ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Πως έβγαλαν 1 εκατ. δολάρια

Πως έβγαλαν 1 εκατ. δολάρια

Πώς αυτοί οι δύο ο 27χρονοι έβγαλαν 1 εκατ. δολάρια

Ο Eliot Arntz, αν και εργαζόταν ως λογιστής στη Νέα Υόρκη, δεν ήταν αυτό που πραγματικά επιθυμούσε να κάνει στη ζωή του. Μια μέρα, ένας συγκάτοικος του από το κολέγιο ο 27χρονος John Azzi, συνάντησε τον Eliot Arntz για να του κάνει μια πρόταση. Του πρόσφερε ένα μικρό ποσό και του ζήτησε όταν τελειώσει τις σπουδές του ως προγραμματιστής να εργαστεί στην εταιρεία του, την Bitfountain.

Εν τω μεταξύ, ο Eliot Arntz δίδασκε τα Σαββατοκύριακα σε όσους επιθυμούσαν να μάθουν προγραμματισμό σε iOS.

Στη συνέχεια άρχισαν να διδάσκουν και οι δύο μαζί, βγάζοντας περίπου 1.000 δολάρια μέσα σε τρεις μήνες, κάνοντας online μαθήματα για τα iOS 7. Χρέωναν 99 δολάρια το μάθημα ενώ μέσα σε λίγο διάστημα είχαν κιόλας βγάλει 40.000 δολαρια.

Κατόπιν προχώρησαν σε μια πραγματικά στρατηγική κίνηση.

Περίπου δύο μήνες πριν η Apple κυκλοφορήσει το iOS 8 με μια νέα γλώσσα προγραμματισμού του, τα μαθήματα για το iOS 7 που παρείχαν ήταν δωρεάν για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

«Δεν είχαμε ιδέα τι θα συμβεί, αλλά ήταν τρελό» εξηγεί ο Azzi. «Ήμασταν στην πρώτη σελίδα του / r / προγραμματισμού στο Reddit και No. 1 στο Product Hunt, αλλά και σε όλο το διαδίκτυο. Μέσα σε δύο ημέρες, προστέθηκαν 60.000 άτομα στη λίστα του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου» ανέφερε ο Azzi.

Όταν κυκλοφόρησε το iOS 8, άρχισαν να κάνουν μαθήματα για 89 δολάρια. Έτσι έβγαλα περίπου 700.000 δολάρια.

Στη συνέχεια επέκτειναν την επιχείρησή τους. Προσέλαβαν όλους δύο ειδικούς και έκαναν εννιά τα μαθήματα (δύο από τα οποία ήταν δωρεάν).

Από το Σεπτέμβριο του 2014 έβγαζαν κατά μέσο όρο πάνω από 100.000 δολάρια το μήνα, και κέρδη συνολικού ύψους 1 εκατ. για το 2014.

Κατά τη δημιουργία της αρχικής iOS 8, το δίδυμο κατευθύνθηκε από τη Νέα Υόρκη στο Βερολίνο. Στη συνέχεια πήγαν στο Τελ Αβίβ στην παραλία Palolem, την Ινδία. Τώρα ο Azzi ζει στο Παρίσι, και ο Arntz θα φύγει για τη Μελβούρνη, αφού πέρασε πέντε μήνες στο Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με τον Azzi, το τελευταίο έτος, έχουν επισκεφτεί 17 χώρες. Συμβουλεύουν μάλιστα τους νέους να κάνουν αυτό που πραγματικά επιθυμούν, αυτό που τους παθιάζει  στην ζωή τους χωρίς να δειλιάσουν, μόνο κερδισμένοι θα βγουν.

O Azzi καταγράφει τον Arntz χρησιμοποιώντας την εγκατάσταση στο εργαστήριο τους

Eliot Arntz - John Azzi