EXECUTIVE LIFE

Οι κακοί υπάλληλοι

Οι κακοί υπάλληλοι

Οι περισσότεροι από εμάς σε κάποια φάση της επαγγελματικής μας πορείας θα έχει τύχει να συνεργαστούμε με μη παραγωγικά άτομα και με κακούς συνεργάτες.

Μη παραγωγικός εργαζόμενος

Την ώρα που χιλιάδες υποψήφιοι παλεύουν για μια θέση εργασίας, η χαμηλή παραγωγικότητα κάποιων εργαζομένων είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα μέσα στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς. Και δεν είναι μόνο πρόβλημα του εργοδότη που τους πληρώνει, αλλά και των συναδέλφων τους που αναγκάζονται πολλές φορές να βγάλουν και τη δική τους δουλειά. Πώς όμως εντοπίζουμε τέτοια άτομα; Έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά; Από ότι φαίνεται μάλλον ναι. Ας τα δούμε!

Οι κακοί υπάλληλοι:

Διαμαρτύρονται συνεχώς και δεν είναι ευχαριστημένοι με τίποτα

Δεν αναλαμβάνουν ποτέ την ευθύνη των πράξεών τους και αναζητούν πάντα κάποια δικαιολογία

Μόλις προκύψει κάποια νέα δουλειά δείχνουν τον λιγότερο ενθουσιασμό

Λένε συνεχώς «δεν είναι δική μου δουλειά» και αρνούνται να προχωρήσουν παραπέρα

Κουτσομπολεύουν, καταστρέφοντας το ηθικό και τη δυναμική της ομάδας και δημιουργώντας κλίκες μέσα στην επιχείρηση

Λένε ψέματα και πλάθουν ιστορίες θέτοντας σε κίνδυνο τη συνοχή και την λογική της ομάδας

Υπάλληλοι πινόκιο

Λειτουργούν σαν τα ξέρουν όλα και είναι πολύ καλοί για οτιδήποτε κι αν τους μιλήσεις

Προτιμούν να δουλεύουν ανεξάρτητα και δεν δείχνουν διάθεση συνεργασίας μέσα στην ομάδα

Είναι ανεύθυνοι καθώς χάνουν συνεχώς προθεσμίες, αργούν στη δουλειά και αθετούν τις υποσχέσεις τους

Δεν παίρνουν ποτέ πρωτοβουλίες και περιμένουν απλώς να τους πεις τι να κάνουν στη συνέχεια

Δεν κάνουν ερωτήσεις γιατί πολύ απλά δεν ενδιαφέρονται να μάθουν καινούργια πράγματα

Δεν επενδύουν στην προσωπική τους εξέλιξη και ανέλιξη μέσα στην εταιρία

Οι υπάλληλοι συχνά χάνουν τον δρόμο τους. Αποσπώνται εύκολα από αυτό που κάνουν χάνοντας τον προσανατολισμό τους. Συν ότι ένας μη παραγωγικός υπάλληλος δεν θα υποστηρίξει τις καλές πρακτικές μιας επιχείρησης γιατί πολύ απλά δεν καταλαβαίνει πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η κουλτούρα και η πολιτική μιας επιχείρησης στην επιτυχία της.

Τέτοιοι υπάλληλοι κάνουν κακό τόσο στην ίδια την επιχείρηση και την εξέλιξή της, όσο και στους ανθρώπους με τους οποίους εργάζονται μαζί. Αφού λοιπόν βαριέστε τη δουλειά σας, και ειδικά σε τέτοιους καιρούς, παλέψτε το ώστε να αλλάξετε τα πράγματα. Πρέπει να βρεθεί λύση γιατί δεν μπορεί κάποιος να αντέξει και πολύ αν βαριέται. Επίσης, θα αλλάξει και η ζωή μας αν αποκτήσει ενδιαφέρον η δουλειά, όλα είναι μια αλυσίδα.

Γι’ αυτό λοιπόν, σας ετοιμάσαμε κάποιες πολύ ωραίες απλές και κατανοητές συμβουλές που μπορείτε να δοκιμάσετε ώστε να αποβάλλετε τη βαρεμάρα:

*Για να μη βαριέστε τη δουλειά που κάνετε, μπορείτε να διευρύνετε τις δημόσιες σχέσεις σας. Γνωρίστε κι άλλους υπαλλήλους, ανοιχτείτε, χαμογελάστε, κάντε λίγο καλαμπούρι! Σπάστε επιτέλους τις ντροπές και τα ταμπού, αλλά με προσοχή και σιγά σιγά, για ευνόητους λόγους.

* Βάλτε στόχους κι ας μην κερδίσετε τίποτα! Αν δουλεύουμε χωρίς στόχους, τα πάντα είναι βαρετά. Να ξέρετε όμως πως αν έχετε θέσει στόχους και τους έχετε πετύχει, τότε έμμεσα σίγουρα έχετε κερδίσει και δεν το ξέρετε! Για παράδειγμα, αν είναι να διώξουν κάποιον, δεν θα είστε εσείς. Επίσης, μπορεί στο μέλλον να επεκταθεί η επιχείρηση και να ανοίξει μια θέση προϊσταμένου, αυτός μπορεί να είστε εσείς. Και πολλά άλλα ακόμα μπορεί να σας συμβούν, αν εξαιρέσουμε φυσικά και την ηθική ικανοποίηση που θα νιώσετε.

* Φροντίστε να φτιάξετε το περιβάλλον εργασίας σας ώστε να είναι όμορφο και να σας αρέσει. Το πολύ πολύ, βάλτε και λίγο το χέρι στην τσέπη και πάρτε 5 πράγματα. Επίσης, να φροντίσετε να είναι πάντα συμμαζεμένο και όμορφο, ώστε να αισθάνεστε πάντα ωραία, πολύ σημαντικό!

* Οργανωθείτε! Πολλές φορές η έλλειψη οργάνωσης, μας κάνει να βαριόμαστε την εργασία μας, μιας και αναλωνόμαστε σε πράγματα ανούσια κι όχι στο ζουμί! Το ζουμί όμως, μπορεί να μας διεγείρει το ενδιαφέρον!

* Ζητήστε να αλλάξετε πόστο αν είναι εφικτό. Δεν είναι κακό. Αυτό μπορεί να κάνει καλό και σε εσάς αλλά και στην επιχείρηση, μιας και μπορεί σε άλλο πόστο να είστε πολύ πιο παραγωγικός.

* Εντοπίστε τις αιτίες που σας κάνουν να βαριέστε την εραγασία και συζητήστε τες με συναδέλφους σας, μπορεί να σας πουν διάφορα κολπάκια που δεν ξέρατε κι έτσι να καταπολεμήσετε κάποια από αυτά.

* Φροντίστε να χορταίνετε ύπνο! Αν πηγαίνετε στη δουλειά σαν την “άδικη κατάρα” τότε μην περιμένετε και πολλά. Φροντίστε να είστε πάντα ξεκούραστοι και με φουλ ενέργεια!

*Αν τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει και τα πράγματα είναι τραγικά, τότε η τελευταία επιλογή που έχετε είναι να αλλάξετε δουλειά αν έχετε αυτή την πολυτέλεια. Επίσης, προτού εγκαταλείψετε τη βαρετή δουλειά που είστε τώρα, σιγουρευτείτε ότι πάτε σε κάτι καλύτερο και ότι είναι σίγουρο ότι σας πήρανε.

Μη φανταστείτε, πολλές φορές βαριόμαστε τη δουλειά μας εξαιτίας κάποιων λεπτομερειών. Αν κάποιες από αυτές αλλάξουν προς το καλύτερο, τότε μπορεί να σας αρέσει, με την προϋπόθεση βέβαια ότι το αντικείμενο εργασίας, σας ενδιαφέρει έστω και στο ελάχιστο. Και μη νομίζετε, όσο κι αν πιστεύετε ότι το αντικείμενο της εργασίας σας δεν σας ενδιαφέρει, μπορεί να εκπλαγείτε.

Εργαστείτε λοιπόν, με ενθουσιασμό και πάθος όπως και με απόλυτη ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ, δηλ. με υπευθυνότητα!

@Ηω Αναγνώστου: απόσπασμα από το βιβλίο “Ο Κυρίαρχος του Παιχνιδιού”

***

Αναζήτησε και μελέτησε τα άρθρα “Αισιοδοξία” και  “Δεξιότητες Επιτυχίας” και “Ευελιξία και Επιτυχία” και “Ευφυής Ευτυχής Επιτυχής”  όπως και την λεξησαφίνηση του τι είναι ο ορισμός της λέξεης “επιτυχία” Μπορούμε εμείς εδώ στο businesslife.gr και στο πρόγραμμα “Executive Life Coaching” να σου δείξουμε τρόπους ασφαλούς εφαρμογής, των δεξιοτήτων επιτυχίας στην καθημερινότητα σου, εξειδικευμένη, πάνω στα θέματα που σε απασχολούν.

To «Business Executive Coaching», είναι εξειδικευμένη προσωπική συμβούλευση για τον επιχειρηματία, δικτυωτή ή πωλητή. Μπορεί να αποκτήσει και να διαχειριστεί μοναδικά δεδομένα με τα οποία αποκτά την δυνατότητα να ενισχύσει στο μέγιστο τις ικανότητές του και να διαχειριστεί με επιτυχία, δύσκολες καταστάσεις όχι μόνο στην εργασία μα και στην ζωή. Η ικανότητα της στοχευμένης δικτύωσης ή διαδυκτώσης είναι ανεκτίμητη και ένα επαγγελματικό εργαλείο ζωής, που πολλοί λίγοι διαθέτουν.

Aν κοιτάξεις δίπλα σου, αν πετάξεις τις παρωπίδες, βλέπεις πως υπάρχουν άνθρωποι που ζουν αξιοπρεπώς, χωρίς να χρωστάνε την ζωή τους ή την περί-ουσία τους σε κανέναν. Αλλωστε η Περί-Ουσία ούτε πωλείται ουύτε αγοραζεται, γιατί δεν είναι προιόν. Αν θέλεις να πάψεις να ανήκεις στην πλειοψηφία της μάζας, της φυλής των υπαλλήλων, πρώτα μελέτησε και μετά επικοινώνησε να μάθεις τι να κάνεις.

Φρόντισε πριν επικοινωνήσεις να γνωρίζεις ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΣ.

Ας βρούμε λοιπόν τι χρειάζεσαι σήμερα, για να πωλήσεις τις υπηρεσίες σου ή το προϊόν σου πιο επιτυχημένα και πιο εύκολα, εντελώς Δωρεάν,

στείλε e-mail: businesslifegr@gmail.com
ή τηλεφώνησε στο 693 088 4704 (18:00 – 20:00)