ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Τι να μην κάνετε

Τι να μην κάνετε

Δέκα πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες

Μην αναζητάτε δικαιολογίες. Αναζητήστε σχέδιο.

Θέλετε να έχετε με το μέρος σας τις πιθανότητες για να γίνετε ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας; Για αρχή, σημειώστε δέκα πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ.

1. Να είστε ζηλόφθονος: Το να βλέπετε γύρω σας ανθρώπους να πετυχαίνουν θα πρέπει να λειτουργεί σαν κίνητρο μέσα σας, ακόμα κι αν αυτοί είναι ανταγωνιστές σας. Πρέπει να καταλάβετε ότι ο καθένας έχει την ικανότητα να πετύχει. Το χάσιμο χρόνου που προκύπτει απ’ το να εστιάζετε στις επιτυχίες των άλλων το μόνο που κάνει είναι να καθυστερεί τη δική σας πρόοδο.

2. Να κοιτάτε πίσω: Θα αντιμετωπίσετε δύσκολες στιγμές και θα κληθείτε να λάβετε δύσκολες αποφάσεις. Μπορεί να έρθετε αντιμέτωπος ακόμα και με το φάσμα της αποτυχίας. Βρείτε τρόπο να ελιχθείτε πέρα απ’ τα εμπόδια και συνεχίστε την πορεία προς τα εμπρός, χωρίς να κοιτάτε πίσω.

3. Να αναζητάτε δικαιολογίες: Αν πήρατε μια κακή απόφαση και τα κάνατε μαντάρα, απλά αποδεχθείτε το. Αν κάτι δεν δούλεψε όπως το είχατε σχεδιάσει, μην ψάξετε για δικαιολογίες. Αναζητήστε την πραγματική αιτία του προβλήματος και μετατρέψτε όλη αυτή τη διαδικασία σε πολύτιμο δίδαγμα. Αν καταλάβετε τη ρίζα του προβλήματος, δεν θα επαναλάβετε τα ίδια λάθη.

4. Να σταματήσετε να μαθαίνετε: Η ηλικία, τα χρόνια εμπειρίας πίσω σας, ή ο βαθμός επιτυχίας σας δεν πρέπει ποτέ να σας αποτρέπουν από τη μάθηση. Δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που να ξέρει τα πάντα. Και όλοι μας συνεχίζουμε να μαθαίνουμε και να εμπνεόμαστε από άλλους επιχειρηματίες.

5. Να κάνετε παρέα με αρνητικά άτομα: Άτομα που συνεχώς βρίσκουν δικαιολογίες, παραπονιούνται και έχουν μια αρνητική οπτική προς τα πράγματα πρέπει να αποφεύγονται όπως η πανούκλα. Όλοι μας γνωρίζουμε τέτοια άτομα και, ό,τι και να λέμε, όποια κι αν είναι η κατάσταση, μας γεμίζουν με την αρνητική αύρα τους. Περιστοιχιστείτε από άτομα που είναι τόσο αποφασισμένα και τόσο εστιασμένα όσο εσείς.

6. Να ξυπνήσετε χωρίς σχέδιο: Η διαχείριση του χρόνου είναι κρίσιμο στοιχείο της επιχειρηματικής ιδιότητας. Επειδή ο αριθμός των ωρών μιας ημέρας είναι ορισμένος, πρέπει να είστε αποτελεσματικός, και για να είστε αποτελεσματικός πρέπει να γνωρίζετε τους στόχους σας και τα καθήκοντά σας προτού ξεκινήσει η μέρα σας. Αν δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σχέδιο για την κάθε ημέρα σας, θα έχετε πρόβλημα. Ολοκληρώστε την ημέρα σας χαρτογραφώντας την επόμενη.

7. Να φοβάστε να κάνετε αλλαγές και να προσαρμοστείτε: Πρέπει να έχετε και τη βούληση, και την ικανότητα, να προσαρμόζετε το σχέδιο και τη συνολική στρατηγική σας διότι η προσαρμοστικότητα είναι συστατικό της διατήρησης μιας επιτυχημένης πορείας στο μέλλον. Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν η Apple δεν προσαρμοζόταν ποτέ και απλώς συνέχιζε να κάνει ηλεκτρονικούς υπολογιστές;

8. Να είστε όλο λόγια: Οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες δεν μιλάνε συνεχώς για το τι πρόκειται να κάνουν• σχεδιάζουν, υλοποιούν και κατακτούν. Τίποτα δεν θα πετύχετε απλώς μιλώντας γι’ αυτό, και κανένας δεν πρόκειται να εντυπωσιαστεί μοναχά από τις λέξεις που χρησιμοποιείτε.

9. Να εστιάζετε μόνο στα χρήματα: Αντί να κυνηγάτε το χρήμα, εστιάστε στη δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρουν πραγματική αξία και κάνουν τη διαφορά. Αν το πετύχετε αυτό, τα λεφτά θα ακολουθήσουν.

10. Να αφήσετε την αποτυχία να σας σταματήσει: Σύμφωνα με στατιστικές έρευνες, οχτώ στις δέκα νέες επιχειρήσεις αποτυγχάνουν. Οι πετυχημένοι επιχειρηματίες γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι υπάρχει στις κινήσεις τους και μια πιθανότητα αποτυχίας, αλλά δεν αποθαρρύνονται. Στην πραγματικότητα, και την αποτυχία την αντιλαμβάνονται ως συστατικό στοιχείο της ανάπτυξης.

***

Αναζήτησε και μελέτησε τα άρθρα “Δεξιότητες Επιτυχίας” και “Ευελιξία και Επιτυχία” και “Ευφυής Ευτυχής Επιτυχής”  όπως και την λεξησαφίνηση του τι είναι ο ορισμός της λέξεης “επιτυχία” Μπορούμε εμείς εδώ στο businesslife.gr και στο πρόγραμμα “Executive Life Coaching” να σου δείξουμε τρόπους ασφαλούς εφαρμογής, των δεξιοτήτων επιτυχίας στην καθημερινότητα σου, εξειδικευμένη, πάνω στα θέματα που σε απασχολούν.

To «Business Executive Coaching», είναι εξειδικευμένη προσωπική συμβούλευση για τον επιχειρηματία, δικτυωτή ή πωλητή. Μπορεί να αποκτήσει και να διαχειριστεί μοναδικά δεδομένα με τα οποία αποκτά την δυνατότητα να ενισχύσει στο μέγιστο τις ικανότητές του και να διαχειριστεί με επιτυχία, δύσκολες καταστάσεις όχι μόνο στην εργασία μα και στην ζωή. Η ικανότητα της στοχευμένης δικτύωσης ή διαδυκτώσης είναι ανεκτίμητη και ένα επαγγελματικό εργαλείο ζωής, που πολλοί λίγοι διαθέτουν.

Aν κοιτάξεις δίπλα σου, αν πετάξεις τις παρωπίδες, βλέπεις πως υπάρχουν άνθρωποι που ζουν αξιοπρεπώς, χωρίς να χρωστάνε την ζωή τους ή την περί-ουσία τους σε κανέναν. Αλλωστε η Περί-Ουσία ούτε πωλείται ουύτε αγοραζεται, γιατί δεν είναι προιόν. Αν θέλεις να πάψεις να ανήκεις στην πλειοψηφία της μάζας, της φυλής των υπαλλήλων, πρώτα μελέτησε και μετά επικοινώνησε να μάθεις τι να κάνεις.

Φρόντισε πριν επικοινωνήσεις να γνωρίζεις ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΣ.

Ας βρούμε λοιπόν τι χρειάζεσαι σήμερα, για να πωλήσεις τις υπηρεσίες σου ή το προϊόν σου πιο επιτυχημένα και πιο εύκολα, εντελώς Δωρεάν,

στείλε e-mail: businesslifegr@gmail.com
ή τηλεφώνησε στο 693 088 4704 (18:00 – 20:00)