ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Ανερχόμενα επαγγέλματα το 2014

Ανερχόμενα επαγγέλματα το 2014

Οι πιο ανερχόμενοι κλάδοι εργασίας για το 2014 Δείτε τους τέσσερις τομείς που υπόσχονται μια «σίγουρη» καριέρα τη χρονιά που έρχεται.  Τα «σίγουρα επαγγέλματα» δεν υπάρχουν πια. Αρκετά από τα επαγγέλματα που είχαν εξασφαλισμένη την επαγγελματική επιτυχία στο παρελθόν, σήμερα τίθενται υπό αμφισβήτηση. Σκεφτείτε μόνο πόσοι άνεργοι γιατροί και δικηγόροι υπάρχουν.

Οι ανάγκες αλλάζουν διαρκώς και επηρεάζουν και την εργασιακή κατάσταση δημιουργώντας νέους κλάδους εργασίες και νέες ειδικότητες. Δείτε ποιοι κλάδοι είναι οι πιο υποσχόμενοι για την επόμενη χρονιά σύμφωνα με το Inc:

Πράσινη Αρχιτεκτονική: Η προστασία του περιβάλλοντος είναι μείζονος σημασίας και η αρχιτεκτονική δε θα μπορούσε παρά να συμβάλει σε αυτή. Η πράσινη αρχιτεκτονική ή αλλιώς η κατασκευή βιώσιμων κτιρίων ή κτιρίων υψηλής απόδοσης είναι η αρχιτεκτονική η οποία έχει στόχο με την εφαρμογή ορισμένων κανόνων που διέπουν τη κατασκευαστική διαδικασία να δημιουργήσει κτίρια τα οποία θα έχουν αυξημένη αποδοτικότητα όσον αφορά στη χρήση ενέργειας, νερού και υλικών, ενώ ταυτόχρονα θα προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον.

Υγιεινή διατροφή: Η μόδα του junk food έχει φύγει ανεπιστρεπτί. Τα γρήγορα burger αμφιβόλου ποιότητος έχουν δώσε τη θέση τους σε θρεπτικά γεύματα. Κινόα, μαρούλι Kale και προϊόντα χωρίς γλουτένη κατακλύζουν όχι μόνο τα μενού των εστιατορίων αλλά και τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Όλα τα επαγγέλματα που έχουν σχέση με την υγιεινή διατροφή είναι περιζήτητα.

Τηλεϊατρική: Σαν μέθοδος μπορεί να υπάρχει την τελευταία δεκαετία και οι ασθενείς να μπορούν να «επισκεφτούν» ιατρούς μέσα από τους υπολογιστές τους, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές, αλλά σήμερα έχει πάρει πιο έντονη χροιά και το mobile health παίρνει πλέον κι άλλες μορφές. Οι ασθενείς μπορούν να κλείνουν εύκολα τα ραντεβού τους μέσω κινητών, να βλέπουν τους διαθέσιμους ιατρούς κλπ.

Δημιουργία εφαρμογών: Δεν υπάρχει ισχυρότερο όπλο από μια «εφαρμογή» στις μέρες μας. Μπορεί η διαδικασία να είναι χρονοβόρα και απαιτητική, να υπάρχουν κανόνες και όροι που πρέπει να υπακούσουν οι εφαρμογές και προγραμματιστικά και λειτουργικά αλλά μια καλή εφαρμογή μπορεί να επηρεάσει το μέλλον της εταιρείας και της καριέρας σας.