EXECUTIVE LIFE

Εργασία ή Δουλειά;

Εργασία ή Δουλειά;

Εργασία ή Δουλειά; Κάνε μόνο αυτό που σου αρέσει!

Όταν πηγαίνεις στο γραφείο σου το πρωί, αισθάνεσαι καλά που βρίσκεσαι εκεί; Ξεκινάς τις δουλειές της ημέρας με ενθουσιασμό; Ή μήπως μετράς αντίστροφα τα λεπτά μέχρι να έρθει η ώρα να φύγεις; Εν ολίγοις, αγαπάς αυτό που κάνεις για να βγάλεις τα προς το ζην; Όσο «επιτυχημένος» κι αν είσαι, όσα χρήματα κι αν κερδίζεις, εάν περνάς ένα τόσο μεγάλο μέρος της ζωής σου κάνοντας κάτι που δεν αγαπάς, τι νόημα έχει;

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν «πολυτέλεια» το να κάνεις μία δουλειά που αγαπάς. Σχεδιάζουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία θέτοντας ως κύρια προτεραιότητά τους τις υψηλότερες δυνατές οικονομικές απολαβές και αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το να έχουν μία δουλειά που απολαμβάνουν και – το κυριότερο- με την οποία θα ζουν τη ζωή τους «με νόημα».

Με μία ειλικρινή ματιά τριγύρω, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κάποιος ότι αυτό είναι λάθος. Φυσικά, το να βγάζεις τα προς το ζην είναι ζωτικής σημασίας, όμως το ίδιο ισχύει και με το να κάνεις μία δουλειά που απολαμβάνεις, σε γεμίζει και στην οποία βρίσκεις πραγματική αξία. Ορίστε γιατί:

Η δουλειά αποτελεί πολύ μεγάλο μέρος της ζωής σου

Οι άνθρωποι στον ανεπτυγμένο κόσμο περνάμε πάνω από το 40% του χρόνου που είμαστε ξύπνιοι, δουλεύοντας. Και εάν έχεις δική σου επιχείρηση, έχεις κάποια διοικητική θέση, ή βρίσκεσαι σε οποιοδήποτε από τα πολλά ιδιαίτερα απαιτητικά επαγγέλματα της εποχής μας, μάλλον δουλεύεις πολύ περισσότερο.

Είναι αναπόφευκτο: Η δουλειά παίρνει ένα τεράστιο μερίδιο της ζωής μας. Κανένας μας δε γνωρίζει πόσο μεγάλη ή σύντομη θα είναι η ζωή του. Γνωρίζουμε όμως ότι πολλοί ηλικιωμένοι και άνθρωποι των οποίων η ζωή απειλείται από κάποια σοβαρή ασθένεια, συχνά λένε ότι το πρώτο πράγμα για το οποίο έχουν μετανιώσει, είναι το πόσο πολύ χρόνο πέρασαν δουλεύοντας.

Η δουλειά σου στερεί χρόνο από την οικογένεια και τους ανθρώπους που αγαπάς και άλλες δραστηριότητες που απολαμβάνεις. Εάν δεν απολαμβάνεις τη δουλειά σου ή δεν πιστεύεις ότι εξυπηρετεί κάποιον αληθινό σκοπό, τότε δεν αξίζει αυτή την επένδυση του χρόνου σου.

Εάν δεν αγαπάς τη δουλειά σου, σύντομα δεν την κάνεις καλά

Σίγουρα, μπορεί να είσαι καλός σε κάτι που δεν απολαμβάνεις ιδιαίτερα. Μόνο για λίγο όμως. Κάθε κλάδος μεταβάλλεται ραγδαία και για να παραμείνεις καλός σε κάτι πρέπει να εξελίσσεσαι μαζί με τις αλλαγές αυτές, που σημαίνει να έχεις πάντα την προσοχή σου σε αυτό και να μαθαίνεις διαρκώς.

Για τους περισσότερους ανθρώπους αυτό σημαίνει να διαβάζουν, να πηγαίνουν σε δρώμενα, να παρακολουθούν σεμινάρια και γενικά να περνούν πολύ χρόνο -πέραν του εργασιακού τους ωραρίου- σε δραστηριότητες που θα τους κρατούν ενήμερους για τις εξελίξεις του τομέα τους.

Θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να αναγκάζεις τον εαυτό σου να αφιερώνει αυτές τις πρόσθετες ώρες, εάν η δουλειά σου είναι μόνο αυτό που κάνεις για να πληρώσεις το στεγαστικό σου. Και εάν δεν αφιερώσεις αυτόν τον πρόσθετο χρόνο, θα μείνεις πίσω.

Δε μπορείς να προσποιηθείς το πάθος

Ακόμα κι αν μπορείς να κάνεις καλή δουλειά σε κάτι που δεν σε γεμίζει πραγματικά, εάν φτάσεις στο σημείο να αναλάβεις έναν ηγετικό ρόλο -επικεφαλής του τμήματός σου για παράδειγμα, θα έχεις πρόβλημα: Θα είναι πολύ δύσκολο να εμπνεύσεις τους άλλους, εφόσον εσύ ο ίδιος δεν αισθάνεσαι έτσι γι’ αυτό που κάνεις.

Αυτό θα είναι σοβαρό εμπόδιο κάθε φορά που θέλεις να καθοδηγήσεις έναν υπάλληλο, ή να ζητήσεις ρευστότητα από μία τράπεζα ή έναν επενδυτή. Εάν δεν είσαι εκπληκτικός ηθοποιός, δεν θα έχεις τη δυνατότητα να εμπνέεις στους άλλους το πάθος που εσύ δεν έχεις.

Οπότε γιατί να δοκιμάσεις; Για τους περισσότερους από εμάς υπάρχουν πολλοί επαγγελματικοί δρόμοι που ταιριάζουν τόσο στις αξίες, όσο και στις επιθυμίες μας.

Στη ζωή σου αναμένεται να περάσεις περίπου 99.000 ώρες βγάζοντας τα προς το ζην. Εάν δεν θέλεις αυτές οι ώρες να μοιάζουν ατελείωτες, καλύτερα να τις ζήσεις κάνοντας κάτι που αγαπάς.

Ενδείξεις ότι εργάζεσαι σε «τοξικό» περιβάλλον

Πόσο καλό ή κακό είναι το εργασιακό περιβάλλον σου; Μπορεί να βελτιωθεί;

Κάθε χρόνο το Fortune δημοσιεύει μία λίστα με τις καλύτερες εταιρίες για εργασία. Ποιος μιλάει όμως για τις χειρότερες; Γνωρίζουμε τι καθιστά ένα μέρος εργασίας εξαιρετικό: καλές χρηματικές απολαβές, οφέλη, διαπρεπής ηγεσία, καλή εσωτερική οργάνωση, σωστή συνεργασία, προοπτικές εξέλιξης. Ποιες είναι όμως οι ενδείξεις ότι μία εταιρία αποτελεί «τοξικό» περιβάλλον εργασίας;

Όταν μιλάμε για καλές ή κακές εταιρίες για εργασία, αυτό που έχει σημασία είναι το πώς το εργασιακό περιβάλλον επηρεάζει την ψυχολογία και την φυσική υγεία των εργαζομένων –και κατ’ επέκταση τις επιδόσεις τους, αλλά και την ποιότητα ζωής τους συνολικά, δεδομένου ότι στη δουλειά μας οι περισσότεροι περνάμε τουλάχιστον το ένα τρίτο του 24ώρου μας.

Ας μην κοροϊδευόμαστε! Διεθνώς –και πόσο μάλλον στην Ελλάδα της κρίσης- οι εταιρίες που προσφέρουν ένα πραγματικά θετικό περιβάλλον εργασίας αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα. Και από τις υπόλοιπες, πάρα πολλές είναι πραγματικά «τοξικές». Ορίστε μερικές από τις κυριότερες προειδοποιητικές ενδείξεις ότι ένα περιβάλλον εργασίας είναι τοξικό:

Πρέπει να κρατάς «χαμηλά το κεφάλι»

Η πρώτη ένδειξη τοξικότητας είναι ένα κατασταλτικό περιβάλλον, όπου οι εργαζόμενοι μαθαίνουν ότι εάν «σηκώνουν κεφάλι», κάνουν ένα λάθος, διαφωνήσουν ή κάνουν μία διαφορετική πρόταση, θα βρεθούν υπό επίθεση ή θα τιμωρηθούν. Αυτή η νοοτροπία του «δούλευε και μη μιλάς», εγγυημένα καταπνίγει κάθε δημιουργικότητα ή καινοτομία και επιπλέον οδηγεί σε συνεχές στρες, διότι οι εργαζόμενοι δεν ξέρουν πότε θα «πέσει ο πέλεκυς στο κεφάλι τους».

Κάνουν κουμάντο οι «νταήδες»

Μία σίγουρη ένδειξη τοξικού περιβάλλοντος είναι μία εταιρία όπου επικρατούν οι «νταήδες», δηλαδή κάπου όπου τα άτομα που «χρεώνουν» και μειώνουν τους άλλους είναι αυτά που τελικά ανελίσσονται στην ιεραρχική δομή. Είναι ήδη πολύ άσχημο το να έχεις «νταήδες» συναδέλφους, αλλά εάν προϊστάμενοι, επικεφαλής των τμημάτων ή διοικητικά στελέχη ανήκουν σε αυτή την κατηγορία ατόμων, είναι βέβαιο ότι εργάζεσαι σε ένα περιβάλλον υψηλής τοξικότητας.

Χρειάζεται «ανωτέρα βία» για να γίνει οτιδήποτε

Όταν είσαι ένας εργαζόμενος πραγματικά επαγγελματίας, με ισχυρό κίνητρο και αφοσιωμένος, μία εταιρία όπου επικρατεί υπερβολική γραφειοκρατία ή όπου δεν γίνεται τίποτα ουσιώδες, μπορεί να θεωρηθεί τοξικό περιβάλλον. Σκοτώνει το κίνητρό σου και τις ευκαιρίες σου για επιτυχία. Οι ηγέτες στις καλές εταιρίες για εργασία επιδιώκουν πάντα να εξαλείφουν οποιοδήποτε εμπόδιο, προκειμένου να γίνεται εύκολα και σωστά η δουλειά και παρέχουν συνεχή υποστήριξη και ενθάρρυνση.

Ό,τι και να κάνεις, δε μπορείς να προχωρήσεις

Τίποτα δεν είναι χειρότερο για το κίνητρο του εργαζόμενου από μία εργασία που εχει καταντήσει δουλειά και που δεν οδηγεί πουθενά παραπέρα και οι εταιρίες που δεν αναγνωρίζουν τις καλές επιδόσεις είναι καταδικασμένες να αποτύχουν. Επιπλέον, αυτό δείχνει ότι οι αρμόδιοι δεν έχουν στην πραγματικότητα ηγετικές ικανότητες και πολύ πιθανό να μην έχουν ανελιχθεί στις θέσεις τους αποδεικνύοντας την αξία τους, αλλά με άλλα μέσα.

Έχει μόνο «αγώνα» και καθόλου «καρδιά»

Οι εταιρίες που έχουν μοναδικό τους επίκεντρο το χρήμα, τα κέρδη, μείωση κόστους κλπ- χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν τον ζωτικής σημασίας ρόλο των εργαζομένων στην επιτυχία τους, είναι εξ’ ορισμού τοξικές και καταδικασμένες να αποτύχουν και αποτυγχάνουν. Οι χειρότερες εταιρίες είναι αυτές που «στύβουν» τους εργαζόμενούς τους και όταν τους έχουν εξαντλήσει, τους πετούν σαν λεμονόκουπες. Μπορεί βραχυπρόθεσμα οι επικεφαλής να παίρνουν επιβεβαίωση ότι αυτό που κάνουν λειτουργεί θετικά για την εταιρία, μακροπρόθεσμα ωστόσο η αποτυχία είναι δεδομένη και πάντοτε αποτυγχάνουν.

Πώς διορθώνεται η τοξικότητα;

Πολύ συχνά μία εταιρία είναι «τοξική», ενώ στην πραγματικότητα αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν οι επικεφαλής της τόσο από ηθικής απόψεως, όσο και από καθαρά επιχειρηματική σκοπιά. Εάν διοικείτε μία επιχείρηση και τυχαίνει τώρα να αναγνωρίζετε σημάδια τοξικότητας σε αυτή, μπορείτε ακόμα να τα διορθώσετε.

Αυτό που χρειάζεται είναι τολμηρή ηγεσία. Σκεφτείτε το σαν να ανακαινίζετε ένα σπίτι. Εάν είναι σαθρά ακόμα και τα θεμέλια, απαιτείται ριζική αναθεώρηση και αλλαγή. Άλλες φορές το πρόβλημα δεν φτάνει σε τέτοιο βάθος και τότε χρειάζεται πιο μετριοπαθής, αλλά πάντα ειλικρινής και τολμηρή, εργασία.

Τι είναι, λοιπόν, αυτό που κάνει μία εταιρία εξαιρετική για εργασία; Οι καλύτερες εταιρίες σε αυτόν τον τομέα είναι εκείνες που νοιάζονται ειλικρινά για τους εργαζόμενούς τους και την ευημερία τους.

Όσο αφορά το «ανθρώπινο κεφάλαιο» ή τους «ανθρώπινους πόρους» της εταιρίας, η έμφαση χρειάζεται να δίνεται στο «ανθρώπινο». Οι επικεφαλής πρέπει να εξετάζουν διαρκώς, πώς οι πολιτικές και οι πρακτικές της εταιρίας επηρεάζουν τους εργαζόμενους.

Χρειάζεται να υπάρχει ειλικρινής έγνοια και φροντίδα από την εταιρία για τους ανθρώπους της, προκειμένου αυτή να αποτελεί ένα πολύ καλό περιβάλλον εργασίας. Είναι απολύτως βέβαιο ότι, εάν μαζί με τη σωστή επιχειρηματική στρατηγική, μία εταιρία παρέχει και ένα καλό περιβάλλον εργασίας, τότε θα «ανθίσει» συνολικά.

***
Μελέτησε τα άρθρα “Εσωτερικό μάρκετινγκ” και “Εσωτερικοί πελάτες” είναι πολύ σημαντικά για την πνευματική σου υγεία και την ομαλή ανάπτυξη της επιχείρησης σου.