NETWORKING

Άγρια Ομορφιά Εύρους Ζώνης

Άγρια Ομορφιά Εύρους Ζώνης

Η  Άγρια Ομορφιά του Εύρους Ζώνης

Τι κανει ο έξυπνος δικτυωτής στο δάσος του Ευρου ζώνης;

Παρακολουθεί τα πράγματα από κοντά και είναι πάντα ενημερωμένος για ότι τον ενδιαφέρει. Απολαμβάνει και απόλαυσε και συ μαζί του, πολεμιστής – δικτυωτής, πωλητής ή όχι, το βίντεο πως κινείται η πληροφορία μέσα στον Παγκόσμιο Ιστό. Έχουμε μιλήσει ξανά για την δύναμη του δικτύου και το διαδίκτυο είναι μια νέα τεχνολογία επικοινωνιών που επηρεάζει ευχάριστα την ζωή μας. Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες πιστεύουν ότι το διαδίκτυο είναι η πιο σημαντική εφεύρεση από την εποχή της τυπογραφίας στο θέμα της διάδοσης πληροφοριών. Το διαδίκτυο μπορεί να αλλάξει ριζικά την άποψη που έχεις για τον κόσμο.

Όσο μεγαλύτερο είναι ένα δίκτυο τόσο περισσότερα πράγματα έχει να προσφέρει. Επειδή το διαδίκτυο είναι στον κόσμο το μεγαλύτερο δίκτυο υπολογιστών, εξερευνώντας το μπορεί να σου προσφέρει μια τεράστια ποσότητα πληροφοριών, γνώσεων, γνωριμιών, συνεργατών, πελατών, ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και μάλιστα διασκεδάζοντας ευχάριστα.

Στην Περίπτωση Των Δικτύων, Το Μέγεθος Μετράει

Τώρα με το Ιντερνέτ αλλά και με το Παγκόσμιο Ιστό γενικότερα είναι σαν να έχουμε πρόσβαση στην Μεγάλη Βιβλιοθήκη Της Αλεξάνδρειας. Όλη η Σοφία της Γης μαζεμένη και διαθέσιμη από τον καναπέ του σπιτιού μας. Ερωτήσεις και Απαντήσεις που προκαλούν σάστισμα με την ταχύτητα που εναλλάσσονται. Θέλεις να μάθεις κάτι; Πατάς σε μια μηχανή αναζήτησης. Ψάχνεις να αγοράσεις, να πουλήσεις, να μιλήσεις, να ακούσεις, να γράψεις, να δικτυωθείς, να γνωρίσεις, να.. να… να…. όλα έτοιμα χωρίς να κουνηθείς από την άνεση του σπιτιού σου. Είναι αυτό καλό; Είναι κακό;

Μόνος σου θα δώσεις Απάντηση. Εξαρτάται τι βιβλίο διαβάζεις, ποιό θα διαλέξεις από το βιβλιοπωλείο. ΕΣΥ θα διαλέξεις. Αν αυτά που βλέπεις στον Ιστό δεν σου αρέσουν ή δεν σε ικανοποιούν, είναι γιατί, δεν φταίει το βιβλιοπωλείο αν δεν σου κάνει το βιβλίο που ΕΣΥ διάλεξες.

Δεν φταίει το Ιντερνέτ –βιβλιοθήκη- αν ΕΣΥ διαλέξεις να παίζεις παιχνιδάκια, να ανταλλάσεις αρκουδάκια, γατάκια, και άλλες τέτοιες γελοίες ανοησιούλες. Εσύ διάλεξες μέσα σε μια τεράστια και ΔΩΡΕΑΝ βιβλιοθήκη να παίζεις πόκερ, ή τάβλι ή να ακούς τα πέμπτης κατηγορίας σκυλοτράγουδα. Καλά κάνεις.

Αλλά μην ζαλίζεις αυτούς που επέλεξαν να μελετούν και μελετούν και απολαμβάνουν τα οφέλη της τεράστιας ΔΩΡΕΑΝ βιβλιοθήκης, με τις περισπούδαστες απόψεις σου, κάθε φορά που αποφασίζεις να αφήσεις το πόκερ και τα λουλουδάκια, για να νοιώσεις σημαντικός. Φαίνεσαι γελοίος ΕΣΥ και οι απόψεις σου. Αν αυτός είναι ο σκοπός σου, να μην αφήσεις καμία αμφιβολία για το πόσο ανόητος είσαι, οκ συνέχισε καλά τα πας.

Ο Σοβαρός ερευνητής, δικτυωτής, επιχειρηματίας, φιλόσοφος, αυτός που απλά θέλει Απαντήσεις, ή ψάχνει καινούργια Γνώση, δεδομένα, νέες θεωρήσεις, η θέλει απλά να διασκεδάσει ο ΔΙΚΤΥΩΤΗΣ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΈΤ, ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ.

Ο δικτυωτής του Ιντερνέτ

Είναι και εφαρμόζει τις αρετές του πολεμιστή – δικτυωτή σε κάθε πτυχή της ζωής του. Φυσικά και μέσα σε μια τεράστια Δωρεάν βιβλιοθήκη όπως προείπα πως είναι ο Παγκόσμιος Ιστός. Φροντίζει να είναι ενημερωμένος στοιχειωδώς για το τι είναι Επικοινωνία, πως γίνεται και στο Ιντερνέτ ισχύουν οι ίδιοι κανόνες, αν όχι πιο αυστηροί, που ισχύουν και στην ζωή, στην δουλειά, στο σπίτι. Άλλωστε κάθε μάχη για τον πολεμιστή είναι ίδιας σημασίας.

Διαβάζει ΟΛΟ το κείμενο ΠΡΙΝ απαντήσει ή απευθύνει ερώτηση. Διαβάζει ΠΡΩΤΑ. Μιλάει ΜΟΝΟ γι αυτό που είναι σχεδόν σίγουρος και πάντα επιφυλακτικά, ξέρει πως μόνο μια άποψη θα πει που είναι κι αυτή μια στις χίλιες χιλιάδες, δεν έγινε και τίποτα εν τέλει αν δεν ακουστεί. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

Πάνω απ όλα φροντίζει να μην ξεχνάει πως ΔΕΝ μιλάει σε μια μηχανή αλλά σε έναν άνθρωπο και πως τον διαβάζουν – ακούν και άλλοι πολλοί. Δεν αναφέρω καν το “εγώ” ένας πολεμιστής το έχει ξεχάσει το “εγώ” στην αποθήκη σκονισμένο να ξεκουράζεται.

Τα πιο πάνω είναι μόνο μερικά από αυτά που ένας πολεμιστή φροντίζει να εφαρμόζει και στο Ιντερνέτ όπως και στην ζωή του. Ξέρει πως η ζωή δεν είναι δίκαιη, δεν είναι όλοι ίδιοι, όλα είναι θεωρήσεις και δεν τον νοιάζει που κάποιοι ξέρουν να κολυμπούν σε άλλα νερά αλλιώτικα από τα δικά του. Απλά απολαμβάνει το ταξίδι και την μάχη, όπως όλες άλλωστε.

Σε Όλες Τις Ηπείρους; Σε όλο τον Πλανήτη;

Πιστεύω πως το διαδίκτυο επεκτείνετε σε όλες τις ηπείρους σε ολόκληρη την γη. Μερικοί όμως αντιτείνουν ότι και η Ανταρκτική είναι ήπειρος αν και κατοικείτε κυρίως από πιγκουίνους οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για δίκτυα υπολογιστών. Φτάνει το διαδίκτυο μέχρι εκεί; Ναι φτάνει. Κάποια μηχανήματα στην βάση Scott της MCMurdo Souhd στην Ανταρκτική είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο επικοινωνώντας με την Νέα Ζηλανδία μέσω ράδιο ζεύξης.

Η βάση στον Νότιο Πόλο έχει δηλώσει ότι συνδέεται με της Η. Π. Α. αλλά επίσημα δεν έχει δημοσιεύσει την ηλεκτρονική της διεύθυνση. Το μεγαλύτερο κομμάτι γης που δεν είναι συνδεδεμένο μέχρι στιγμής στο διαδίκτυο είναι τα νησιά Queen Elizabeth στον Καναδικό αρκτικό ωκεανό.

Ιστός – Διαδίκτυο

Δεν Υπάρχει Καμιά Αμφιβολία το διαδίκτυο είναι ένας περίεργος χώρος Παρ’ όλο που με την πρώτη ματιά δίνει την εντύπωση ότι είναι απρόσωπος στην πραγματικότητα δεν είναι. Στον Ιστό συμβαίνουν όλα. Για πολλούς ανθρώπους ο Ιστός (World Wide Web) είναι το διαδίκτυο. Όλοι μιλούν σήμερα για τον Ιστό περισσότερο από όσο μιλούν για το διαδίκτυο. Όμως αυτά τα δύο δεν είναι το ίδιο πράγμα.

Ο παγκόσμιος Ιστός – που θα τον αποκαλώ Ιστό γιατί δεν μπορώ να πληκτρολογώ πολλές λέξεις – ζει πάνω από το Διαδίκτυο. Το Διαδίκτυο βρίσκεται στην καρδιά του Ιστού είναι κάτι σαν βακτήριο χρειάζεται το Διαδίκτυο για να επιζήσει. Ο παγκόσμιος Ιστός εφευρέθηκε το 1989 στο Ευρωπαικό Εργαστήριο Φυσικής Των Σωματιδίων, στην Γενεύη της Ελβετίας ένα μάλλον απίθανο μέρος για να κηρυχτεί η επανάσταση των υπολογιστών.

Εφευρέτης του Ιστού είναι ένας Βρετανός ερευνητής, ο TIM Berners-Lee, που είναι σήμερα διευθυντής της Κοινοπραξίας Παγκόσμιου Ιστού (World Wide Web Consortium W3) που ορίζει πρότυπα και προσπαθεί να επιβλέπει την ανάπτυξη του Ιστού. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με εξέλιξη του Ιστού και την δουλειά του συγκεκριμένου κέντρου εδώ www.w3.org

Το Μέλλον Είναι Εδώ

Το μέλλον και το παρόν και όλα είναι εδώ. Ο Παγκόσμιος Ιστός όπως και ο πραγματικός κόσμος είναι ένας πολύχρωμος κόσμος και για να τον απολαύσεις, πρέπει να τον δεις έγχρωμο και από μια τέτοια οθόνη. Όμως η ζωή είναι άδικη και άπονη. Κάποιοι μπορούν να πληρώσουν περισσότερα από άλλους για ένα υπολογιστή. Κάποιοι μπορούν να δουν τον ήλιο από μια παραλία στην Καραϊβική, στην Μύκονο, ή στην Ομόνοια, ο ήλιος είναι ίδιος, σύμφωνοι, τα σημεία Παρατήρησης όμως δυστυχώς, Όχι. Τέλος πάντων ο ήλιος λάμπει για όλους, παντού και πάντα.

Έτσι όλοι εμείς οι υπόλοιποι που δεν μπορούμε να έχουμε σπίτι μας, το πιο κάτω στολίδι, μπορούμε να απολαύσουμε τις νέες εφαρμογές του έστω και σε ένα βίντεο. Αν ανήκεις σε εκείνη στην κατηγορία των ατόμων που με μανιώδη περιέργεια, τους αρέσει να απολαμβάνουν την αιχμή της τεχνολογίας, σίγουρα θα απολαύσεις περισσότερο το πιο πάνω βίντεο. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι πολεμιστές της δικτύωσης και μη.

***

Το πως θα φτάσεις από εδώ που βρίσκεσαι μέχρι τον ιδανικό πελάτη, συνεργάτη ή επενδυτή, σε χωρίζουν μόνο 19 βαθμοί απόστασης, αν μιλάμε για το διαδίκτυο, ή μόλις 7 αν μιλάμε για τον φυσικό κόσμο. Δηλ. μόλις 19 κλικ ή email και μόλις 7 τηλεφωνήματα ή συναντήσεις!

Επικοινώνησε να βρούμε μαζί πως θα τα διαβείς.

  • businesslifegr@gmail.com
  • 693 088 4704 (18:00 – 20:00)