ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Έξυπνοι τρόποι να γλυτώσεις χρήματα

Έξυπνοι τρόποι να γλυτώσεις χρήματα

Έξυπνοι τρόποι να γλυτώσεις χρήματα στην μικρή επιχείρηση σου: Αυτές οι εύκολες συμβουλές θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις τα οικονομικά σου ασφαλή και όχι μόνο κατά την διάρκεια της τρέχουσας ύφεσης. Με την οικονομία να έχει πάρει την κατιούσα, κάθε επιχείρηση επιβάλλεται να μειώσει τα έξοδα για να είναι οικονομικά εύρωστη.

Οι μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες διαθέτουν λιγότερους πόρους, αισθάνονται περισσότερο την πίεση αυτή.

Αυτή είναι μια λίστα με τρόπους να κόψεις τα περιττά έξοδα από την επιχείρηση σου, ώστε να μην γίνει θύμα καμίας οικονομικής ύφεσης.

# Τεχνολογία: Go Green! Η ενεργειακά αποδοτική τεχνολογία θα σου εξοικονομήσει χρήματα από τους υπολογιστές, τα τηλεφωνικά συστήματα και άλλα τεχνολογικά εργαλεία. Πολλές φορές υπάρχουν και φορολογικά οφέλη από την χρήση της πράσινης τεχνολογίας. Για να μην αναφέρουμε το πόσο βοηθούν το περιβάλλον.

# Χρησιμοποίησε λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Μια λύση λογισμικού ανοιχτού κώδικα δεν είναι η τόσο τρομαχτική «Είσαι ολομόναχος!» πρόταση που οι μεγάλοι προμηθευτές λογισμικού θέλουν να πιστέψεις. Το ανοιχτού κώδικα λογισμικό κοστίζει το 1/10 της τιμής των εμπορικών προϊόντων και συνεχίζει να προσφέρει τα ίδια, αν όχι περισσότερα, χαρακτηριστικά.

# Ψάξε για έναν φθηνότερο πάροχο internet. Αν δεν έχεις μια επιχείρηση μεγάλου προϋπολογισμού, οι μικρότεροι πάροχοι προσφέρουν εξίσου καλές, αξιόπιστες υπηρεσίες, παρά το σχετικά μικρότερο κόστος τους.

# Σκέψου το VoIP. Το VoIP είναι βασικά μια υπηρεσία τηλεφωνίας μέσω internet. Πολλές μικρές επιχειρήσεις ακολουθούν αυτή την φθηνότερη εναλλακτική επιλογή η οποία μπορεί να τους εξοικονομήσει μέχρι και 60% έναντι των παραδοσιακών τηλεπικοινωνιακών τους δαπανών.

# Αγόρασε ανακυκλωμένα μελάνια εκτυπωτών. Το μελάνι των εκτυπωτών είναι ένα από τα πιο ακριβά υγρά στον πλανήτη. Ψάξε και βρες την καλύτερη ποιότητα ξαναγεμισμένων μελανιών αντί να αγοράζεις τα αυθεντικά τα οποία κοστίζουν 10 φορές περισσότερα χρήματα.

# Αξιολόγησε εκ νέου το πρόγραμμα τηλεφωνίας που έχεις. Ακόμη και αν δεν πας σε VoIP λύσεις, μπορείς σίγουρα να βρεις ένα πιο οικονομικό πρόγραμμα τηλεφωνίας από αυτό που έχεις ήδη.

# Εξάλειψε τον αχρείαστο φωτισμό. Εγκατέστησε ανιχνευτές κίνησης για τον έλεγχο του φωτισμού στις περιοχές που χρησιμοποιούνται περισσότερο, όπως οι τουαλέτες και το δωμάτιο με τα φωτοτυπικά.

# Απενεργοποίησε τα μηχανήματα όταν δεν χρησιμοποιούνται. Αυτό μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας μέχρι και 25%. Κλείνοντας τον υπολογιστή στο τέλος της μέρας μπορεί να εξοικονομήσει ένα επιπλέον 50%.

# Βάλε χρονοδιακόπτες. Εγκατέστησε χρονοδιακόπτες στα εξωτερικά συστήματα φωτισμού, ώστε να λειτουργούν μόνο από το σούρουπο ως την αυγή.

# Αν είναι δυνατό, χρησιμοποίησε φορητούς υπολογιστές. Τα laptops μπορούν να καταναλώνουν 90% λιγότερη ενέργεια από ότι ένας desktop υπολογιστής.

# Σταμάτα να πληρώνεις για λογισμικό. Επισκέψου σελίδες όπως το Download.com και δοκίμασε εκατοντάδες προγράμματα δωρεάν μέσω της ελεύθερης δοκιμής 30 ημερών. Επίσης ρίξε μια ματιά και στις σελίδες των κατασκευαστών για δωρεάν ή δοκιμαστικές εκδόσεις.

# Χρησιμοποίησε online υπηρεσίες. Πρέπει όλες οι επαγγελματικές σου συναντήσεις να γίνονται πρόσωπο με πρόσωπο; Τεχνολογίες που βασίζονται στο Internet, όπως η τηλεδιάσκεψη και εργαλεία όπως το Microsoft Office Live Meeting σου επιτρέπουν να κάνεις online παρουσιάσεις στους πελάτες σου.

# Κοινοί εκτυπωτές. Αν έχεις αγοράσει και διατηρείς πολλούς εκτυπωτές στο γραφείο σου, θα μπορούσες να εξοικονομήσεις χρήματα με την δημιουργία ενός δικτύου που επιτρέπει στους υπαλλήλους να μοιράζονται συσκευές. Το Microsoft Windows Small Business είναι μια εύκολη στην εγκατάσταση και τον χειρισμό λύση που επιτρέπει την κοινή χρήση εκτυπωτών και δημιουργεί ένα πιο ασφαλές και παραγωγικό υπολογιστικό περιβάλλον.

Αυτοί είναι κάποιοι βασικοί τρόποι εξοικονόμησης χρημάτων και ενέργειας.

Έχει παρατηρηθεί πως στις μικρές επιχειρήσεις σπάνια γίνεται η εξοικονόμηση χρημάτων, ενώ στις μεγάλες είναι στάνταρ κατάσταση. Μια μεγάλη επιχείρηση είναι μεγάλη, γιατί δίνει μεγάλη σημασία στα πολύ μικρά πράγματα, πράγμα που δεν κάνει μια μικρή επιχείρηση. Η μη σημασία στις λεπτομέρειες είναι που την εγκλωβίζει να παραμένει μικρή, με αποτέλεσμα να εξαφανίζεται.

Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι εξοικονόμησης χρημάτων και ενέργειας, επικοινώνησε μαζί μας για να τους μάθεις.