ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Εκατομμυριούχος με Gloving

Εκατομμυριούχος με Gloving

Gloving, τα φωτεινά γάντια που έκαναν πολυεκατομμυριούχο έναν 27χρονο ρέιβερ

Κατ’ αρχάς θα πρέπει να εξηγηθεί τι σημαίνει ο όρος “glover”, γιατί ο νεαρός που φιλοξενούμε σήμερα, έγινε πάμπλουτος ακριβώς από αυτή του τη δραστηριότητα, δείτε το βίντεο και θα κατλάβετε τον λόγο της επιτυχίας του. Απλώς έδωσε τους ανθρώπους που διασκεδάζουν έναν καλό κι ευχάριστο λόγο να Θ Ε Λ Ο Υ Ν, τα προϊόντα του.

Το “gloving” λοιπόν είναι μια σχετικά πρόσφατη τάση που κυριαρχεί στα μεγάλα πάρτι, τα φεστιβάλ και τα μουσικοχορευτικά events. Εκεί οι χορευτές φορούν ειδικά, μακριά γάντια που έχουν φωσορίζοντα φώτα στα ακροδάχτυλα και με αυτά κάνουν χορευτικές φιγούρες με τα χέρια που φαίνονται πολύ εντυπωσιακά στο μισοσκόταδο.

Ο Brian Lim δεν είναι πάντως ο τυπικός “glover” κι ούτε που γνώριζε πολλά για το”gloving” στο οποίο τον μύησε η τότε σύντροφός του και τωρινή μνηστή του το 2010.

Ο 27χρονος σήμερα Lim, είναι πλέον εξπέρ στις κινήσεις του “gloving”, είναι όμως και πολυεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης και ιδρυτής μιας επιχείρησης που ολοένα και αναπτύσσεται. Το όνομα αυτής EmazingLights, με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία φτιάχνει γάντια εξοπλισμένα με φώτα LED.

“Το gloving είναι πολύ διαδεδομένο και τα παιδιά κάνουν κάθε μέρα εξάσκηση με τις ώρες”, αναφέρει ο ίδιος.

Το περιοδικό Inc. πολύ πρόσφατα κατέταξε τον Lim και την Emazing Lights στη λίστα του με τις 500 πιο επιτυχημένες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες ιδιωτικές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και μάλιστα στο Νο 189. Η εταιρεία βγάζει εκατομμύρια από τις πωλήσεις της και δεν σταματά να αναπτύσσεται.

Ο Lim ξεκίνησε έχοντας ως αρχικό κεφάλαιο 100 δολάρια για να φτιάξει μια εταιρεία που σήμερα έχει 43 υπαλλήλους και το πρώτο του πρωτότυπο γάντι. Από τότε, τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα της Emazing Lights, που επικεντρώνεται στην παραγωγή γαντιών και της iHeart Raves, που ασχολείται με τη μόδα που επικρατεί στα φεστιβάλ, έχουν ξεπεράσει τα 16,5 εκατ. δολάρια.

Ο Lim ανέφερε ότι η εταιρεία σημειώνει ανάπτυξη 20-30% σε ετήσια βάση και προβλέπει πωλήσεις 8 εκατ. δολ. για το 2014. Για την επόμενη χρονιά προβλέπει 12 εκατ. δολ. σε πωλήσεις. Παράλληλα, η επιχείρηση έχει και 5 καταστήματα λιανικής στις ΗΠΑ.

Όσο για την τιμή των trendy γαντιών; Κυμαίνεται από 20 έως και 120 δολάρια το ζευγάρι κι έχουν “πρωταγωνιστήσει” σε δημοφιλή σόου όπως, το “America’s Best Dance Crew” και το “Shake It Up” του Disney Channel.

Ο glover που έγινε επιχειρηματίας εκτιμά ότι η νέα αυτή τάση έχει 150.000 μέλη διεθνώς. Φιλοδοξεί η Emazing Lights να γίνει το αντίστοιχο της Nike στη σκηνή της ηλεκτρονικής μουσικής και, όπως λέει

“ξεκινήσαμε από το τίποτα κι εργαζόμαστε  80-100 ώρες την εβδομάδα, για να φτάσουμε σιγά σιγά εδώ που φτάσαμε”.