Ελβετοί οι Εξωγήινοι

Ελβετοί αυτοί οι Εξωγήινοι !!!
Σήμερα που ο “εκλεκτός ελληνικός λαός” είναι για άλλη μια φορά στο χείλος της αβύσσου, λόγω χρόνιας ανίατης μαλάκυνσης εγκεφάλου, θα ήθελα να (ξανα) μιλήσω αντιστικτικά για έναν λαό που μοιάζει, σε σύγκριση όλη με την υπόλοιπη ανθρωπότητα, ως φυλή εξωγήινων: για τους Ελβετούς.
– Οι προσπάθειες για απελευθέρωση και ένωση των πρώτων καντονιών (κρατιδίων) ξεκίνησαν στα τέλη του 13ου αιώνα (1291) και η Ελβετία έγινε ανεξάρτητο κράτος με τη σημερινή μορφή του μόλις το 1815. 524 χρόνια συνεχών και σκληρών αγώνων, που έδωσαν στους Ελβετούς τη φήμη σκληροτράχηλων πολεμιστών περιζήτητων στην Ευρώπη ως προσωπικές φρουρές βασιλέων κι αρχόντων – σημερινό γραφικό απομεινάρι αποτελεί η ελβετική φρουρά του Πάπα. Εμείς αγωνιστήκαμε 7 χρόνια, τα 4 τα αναλώσαμε σε εμφύλιο και το κάναμε μέγα θέμα.
– Δεδομένου ότι ουσιαστικά ελβετικό έθνος δεν υπάρχει, αποτελείται από 65% Γερμανούς, 18% Γάλλους, και 10% Ιταλούς, είναι απορίας άξιον πώς αποφάσισαν εκείνοι οι άνθρωποι, σε μια εποχή που η φεουδαρχική Ευρώπη σπαρασσόταν από συνεχείς πολέμους, να φτιάξουν ένα ενιαίο και ανεξάρτητο κράτος και πώς απέφυγαν τις εμφύλιες συγκρούσεις, με εξαίρεση, δυστυχώς, τις θρησκευτικές. Εμείς είμαστε πρωταθλητές στις διαρκείς εμφύλιες φαγωμάρες!
– Μετά από αυτόν τον μακροχρόνιο αγώνα ανεξαρτησίας, οι Ελβετοί πέτυχαν, με την περίφημη ουδετερότητα, να μην εμπλακούν στους μεγάλους ευρωπαϊκούς πολέμους. Εντάξει, εδώ υπάρχει μια δικαιολογία, εμείς ζούμε στα διαρκώς ταραγμένα και κομβικά Βαλκάνια κι επί πλέον στην Ευρώπη οι υπόλοιπες χώρες χρειάζονταν μια ουδέτερη χώρα-χρηματοκιβώτιο, αλλά το θέμα είναι ότι αυτό που σίγουρα ενδιέφερε κάθε λαό το πέτυχαν οι Ελβετοί.
– Η ελβετική οικονομία περιλαμβάνει τα πάντα: κτηνοτροφικά και γεωργικά προϊόντα, βιομηχανικά προϊόντα, τράπεζες, τουρισμό, πολυεθνικές π.χ. η Nestlé, που παρασκευάζει τον εθνικό μας Νεσκαφέ, τουρισμό, υπηρεσίες υγείας / αναζοωγόνησης και τρία προϊόντα που θεωρούνται τα καλύτερα στον κόσμο, ρολόγια, σοκολάτες, μηχανήματα/συσκευές υψηλής ακριβείας / τεχνολογίας. Το ελβετικό φράγκο είναι ένα από τα σταθερότερα και ισχυρότερα νομίσματα. Εμείς βρίσκουμε ευκολότερο και αποδοτικότερο να εισάγουμε προϊόντα παρά να παράγουμε.
– Στο θέμα του πολιτεύματος η Ελβετία είναι ότι πιο κοντά υπάρχει στην αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία, ένας συνδυασμός αντιπροσωπευτικής και άμεσης δημοκρατίας. Σε πολλά από τα 26 αυτόνομα καντόνια, το καθένα με δικό του Σύνταγμα και κυβέρνηση, διεξάγονται λαϊκές συνελεύσεις και ψηφοφορίες, με αίτηση 50.000 πολιτών μπορεί να διεξαχθεί δημοψήφισμα και διεξάγονται πολύ συχνά, δεν υπάρχουν επαγγελματίες πολιτικοί, Υπάρχει μια 7μελής ομοσπονδιακή κεντρική κυβέρνηση και οι 6 Υπουργοί περνούν εναλλάξ, με ετήσια θητεία, από τη θέση του Πρωθυπουργού, ενώ υπάρχουν 2-3 μεγάλα κόμματα. Δεν υπάρχει αντιπολίτευση, όλα τα εκλεγμένα κόμματα συμμετέχουν στην Κυβέρνηση.
Προφανώς, άλλοι έχουν το όνομα, των κληρονόμων των αρχαίων Ελλήνων και άλλοι τη χάρη! Εδώ, να αναφέρουμε και τη σημαντική συνεισφορά του Καποδίστρια, στη διαμόρφωση του σύγχρονου ελβετικού κράτους, ξέρετε, εκείνος που κατόπιν έγινε ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας και τον σκοτώσαμε.
– Υπάρχει ανεπτυγμένη κρατική πρόνοια, αλλά και οι Ελβετοί, ως πολίτες, διαθέτουν υψηλή κοινωνική συνείδηση. Σχετικά πρόσφατα έγιναν τρία δημοψηφίσματα, όπου προτεινόταν η μείωση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας από 42 σε 36, η επιμήκυνση των ετήσιων πληρωμένων διακοπών από 4 σε 6 εβδομάδες, και η αύξηση του βασικού μισθού. Και στις τρεις περιπτώσεις οι πολίτες ψήφισαν ΟΧΙ επειδή όλα αυτά θα είχαν αρνητικές επιπτώσεις στην ελβετική οικονομία, και κατ’ επέκταση και σε αυτούς. Στη χώρα μας πρόκειται απλά για άγνωστη λέξη: “Πώς; Κοινωνική συνείδηση, είπατε; Να ρωτήσω την ξαδέρφη μου τη φιλόλογο”
– Παρά το γεγονός ότι η Ελβετία είναι ουδέτερη από το 1815, έχει έναν από τους πιο σύγχρονους και καλά εξοπλισμένους στρατούς στον κόσμο. Οι Ελβετοί πηγαίνουν στα 20 τους έξι μήνες βασική εκπαίδευση και κατόπιν κάθε χρόνο 15 μέρες επανεκπαίδευση, μέχρι τα 45 τους. Κρατούν τον οπλισμό και τη στολή στο σπίτι και ξέρουν πού ακριβώς θα παρουσιαστούν, σε περίπτωση επιστράτευσης. Κάτω από τις Άλπεις υπάρχουν σκαμμένες στοές, καταφύγια με εφόδια και τρόφιμα, βάσεις, και τα πολεμικά αεροπλάνα τους έχουν τη δυνατότητα να απογειώνονται από τους αυτοκινητοδρόμους. Και το πιο απίστευτο: από το 1945 μέχρι το 2005 οι Ελβετοί κατασκεύασαν 305.000 αντιπυρηνικά καταφύγια που χωράνε ολόκληρο τον πληθυσμό της χώρας! Σ’ εμάς ο στρατός χρησιμεύει κυρίως ως τρόπος πλουτισμού για κάποιους επιτήδειους!
Ειλικρινά, όποιος δεν έχει πειστεί ότι οι Ελβετοί είναι όντως μια ράτσα εξωγήινων και ακριβώς στους αντίποδες των Ελλήνων, να σηκώσει το χέρι! Εμείς, εδώ, επί σειρά ετών είχαμε ως πρότυπα, χάρη στην προπαγάνδα των αριστεροπαρανοϊκών, χώρες όπως η Νικαράγουα των Σαντινίστας, η Κούβα του Κάστρο, ακόμη και η Αλβανία του Εμβέρ Χότζα!
Γιατί;
Επειδή η Ελβετία είναι μια καπιταλιστική χώρα!
Και μη χειρότερα!
***
@Dimitri Horoskelis