσμα-  μέχρι να αρχίσετε να κατανοείτε, πως η πειθαρχία στην ζωή σας είναι απλώς η ανάληψη ΕΥΘΥΝΗΣ και είναι αποκλειστικά δικό σας μέλημα. Οι καταστάσεις Πρότυπα είναι πολύτιμος βοηθός προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αυτές οι ασκήσεις δεν έχουν σκοπό να αλλάξουν τον κόσμο, σκοπός τους είναι να αλλάξουν εσάς ώστε να μην γίνεστε θύμα ενός κόσμου που αλλάζει ραγδαία. Ο κόσμος αλλάζει ραγδαία. Αυτά που ίσχυαν χτες δεν ισχύουν σήμερα και είναι ήδη ξεπερασμένα αύριο. Η θρησκεία, η πολιτική, η κρατική δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία δεν μπορούν να αλλάξουν αρκετά γρήγορα και να προλάβουν τις τεχνολογικές, τις νοητικές ή τις επιστημονικές εξελίξεις, πόσο μάλλον να προστατεύσουν εσάς από τις ραγδαίες μεταβολές.

Τώρα θεωρητικά είστε έτοιμοι για να μπείτε στο κεντρικό θέμα που είναι η δημιουργία των προσωπικών σας Προτύπων, απαραίτητα εργαλεία στην επίτευξη κάθε σκοπού της ζωής σας. Να θυμάστε το ρητό που αναφέρει πως, στην κορυφή υπάρχει μοναξιά άρα δεν υπάρχει συνωστιμός, ισχύει. Αυτού του είδους οι ασκήσεις είναι μόνον γιά όποιους σκοπεύουν στην κορυφή.

Καλή επιτυχία.

@Ηω Αναγνώστου

***

Κατάσταση Πρότυπο: Είναι ειδική άσκηση δημιουργίας της επιθυμητής πραγματικότητας και απαιτεί ειδικό χειρισμό.

Eπικοινώνησε για πληροφορίες.

Φρόντισε πριν επικοινωνήσεις να γνωρίζεις ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ή ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ.

Ας βρούμε λοιπόν τι χρειάζεσαι σήμερα, εντελώς Δωρεάν, στείλε e-mail: businesslifegr@gmail.com ή τηλεφώνησε στο 693 088 4704 (18:00 – 20:00)