EXECUTIVE LIFE

Τι είναι η Επιτυχία

Τι είναι η Επιτυχία

Αν δεν ξέρουν οι επιτυχημένοι της ζωής από επιτυχία, δεν την ξέρει κανείς.

Επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, άνεργοι, πατέρες, μητέρες, παιδιά, αμαρτωλοί και άγιοι, όλοι χρειαζόμαστε λίγη έμπνευση στη ζωή μας. Γιατί να μη στραφούμε λοιπόν σε ανθρώπους που λειτουργούν ως πρότυπα για το θέμα μας, με την προσωπικότητα και τα χρονικά τους να προσυπογράφουν την επιτυχία στους τομείς δράσης τους και να εγγυώνται την ειλικρίνεια των συμβουλών τους; Ας δούμε τον ορισμό της επιτυχίας.

Επιτυχία είναι να μπορείς να βιώνεις την ζωή σου και όχι να επιβιώνεις.

Όταν όλα τα πράγματα γίνονται σε ευθυγράμμιση με τον Σκοπό και στο τέλος ενός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος μπορούμε να γράψουμε την λέξη ΕΓΙΝΕ, τότε βαδίζουμε στο μονοπάτι της επιτυχίας. Οι λέξεις ορόσημο για την επιτυχία είναι, ευθυγράμιση δράσης με τον Σκοπό και στο τέλος η λέξη Εγινε. Μόνο τότε μπορούμε να λέμε ότι η επιτυχία είναι δεδομένη και η ευτυχία κάνει την εμφάνιση της.

Όμως μέχρι να γίνει κατανοητό αυτό και μέχρι να πάρουμε μπρός, κάποιες φορές όλα μοιάζουν να καταρρέουν μπροστά στα μάτια μας, τότε όλο και κάποια μαθήματα μπορούμε να πάρουμε από μεγάλα μυαλά που έκαναν τον κόσμο καλύτερο και γνώρισαν από πρώτο χέρι τα θέλγητρα της ανεπανάληπτης επιτυχίας, αφού η ζωή τους ήταν γεμάτη επιτυχίες. Είτε τους αποκαλέσουμε διάνοιες, φιλόσοφους, είτε μυαλά-θαύματα, το γεγονός παραμένει: τα λόγια τους μπορούν να ρίξουν πολύτιμο φως στο πώς να ζήσεις μια ζωή με νόημα, που κάποιοι αποκαλούν επιτυχία.

Μάρκος Αυρήλιος: Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου
Ο Μάρκος Αυρήλιος Αντωνίνος Αύγουστος (Imperator Caesar Marcus Aurelius Antoninus Augustus, 26 Απριλίου 121 – 17 Μαρτίου 180) ήταν Ρωμαίος αυτοκράτορας από το 161 έως το 180. Κυβέρνησε ως συναυτοκράτορας με τον Λούκιο Βήρο από το 161 έως το θάνατο του Βήρου το 169. Ήταν ο τελευταίος από τους «Πέντε Καλούς Αυτοκράτορες» και θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς στωικούς φιλοσόφους.

Η βασιλεία του χαρακτηρίζεται από πολέμους στην Ασία απέναντι στην επανακάμπτουσα Παρθική Αυτοκρατορία και με τις γερμανικές φυλές στη Γαλατία και τον Δούναβη, ενώ σημειώθηκε και μία στάση εναντίον του, στην Ανατολή, από τον Αβίδιο Κάσσιο, η οποία απέτυχε. Ο Μάρκος Αυρήλιος έγραψε το περίφημο έργο «Έις εαυτόν» στα ελληνικά, κατά τη διάρκεια των εκστρατειών του. Ακόμη και σήμερα θεωρείται ως έργο μνημείο για μια διακυβέρνηση με γνώμονα το καθήκον και την εξυπηρέτηση του συνόλου. Διάβασε το οποσδήποτε, κυκλοφορεί και στα ελληνικά εκδόσεις “Θύραθεν”

Αν σκεφτούμε πράγματι πώς δουλεύει ο κόσμος, τότε αυτή είναι μια από τις πιο εύστοχες συμβουλές που κυκλοφορούν εκεί έξω.

«Ο κόσμος είναι ένα επικίνδυνο μέρος να ζεις, όχι εξαιτίας των ανθρώπων που είναι κακοί, αλλά εξαιτίας των ανθρώπων που δεν κάνουν τίποτα γι’ αυτό.»

«Αν κάτι το βρίσκεις δύσκολο, αναλογίσου αν μπορεί κάποιος άλλος να το πετύχει. Οτιδήποτε είναι ανθρωπίνως δυνατό, μπορείς κι εσύ να το πετύχεις»

«Ευτυχισμένος να είσαι και με τη μικρότερη επιτυχία. Σκέψου πως κι αυτή έχει την αξία της»

Αν κάτι σε απασχολεί λοιπόν, αντί να διαμαρτύρεσαι γι’ αυτό, ήρθε η ώρα ν’ αναλάβεις δράση. Γίνε η αλλαγή που ονειρεύεσαι κάνοντας τα σωστά πράγματα με τον σωστό τρόπο, τώρα φυσικά, δεν υπάρχει άλλος χρόνος για δράση.

Σέρεν Κίρκεγκορ: Η στάση ζωής έχει κεφαλαιώδη σημασία
Ο τρομερός δανός φιλόσοφος, που έβαλε στο στόχαστρο την ηθική, την ψυχολογία και τη φιλοσοφία της θρησκείας, έδινε πάντα ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της προσωπικής επιλογής και του βαθμού προσήλωσης στον στόχο:

«Η ζωή μας εκφράζει το αποτέλεσμα των κυρίαρχων σκέψεών μας», έλεγε ο φιλόσοφος, επιβεβαιώνοντας την τρέχουσα δοξασία του «είσαι αυτό που σκέφτεσαι». Το ξέρουμε λοιπόν διαισθητικά, η αισιοδοξία και η θετική στάση ζωής είναι ο βασιλικός δρόμος για την επιτυχία. Γιατί, διαφορετικά, αν φοβάσαι συνεχώς την αποτυχία, μάντεψε τι θα γίνει στο τέλος…

Αλμπέρ Καμί: Η ελευθερία είναι σημαντική πτυχή
Πώς θα μπορούσαμε να μιλήσουμε καν για επιτυχία αν δεν εξασφαλίσουμε τον παράγοντα που τα κάνει όλα δυνατά; Ναι, την πολύτιμη Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Σ Ι Α  μας! Ο νομπελίστας υπαρξιστής Καμί το έλεγε εξάλλου όσο πιο απερίφραστα μπορούσε:

«Ο μόνος τρόπος να ανταπεξέλθεις σε έναν ανελεύθερο κι εξαρτημένο κόσμο είναι να γίνεις τόσο απόλυτα ελεύθερος κι ανεξάρτητος, που η ίδια η ύπαρξή σου να αποτελεί πράξη επανάστασης»! Γίνε λοιπόν η επανάσταση που ευαγγελίζεσαι αν θες να ζήσεις τη ζωή που ονειρεύεσαι.

Καρλ Γιουνγκ: Κτανόηση κι όχι Ανοχή
Ένας από τους πατέρες της αναλυτικής ψυχολογίας, που ασχολήθηκε εκτεταμένα με τους μηχανισμούς της εσωστρέφειας/εξωστρέφειας, τα αρχέτυπα και το συλλογικό ασυνείδητο, μας δίνει μια από τις πλέον διαφωτιστικές και εύστοχες συμβουλές όλων των εποχών. Κι αυτό γιατί πίστευε ακράδαντα ότι αυτά που μας ενοχλούν στη συμπεριφορά των άλλων έχουν να κάνουν στενά με τη δική μας προσωπικότητα:

«Ό,τι μας θυμώνει στους άλλους μπορεί να μας οδηγήσει σε καλύτερη κατανόηση του εαυτού μας». Καθένας είναι διαφορετικός λοιπόν και για να μπούμε στον δρόμο της επιτυχίας, οφείλουμε να μάθουμε να συνεργαζόμαστε αρμονικά με τους ανθρώπους γύρω μας. Όχι με όλους φυσικά, η διαλογή μας είναι σωστή, αν λειτουργεί η Διάκριση και η Κατανόηση. Την επόμενη φορά που θα εξαγριωθείς με κάτι που κάνει κάποιος, αναρωτήσου τον λόγο που θυμώνεις, σε ασυνείδητο επίπεδο κάνεις ακριβώς το ίδιο. Το ανθρώπινο μυαλό εξάλλου δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, αν γνωρίζεις την αιτία μπορείς να την δεις σε κάθε αποτέλσμα.

Στήβεν Πωλ Τζομπς: Ανέλαβε Ευθύνη
Ο πατέρας του “μαγικού δαγκωμένου μήλου”, που έδειξε στην ανθρωπότητα την δύναμη της εξάπλωσης της πληροφορίας και της γνώσης. Έχει χαρακτηριστεί ως οραματιστής στον χώρο των υπολογιστών και πολλές ιδέες του άλλαξαν τον τρόπο που οι καταναλωτές χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία. Ήταν από τους πρώτους που συνέλαβαν την ιδέα του οικιακού προσωπικού υπολογιστή. Ο Στηβ Τζομπς ήταν ο μέγας ευαγγελιστής της ψηφιακής εποχής. Συνέδεσε την ανεξαρτησία με την προσωπική ευθύνη, θεωρώντας τες απαραίτητες συνθήκες για την ευτυχία και την επιτυχία στη ζωή:

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν να είναι πραγματικά ελεύθεροι, γιατί η ελευθερία και η ανεξαρτησία περιλαμβάνει την Ε Υ Θ Υ Ν Η και οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται την ευθύνη». Αν είσαι λοιπόν ευθυνόφοβος, καμία τύχη σε όρους επιτυχίας, ούτε καν ευτυχίας.

Πάμπλο Πικάσο: Ξεχώρισε από τον σωρό
Ο κορυφαίος μοντερνιστής ζωγράφος, που τόσο αναγνώρισε τη σημασία του να είσαι πρωτότυπος, αυθεντικός και να ακολουθείς τα όνειρά σου, το δήλωνε κομματάκι εμφατικά:

«Οι άλλοι έχουν δει τι είναι και ρωτούν γιατί. Εγώ έχω δει τι μπορεί να γίνει και ρωτώ γιατί όχι». Σκέψου λοιπόν διαφορετικά, έχε όραμα για τις πράξεις σου και καινοτόμησε αν θες επιτυχία. Κανένας άνεμος δεν είναι εξάλλου ευνοϊκός αν δεν ξέρεις προς ποιο λιμάνι τραβάς…

Στήβεν Πωλ Τζομπς: Ζήσε με Π Α Θ Ο Σ
Βρες το Π Α Θ Ο Σ και ακολούθησέ το ό,τι κι αν γίνει. Ξανά, ο οραματιστής εφευρέτης ξεκίνησε τα πάντα στο πατρικό γκαράζ όταν ήταν στα 20 χρόνια της ζωής του, κάτι ήξερε λοιπόν από επιτυχία! Αυτοδημιούργητος, έφτιαξε την Apple από το μηδέν μέσω Παθιασμένης εργασίας, ανάληψης Ευθύνης, αφοσίωσης και προσκόλλησης στον  Σ Κ Ο Π Ο.

«Ο χρόνος σου είναι περιορισμένος, μην τον σκορπάς λοιπόν ζώντας τη ζωή κάποιου άλλου. Μην εγκλωβίζεσαι σε δόγματα, που σημαίνει να ζεις μια ζωή σύμφωνα με το τι σκέφτονται οι άλλοι. Μην αφήνεις τον θόρυβο από τις απόψεις των άλλων να πνίγει την εσωτερική φωνή σου. Και, το πιο σημαντικό όλων, έχε το θάρρος να ακολουθείς την καρδιά και τη διαίσθησή σου. Αυτές ξέρουν ήδη τι θες πραγματικά να γίνεις. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα». Πώς να το θέσεις καλύτερα και πως να το πεις με διαφορετικό τρόπο; Βρες τι σε Παθιάζει και κάνε το ΤΩΡΑ, αυτός είναι ο Σκοπός της ζωής σου, αυτός σε κινητοποιεί.

Σαλβαντόρ Νταλί: Μην αυτοπεριορίζεσαι
Αν είναι να επιλέξεις το καλύτερο παράδειγμα ανθρώπου που ξεχώρισε από τον σωρό και δεν φοβόταν να είναι διαφορετικός, αυτός είναι αναμφίβολα ο σουρεαλιστής πιονέρος Σαλβαντόρ Νταλί. Ο τύπος πίστευε ακράδαντα ότι πρέπει να καταστρέψεις τα πάντα που περιορίζουν τα οράματά σου και να βγάλεις από τη μέση κάθε εμπόδιο για να εκφραστείς, με τη ζωή και το έργο του να τα προσυπογράφουν αυτά με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο. Η επιτυχία σίγουρα λοιπόν ας ιδωθεί μέσα από ένα σουρεαλιστικό πρίσμα:

«Σε ηλικία 6 ετών, ήθελα να γίνω μάγειρας. Στα 7, ήθελα να είμαι ο Ναπολέων και η φιλοδοξία μου αυξάνεται έκτοτε σταθερά»! Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βρεις μια καλή δικαιολογία που σε αποτρέπει να γίνεις αυτό που θες, μήπως να ξανασκεφτείς τα λόγια (και τα έργα) του Νταλί; Κανείς δεν είχε σκεφτεί να ζωγραφίσει εύπλαστα ρολόγια πριν από τον Ισπανό κι αυτό δεν τον εμπόδισε φυσικά να δημιουργήσει αυτό που είχε στο μυαλό του και να μιλάμε  σήμερα εμείς εδω για την επιτυχία του.

Λεονάρντο ντα Βίντσι: Μη σταματάς να μαθαίνεις
Δεν υπάρχουν αρκετές λέξεις στη γλώσσα για να περιγράψεις επαρκώς την επιτομή του αναγεννησιακού ανθρώπου, τον φοβερό και τρομερό δημιουργό, καλλιτέχνη, εφευρέτη και στοχαστή ντα Βίντσι. Και ήταν μάλιστα η ασίγαστη παθιασμένη περιέργειά του που τον έκανε να ασχοληθεί με τόσα πολλά και διαφορετικά πράγματα, με το μόνο που την ξεπερνούσε να είναι η ακόρεστη δίψα του για μάθηση. Κάτι που δείχνει προφανώς τον δρόμο της επιτυχίας:

«Ο σίδηρος σκουριάζει από την αχρηστία, το νερό χάνει την καθαρότητά του από το λίμνασμα, με τον ίδιο τρόπο η αδράνεια υποσκάπτει το σφρίγος του νου». Τίποτα δεν είναι αδύνατο αν το βάλεις Σκοπό και το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να παραμένεις άπραγος. Συνεχής μάθηση κι αυτοβελτίωση, με Πάθος και Σκοπό, είναι λοιπόν η λεωφόρος που οδηγεί στη χώρα της επιτυχίας.

Τσαρλς Μπουκόφσκι: Ζήσε άνθρωπε
Όλες οι παραπάνω είναι υπερπολύτιμες συμβουλές που καλά θα κάνουμε να ξεκινήσουμε σήμερα να τις ακολουθούμε ευλαβικά. Κι όμως, φαντάζουν μάταιες κι ανόητες αν δεν ζεις όπως πρέπει τη ζωή σου και δεν χαίρεσαι κάθε βήμα της διαδικασίας, του αν ζεις. Γι’ αυτό και η καλύτερη συμβουλή είναι και η πιο απλή, κληρονομιά του μοναδικού στα συγγραφικά χρονικά Μπουκόφσκι. Ο ίδιος το έλεγε εξάλλου στο βιβλίο του «Factotum» «Μωρό μου, είμαι διάνοια αλλά κανείς δεν το ξέρει παρά μόνο εγώ»!

Ο άνθρωπος που γελούσε με όλα τα στραβά της ζωής του και δεν έπαιρνε ποτέ στα πολύ σοβαρά ό,τι συνέβαινε γύρω του γνώριζε από πρώτο χέρι ότι στο τέλος της μέρας αυτό που μετρά είναι το να έχεις ζήσει τις στιγμές μέχρι το μεδούλι τους, άλλωστε στο τέλος του δρόμου, σε περιμένει ο καλύτερος σου φίλος ή ο χειρότερος εφιάλτης σου, ανάλογα με την δύναμη σου.

«Αυτό που είναι τρομερό δεν είναι ο θάνατος, αλλά οι ζωές που ζουν ή δεν ζουν οι άνθρωποι μέχρι τον θάνατό τους. Κάποιοι άνθρωποι δεν ξεφεύγουν ποτέ, πόσο φριχτές ζωές πρέπει λοιπόν να ζουν». Ξεκίνα λοιπόν να ζεις για να απελευθερωθούν όλες οι δημιουργικές δυνάμεις από μέσα σου, μήπως και βιώσεις κάποια στιγμή στην πολυπόθητη επιτυχία.

Ή μήπως την βιώνεις ήδη και δεν το γνωρίζεις. Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από ένα επιτυχημένο κι ευτυχισμένο άνθρωπο που αναζητεί την επιτυχία και την ευτυχία.

Η Ευτυχία φίλοι μου είναι ήδη εδώ, σε ότι βάζεις το πάθος σου, στην αξία σου και όπου καταθέτεις την δύναμη σου, βρίσκεται στις άξιες δράσεις του παρόντος χρόνου.

Λεξησαφήνιση:

Για να είμαστε ξεκάθαροι και κατανοητοί η Επιτυχία και η Ευτυχία ορίζεται από το λεξικό ως:

*Επιτυχία η [epitixía]: 1α.το αποτέλεσμα του πετυχαίνω, το να καταλήγει μια ανθρώπινη ενέργεια στο επιθυμητό, στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. ANT αποτυχία: Mεγάλη / πλήρης / θριαμβευτική ~. H ~ του μαθητή στις εξετάσεις / του αθλητή στους αγώνες. (ευχή) καλή ~. (έκφρ.) (πάω) από ~ σε ~, πετυχαίνω συνεχώς. έχω / σημειώνω ~, πετυχαίνω: Ο χορός / η επιχείρηση σημείωσε μεγάλη ~.

β. ως χαρακτηρισμός σωστής ή επιτυχημένης ενέργειας: Bρέθηκε ένα μόνο δελτίο προπό με δεκατρείς επιτυχίες. || κατάσταση που χαρακτηρίζεται από θετικά στοιχεία ή αποτελέσματα, από αναγνώριση, ευτυχία, επαγγελματική άνοδο κτλ.: Xαίρεται με τις επιτυχίες των παιδιών του. Γίνεται / θεωρείται κτ. ~. Θεατρική / εκδοτική / καλλιτεχνική / επιστημονική ~. Tραγούδι που έγινε μεγάλη ~. Ερωτικές επιτυχίες. Πώς πάνε οι επιτυχίες;, για το ερωτικό ενδιαφέρον του άλλου φύλου. || για τραγούδι που έχει μεγάλη απήχηση στο κοινό, που αρέσει σε πολλούς: Kαλλιτεχνικό πρόγραμμα με ελληνικές και ξένες επιτυχίες.

2. επίτευξη: Για την ~ του σκοπού χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μέσα. [λόγ. < αρχ. ἐπιτυχία]

*Επιτυχημένος -η -ο [epitiximénos] μππ. του επιτυγχάνω: που έχει διακριθεί στη σταδιοδρομία του ή στο έργο που έχει αναλάβει και στο οποίο έχει αφοσιωθεί· πετυχημένος1: ~ γιατρός / επαγγελματίας / επιχειρηματίας. επιτυχημένα ΕΠIΡΡ. [λόγ. μππ. του επιτυγχάνω]

*Ευτυχία η [eftixía]: 1. κατάσταση βαθιάς και διαρκούς ικανοποίησης, που δημιουργείται από την εκπλήρωση των ψυχικών και υλικών αναγκών και επιθυμιών. ANT δυστυχία: Έζησε μια ζωή γεμάτη ~. Σου εύχομαι κάθε ~. Λάμπει από ~. Tίποτε δε σκιάζει την ~ τους. Mου κατέστρεψε την ~. Στάθηκε εμπόδιο στην ~ μου. Tο κυνήγι της ευτυχίας. Φυλαχτό που φέρνει ~. (επιφ. έκφρ.) τι ~ (τι χαρά)! || για κπ. ή για κτ. που γίνεται πρόξενος ευτυχίας: Tα παιδιά είναι ~ / είναι η ~ του σπιτιού μας. H μεγαλύτερη ~ για τον άνθρωπο είναι να προσφέρει στους άλλους τη χαρά. (γνωμ.) το χρήμα δε φέρνει την ~.

2. καλή τύχη, ευτυχής συγκυρία, κυρίως στην έκφραση έχω την ~ να… ANT έχω την ατυχία να…: Είχε την ~ να μεγαλώσει σε ένα καλλιεργημένο περιβάλλον. Είχα την ~ να γνωρίσω αξιόλογους ανθρώπους. || (σε τυποποιημένη έκφραση ευγένειας): Θα έχουμε την ~ να δειπνήσουμε μαζί; [λόγ. 1: αρχ. εὐτυχία· 2: σημδ. γαλλ. bonheur]

*Ευτυχισμένος -η -ο [eftixizménos]: ANT δυστυχισμένος. 1α. που αισθάνεται βαθιά ικανοποίηση και χαρά, που νιώθει ευτυχία: Έζησαν ευτυχισμένοι σε μια κοινωνία αγάπης και ευημερίας. Είναι ένας ~ άνθρωπος / μια ευτυχισμένη οικογένεια. || πολύ χαρούμενος: Σήμερα είμαι πολύ ~, γιατί θα συναντηθώ με αγαπητούς φίλους.

β. που εκδηλώνει, που εκφράζει ευτυχία: Ευτυχισμένα παιδικά πρόσωπα.

1. για χρονική περίοδο κατά την οποία οι άνθρωποι ζουν ευτυχισμένοι: Έζησε ευτυχισμένα παιδικά χρόνια. Ευτυχισμένες εποχές. (ευχές) ~ ο καινούριος χρόνος. ευτυχισμένα γενέθλια. || Ο γάμος του ήταν πολύ ~.

α2. για χρονικό διάστημα που ευνοεί την επιτυχία: Έργα από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές του καλλιτέχνη.

β. για τόπο πλούσιο και ειρηνικό: H ευτυχισμένη γη της Iωνίας, όπου άνθισε ο ελληνικός πολιτισμός.  ευτυχισμένα ΕΠIΡΡ: Έζησαν ~.

[λόγ. μππ. του ευτυχώ μεταπλ. -ημένος > -ισμένος με βάση το συνοπτ. θ. ευτυχησ- και κατά το αντ. δυστυχισμένος & λόγ. σημδ. γαλλ. heureux, αγγλ. happy]

*Ευτύχημα το [eftíxima]: γεγονός πολύ ευχάριστο, περίπτωση ή σύμπτωση πολύ ευνοϊκή, στις εκφράσεις το ~ είναι / είναι ~ (ότι)… ANT το δυστύχημα είναι / είναι δυστύχημα (ότι)…: Tο ~ είναι ότι σώθηκαν όλοι οι ναυαγοί. Ήταν ~ που δεν πούλησα το σπίτι / που είχε τόσο καλούς δασκάλους. Δεν επικράτησε η άποψή του, και ήταν ~. έχω το ~ να…, έχω την ευτυχία να… … [λόγ. < αρχ. εὐτύχημα]

***

Ποτέ δεν είναι αργά να γίνεις ο ικανότερος και πιο επιτυχημένος πωλητής, δικτυωτής, επιχειρηματίας, σύντροφος ή φίλος. Αν διαβασες μέχρι εδώ κι έχεις δύναμη, ερωτήσεις κι απορίες, σχετικά με τα εμποδια στο μονοπάτι για την επιτυχία και υπο την προυπόθεση ότι έχεις ΣΚΟΠΟ και Στόχους να πετύχεις, επικοινώνησε μαζ’ί μου το πρόγραμμα EXECUTIVE BUSINESS LIFE – και όλη η αρθρογραφία του- είναι για σένα.

Περισσότερα σχετικά με την αυτό-προπόνηση, τι και πως μπορείς να έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα επικοινώνησε με το Business life

  • businesslifegr@gmail.com
  • 693 088 4704 (18:00 – 20:00)

και ζήτησε τον εκπρόσωπο μας να σε καθοδηγήσει στο τι εργαλεία να χρησιμοποιήσεις. Εντελώς δωρεάν.