ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Marc Newson – Apple

Marc Newson – Apple

Αυτός είναι ο ιδιοφυής σχεδιαστής που προσέλαβε η Apple και αυτές είναι οι εκπληκτικές εφευρέσεις του.

Το όνομά του είναι Marc Newson και αν και άγνωστος στο ευρύ κοινό, είναι το λαμπρό μυαλό πίσω από δεκάδες εντυπωσιακές συσκευές νέας τεχνολογίας. Η φιλία του με τον επικεφαλής της ομάδας σχεδίασης της Apple,  Jony Ive, τον έφερε στην οικογένεια του τεχνολογικού κολοσσού. Όπως και ο Ive είναι πολύ παραγωγικός στη δουλειά του και κοιτάζοντας κανείς τη λίστα με τα παλιότερα σχέδιά του, παίρνει μια ιδέα  για το τι ετοιμάζεται να προσφέρει στην Apple.

Απολαύστε την δημιουργηκότητα του Newson:

newson1

1. Μαζί με τον Jony Ive σχεδίασε αυτά τα ακουστικά της Apple για τον Μπόνο και τους φιλανθρωπικούς σκοπούς του σταρ.

newson2

2. Οι δυο τους συνεργάστηκαν και σε αυτή την ειδική έκδοση της Λάικα. Όπως και το iPhone έχει λίγα στολίδια και πολύ λίγα κουμπιά.

newson3

3. Σχεδίασε κι αυτό το κόκκινο Mac Pro. Μάλλον θα αρχίσουμε να βλέπουμε πολύ χρώμα στην Apple από εδώ και στο εξής.

newson4

4. Πριν ενταχθεί στην  Apple, ο Newson σχεδίασε τις φωτογραφικές μηχανές για την Pentax. Θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύτιμος για τον σχεδιασμό των μελλοντικών καμερών του  iPhone και του iPad.

newson5

5. Σχεδίασε κι αυτό το εκπληκτικά ελαφρύ και ανθεκτικό ποδήλατο από ανθρακονήμα, ενώ το ταχύπλοο που διακρίνεται στο φόντο  προέρχεται από την έκθεση με τίτλο: “Marc Newson: Transport”. Η χρήση νέων υλικών, θα μπορούσε να  μετατρέψει την Appleπολυτελή μάρκα.

newson6

6. Δείτε και μια λεπτομέρεια του ταχύπλοου. Η  Apple μπορεί να μην ασχοληθεί σύντομα με σκάφη και ταχύπλοα, ωστόσο τα συγκεκριμένα χρώματα μας θυμίζουν το iPhone 5C.

newson7

7. Η Apple θα μπορούσε να επαναπροσδιορίσει τις φορητές συσκευές παίρνοντας έμπνευση από αυτό το κάθισμα που σχεδίασε ο Newson.

newson8

8. H καρέκλα αυτή που ονομάζεται “Lockheed Lounge” είναι ένα από τα πλέον διάσημα σχέδια του Newson. Μήπως έρχεται το τέλος των λεπτότερων κι ελαφρύτερων συσκευών;

newson9

9. Κι αυτή είναι η καρέκλα σε σχήμα εμβρύου που σχεδίασε ο Newson  τη δεκαετία του 80.

newson10

10.Ο Newson σχεδίασε το εσωτερικό αυτού του διαστημόπλοιου. Τα άνετα καθίσματα μας δίνουν μια ελπίδα για μελλοντικές επαναλήψεις του iWatch.

newson11

 

11. Κι αυτή είναι η θήκη της σαμπάνιας  Dom Perignon που έφτιαξε το 2010. Μήπως θα πρέπει να περιμένουμε νέες συσκευασίες από την  Apple  τα επόμενα χρόνια;

newson12

12.  Αυτό το κόνσεπτ αφορά τη Ford κι έκανε την εμφάνισή του το 1999 στο Tokyo Motor Show. Ωστόσο δεν περιμένουμ επρος το παρόν αυτοκίνητα από την Apple.

newson13

13. Και παπούτσι στο μενού , αφού το 2004 ο Newson σχεδίασε αυτά τα Nike που μοιάζουν και με  Crocs.

newson14

14. O Newson sσχεδίασε και τον έκτο όροφο του ξενοδοχείου  Puerta America στη Μαδρίτη.

marc-newson-22

 

15. Το μίνιμαλ στυλ που επιλέγει φαίνεται και στο πως έχει διακοσμήσει ένα από τα δωμάτια του διαμερίσματός του.

067-newson-safilo

Samsonite-by-Marc-Newson-Mehmet-Arici-1

TERRAPAPERS.COM