MONEY IS MONEY

Σεξ ή Χρήμα;

Σεξ ή Χρήμα;

Τι μας κάνει πιο ευτυχισμένους, το σεξ ή το χρήμα; Ας διαβάσουμε κάμποσες μελέτες επί του θέματος;

Αν υποθέτετε ότι ένας παχυλός λογαριασμός τραπέζης, θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε να ανέβει η θερμοκρασία στην κρεβατοκάμαρά σας, ενδεχομένως και να έχετε δίκιο. Όμως, εν μέρει! Τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν την αγάπη, αλλά μπορούν να αγοράσουν τον εφήμερο έρωτα και την ελεύθερη σεξουαλική ζωή.

Περίπου το 70% των πολυεκατομμυριούχων, λένε πως απολαμβάνουν καλύτερο και πιο ελεύθερο σεξ, σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2007 από το Prince & Associates Inc. Το 63% των πλουσίων ανδρών ανέφεραν ότι τα χρήματα τους «προσέφεραν» πιο συχνό σεξ και με περισσότερες συντρόφους, ενώ για τις γυναίκες το ποσοστό ανέρχεται στο 88% και αποκωδικοποιείται ως καλύτερης ποιότητας σεξουαλική επαφή.

Αν το σκεφτεί κανείς λογικά, όλα τα παραπάνω είναι φυσιολογικά. Τα χρήματα και η έλλειψη άγχους που έχουν, σε αντίθεση με τους περισσότερους που για να τα αποκτήσουν ταλαιπωρούνται ώστε να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές απαιτήσεις της ζωής, οδηγούν σε μεγαλύτερη απόλαυση των προσωπικών στιγμών τους.

Η ασφάλεια των πολύ πλούσιων, παρέχει μια σταθερότητα που οι περισσότεροι άνθρωποι, ιδιαίτερα οι γυναίκες, την αισθάνονται σαν ένα είδος δύναμης. Τα ακριβά λοιπόν παιχνίδια, όπως είναι τα ιδιωτικά τζετ και τα εξωτικά ταξίδια σε τροπικά μέρη, σίγουρα δεν βλάπτουν! Θα μπορούσαν τα χρήματα να λειτουργήσουν σαν αφροδισιακό; Ίσως.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι συγγραφείς μελέτης, μπορεί οι οργασμοί που προέρχονται από τον πλούτο, να είναι αποτέλεσμα της εξέλιξης που βοηθά τις γυναίκες να διακρίνουν τον ικανότερο και εκείνον με τις μεγαλύτερες δυνατότητες για το μέλλον.

Παρόλα αυτά, ένας σύντροφος με πολλούς πόρους και άλλες τόσες σεξουαλικές χάρες, μπορεί να μην αποδειχθεί και ότι καλύτερο μακροπρόθεσμα, μια και ο πλούτος αλλάζει τους ανθρώπους και όχι πάντα προς το καλύτερο.

Σε άλλη πάλι έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 16000 άτομα, βρέθηκε πως όσο περισσότερο σεξ κάνει ένας άνθρωπος, τόσο πιο ευτυχισμένος είναι, ανεξάρτητα από το φύλλο του. Και ενώ παρατηρήθηκε ότι τα χρήματα «αγόραζαν» περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους, στην πραγματικότητα, οι άνδρες που έβρισκαν τον αγοραίο έρωτα, ήταν σημαντικά λιγότερο χαρούμενοι από εκείνους που δεν τον εξαγόραζαν.

Γεγονός που έχει νόημα, μια και όπως σημειώνει ο Selon Lehmiller, «μπορεί να αγοράσεις όσο σεξ θες, αλλά στο τέλος της ημέρας, οι περισσότεροι από εμάς χρειαζόμαστε και θέλουμε μερικές στιγμές φυσικής επαφής και ο αγοραίος έρωτας δεν ικανοποιεί τις ψυχολογικές μας ανάγκες για οικειότητα και συναισθηματικό δεσμό».

Κι άλλη έρευνα που έγινε για το χρήμα και την σεξουαλική ζωή αποδείχτηκε ότι η ισότητα στον μισθό φέρνει καλύτερο σεξ. Όταν δύο σύντροφοι βγάζουν τα ίδια χρήματα, είναι πιθανότερο οι δύο σύντροφοι να απολαμβάνουν μία πολύ ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, σύμφωνα με δημοσκόπηση του περιοδικού Money. Ειδικότερα οι άνδρες δηλώνουν πιο ικανοποιημένοι εάν η σύντροφός του βγάζει τα ίδια ή και περισσότερα χρήματα από αυτούς.

Η σεξουαλική λίμπιντο πέφτει όταν υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Αμερική και έδειξε ότι τα χρήματα είναι συνηθέστερος λόγος που τσακώνονται τα ζευγάρια και κατά συνέπεια οδηγούνται σε μία απογοητευτική ερωτική ζωή. Επίσης μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Manpower δείχνει ότι οι συμμετέχοντες που έκαναν σεξ τέσσερις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα ήταν και αυτοί που έπαιρναν τον υψηλότερο μισθό.

Τέλος οι άνθρωποι σκέφτονται περισσότερο το χρήμα από το σεξ. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας αναλύσεων Harris Interactive έδειξε ότι το 77% των γυναικών που συμμετείχαν σκέφτεται πιο συχνά τα χρήματα παρά ζητήματα που αφορούν στο σεξ και τις σχέσεις.

Ποιός απατά περισσότερο; Ο άντρας ή η γυναίκα; Τα αρσενικά, ως γνωστόν, αντιμετωπίζουν ένα σχετικό πρόβλημα να θυμηθούν κάθε ερωτική επαφή τους. Όταν ερωτώνται με πόσες γυναίκες έχουν πάει, τείνουν να αυξάνουν προς όφελος τους τον αριθμό αυτό. Ο Νόρμαν Μπράουν του πανεπιστημίου Alberta, ανακάλυψε το λόγο που συμβαίνει αυτό το φαινόμενο: οι άντρες δεν μπορούν να θυμηθούν και για αυτό δεν μπορούν να υπολογίσουν τον αριθμό των ερωμένων τους. Αντιθέτως 2 στις 3 γυναίκες μπορεί εύκολα να ανακαλέσει στη μνήμη της τον ακριβή αριθμό των εραστών της.

Η έρευνα αυτή έδειξε ότι οι γυναίκες κατά μέσο όρο έχουν κοιμηθεί με 6,2 άντρες. Οι άντρες της έρευνας δεν μπορούσαν να θυμηθούν ακριβώς πόσα άτομα έχουν περάσει από το κρεβάτι τους και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους το νούμερο φτάνει τα 11.9 άτομα.

Τελικά, οι άντρες πάνε με περισσότερες γυναίκες από ότι οι γυναίκες; Ο Μπράουν δηλώνει ότι αυτό το ζήτημα είναι κάτι σαν παζλ, αφού κάθε φορά που έναν άντρας κάνει σεξ με μια γυναίκα, κι αυτή κάνει σεξ μαζί του. Το θέμα είναι η διαφορά στους υπολογισμούς που κάνει κάθε φύλο.

Σύμφωνα με τη μελέτη του Μπράουν, οι εκπρόσωποι των δύο φύλων έδωσαν παρόμοιες απαντήσεις. Δηλαδή, όταν ερωτήθηκαν για τη σεξουαλική τους δραστηριότητα τον περασμένο χρόνο, πάνω κάτω, και τα δύο φύλα είχαν πάει με τον ίδιο αριθμό ατόμων. Ακόμα και οι φορές που είχαν κάνει σεξ, ταυτίζονταν. Όσον αφορά την απιστία, και πάλι, γυναίκες και άντρες είχαν «παραστρατήσει» ίσες φορές.

Οι γυναίκες παντρεύονται για τα λεφτά; Οι κοινωνιολόγοι Πάμελα Σμοκ του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν και η Ουέντι Μάνινγκ του Green State University πραγματοποίησαν μια έρευνα (κι άλλη έρευνα) για να διαπιστώσουν τη σημασία της οικονομικής κατάστασης σε ότι αφορά το γάμο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης τους, οι γυναίκες που έχουν σχέση με κάποιον που βρίσκεται σε δυσμενή οικονομική ευχέρεια και δεν είναι ιδιαίτερα μορφωμένος, θα σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο να τον παντρευτούν.

Συγκεκριμένα όταν 700 γυναίκες που συζούσαν με τον σύντροφο τους, ερωτήθηκαν εάν θα τον παντρευόντουσαν, μία στις τέσσερις απάντησε ότι δεν θα το έκανε. Ο λόγος; Η οικονομική του κατάσταση.

Η Σμοκ εξηγεί ότι περίπου ένα 80% των γυναικών, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο που έχει σχέση με έναν ευκατάστατο κύριο, ανάλογου επιπέδου, τελικά θα περάσει τα σκαλιά της εκκλησίας με αυτόν. Αντιθέτως το ποσοστό αυτό μειώνεται στο 50% όταν αυτός ο τύπος γυναίκας βγαίνει με κάποιον που δεν έχει μεγάλη οικονομική δυνατότητα.

Το σεξ μπορεί λοιπόν να συμβάλει στην ευτυχία κάποιες φορές και στην αύξηση του τραπεζικού λογαριασμού βέβαια! Άλλωστε και βιολογικά να το δει κανείς, προκαλεί απελευθέρωση διαφόρων χημικών ουσιών στον εγκέφαλο, που προκαλούν ευφορία. Όμως μια σταθερή σχέση, μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντική για τη γαλήνη της ψυχής.

Τι μας κάνει πιο ευτυχισμένους τελικά; Τα χρήματα ή το σεξ;