EXECUTIVE LIFE

Δεξιότητες Επιτυχίας

Δεξιότητες Επιτυχίας

«Το μυστικό της ευτυχίας και της επιτυχημένης ζωής, δεν είναι στο να κάνεις αυτό που σου αρέσει, αλλά στο να σου αρέσει αυτό που κάνεις» – James M. Barie

Μεγάλη κουβέντα, την εφάρμοσα στην ζωή μου και μόνο χαμένη δεν βγήκα. Δεν εφάρμοσα όμως μόνο αυτή αλλά και μερικές ακόμη δεξιότητες επιτυχίας, που θα τις μοιραστώ μαζί σας.

Αν σκεφτούμε ότι η εργασία μας απασχολεί πολλές από τις διαθέσιμες ώρες της ημέρας, τότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι ή κάποιες συνεργασίες και να μεταθέσουμε ευθύνες ή να βγάλουμε πράγματα από την ζωή μας για να μην υπάρξει υπερκορεσμός. Το να μην έχουμε ελεύθερο χρόνο ή το να υποφέρουμε στην διάρκεια της ημέρας τότε δεν εργαζόμαστε αλλά δουλεύουμε και δεν ζούμε αλλά σερνόμαστε. Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι από εμάς δεν το θέλουμε αυτό. Ας δούμε λοιπόν τι να κάνουμε και τι όχι για να πετύχουμε μια υγιή και αισθαντική ζωή και πλούσια καθημερινότητα.

Χαμογέλα: Ποτέ δεν πρέπει να είσαι πολύ απασχολημένος για να χαμογελάσεις, γιατί το να δημιουργήσεις ευτυχία στην ζωή, δεν παίρνει πολύ χρόνο. Απλά πρέπει να κάνεις ορισμένα πράγματα σωστά. Ποτέ δεν πρέπει να είσαι πολύ απασχολημένος στην ζωή σου, γιατί δεν θα μπορείς να αναπνεύσεις. Μπορείς να έχεις πάρα πολλές εργασίες να κάνεις αλλά μπορείς και να τις ιεραρχήσεις με τέτοιον τρόπο που να σου αφήνουν ελεύθερο χρόνο, οπωσδήποτε.

Χαμογέλα σε όλους, σε γνωστούς και αγνώστους. Μην περιμένεις από τους ανθρώπους να σου χαμογελάσουν. Δείξε τους πως γίνεται. Ρίξε την άμυνα σου. Μίλα σε κάποιον που δεν γνωρίζεις κατευθείαν από την καρδιά σου. Κάνε τους κομπλιμέντα. Μην περιμένεις αμηχανία. Απλά να είσαι αυθόρμητος και να δώσεις την ευκαιρία να χαμογελάσουν και να νοιώσουν καλά, έστω και περιστασιακά έστω και για λίγο. Όσο περισσότερο χαμογελάς σε άλλους, τόσο περισσότερο θα σου χαμογελάνε. Η ζωή είναι πολύ πιο ευχάριστη, όταν όλοι γύρω σου χαμογελάνε.

Δεν υπάρχει λόγος να είσαι με ένα πλαστικό και ψεύτικο χαμόγελο στο πρόσωπο στο γραφείο, αλλά με μια ευχάριστη διάθεση που εκπέμπει την χαρούμενη διάθεση σου. Μοίρασε την απλόχερα ακόμη και στους πιο μονόχνοτους συναδέλφους σου. Έχεις ακούσει αυτό που λένε, ότι “χαμογέλα κάνει τους κακούς να ανησυχούν” ε, απλά κάνε το, εσύ μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις και στην ψυχική σου διάθεση και στην υγεία σου και στην αποτελεσματικότητα σου. Είναι γεγονός που πιθανόν έχεις παρατηρήσει πως όταν είσαι χαρούμενος τα πράγματα γίνονται καλύτερα και ευκολότερα, φρόντισε λοιπόν να έχεις ένα χαμόγελο σαν ένα μυστικό μαγικό όπλο καθημερινής χρήσης, όπως η κοπέλα της φωτογραφίας.

Προσποιήσου με επίγνωση ότι προσποιείσαι: Προσποιήσου ότι σήμερα είναι όλα τέλεια. Κάνε το και θα είναι. Έρευνες δείχνουν ότι αν και νομίζουμε ότι ενεργούμε εξαιτίας του πως νιώθουμε, στην πραγματικότητα, συχνά νιώθουμε έτσι εξαιτίας του τρόπου που ενεργούμε. Μια σπουδαία στάση οδηγεί πάντα σε σπουδαίες εμπειρίες. Αν ξεκινάς με αμφιβολίες και φόβο, αυτόματα εκπέμπεις αμφιβολία και φόβο και το εισπράττουν γύρω σου όλοι και ειδικά αυτοί που δεν πρέπει.

Σκέψου πως έχεις να πάρεις μέρος σε ένα σημαντικό πρότζεκτ, σε μια σύσκεψη, σε μια ομαδική εργασία, να παραδόσεις μια μελέτη ή κάτι τέλος πάντων πολύ σημαντικό. Προ- ετοιμάσου και Προσποιήσου με Επίγνωση ότι Προσποιείσαι, πως όλα γίνονται με τον καλύτερο για σένα τρόπο, πάρε την ανάλογη διάθεση και ξεκίνα. Να είσαι σίγουρος πως έχεις βάλει τα σωστά θεμέλια για την σωστή έκβαση, χαμογέλα λοιπόν.

Εχειν: Προβληματίσου σχετικά με το πόσα καλά έχεις ήδη, τώρα, σήμερα. Εκτίμησε όλα τα καλά πράγματα στην ζωή σου, άσχετα με το πόσο μικρά είναι. Ήδη έχεις κάποια σπουδαία πράγματα στην ζωή, είτε το συνειδητοποιείς είτε όχι. Οι περισσότεροι από εμάς έχουν απίστευτα μέλη της οικογένειας, φίλους, άλλα αγαπημένα πρόσωπα που μας σέβονται. Μάθε να εκτιμάς αυτή την προσφορά. Οι περισσότεροι από εμάς έχουν καλή υγεία, κάτι το οποίο είναι άλλο ένα επίτευγμα.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν μάτια, με τα οποία απολαμβάνουν το μαγικό ηλιοβασίλεμα, την φύση και την ομορφιά γύρω μας. Οι περισσότεροι από εμάς έχουν αυτιά, με τα οποία απολαμβάνουν την μουσική, ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα. Να είστε ευγνώμονες για κάθε ένα από αυτά και η ίδια αυτή ευγνωμοσύνη θα τα πολλαπλασιάσει.

Έχεις ένα γραφείο, μια εργασία ή μια δουλειά; Αν έχεις ένα γραφείο και δημιουργείς μια εργασία δεν σου επιτρέπεται να μην είσαι ευγνώμων. Αν απλά έχεις μια δουλειά, φρόντισε να την μετατρέψεις σε εργασία και νοιώσε ευγνώμων γι’ αυτό. Να είσαι ευγνώμων για τα πάντα ακόμη και για τα πολύ άσχημα, σου φαντάζει απίθανο ή δύσκολο; Κάνε το σαν άσκηση, δείξε ευγνωμοσύνη για κάθε τι που υπάρχει ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ στην ζωή σου και στην εργασία σου, καλό ή κακό. Έχεις ήδη εντοπίσει πιστεύω ότι κάθε φορά που μπορείς να νοιώσεις ευγνωμοσύνη για ότι έχεις ήδη αυτά πολλαπλασιάζονται εκθετικά, λοιπόν κάνε το με περισσότερη επίγνωση.

Κάνε: Χρησιμοποίησε τις προσωπικές σου δυνάμεις για να κάνεις τα πράγματα, να γίνουν. Ο καθένας μας, κατέχει μοναδικές προσωπικές δυνάμεις, ικανότητες και ταλέντα. Όλοι έχουμε διαφορετικά ταλέντα και δεξιότητες. Η συναισθηματική ευτυχία έρχεται φυσικά σε αυτούς που χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους για να κάνουν πράγματα και να αξιοποιήσουν αυτά τα μοναδικά τους ταλέντα. Η κατάσταση της ολοκλήρωσης δημιουργεί πάντα μια αίσθηση ευτυχίας, χαράς και χαμόγελων.

Αν αυτό το κατόρθωμα, το να αξιοποιείς τα ταλέντα σου, το να βασίζεσαι αποκλειστικά στην προσωπική σου ικανότητα για να ολοκληρώσεις το έργο, το εφαρμόζεις, η ψυχολογική ανταμοιβή είναι ανεκτίμητη. Στην εργασία σου να είσαι σίγουρος πως εκτιμάται αναλόγως, όπως και στην ζωή άλλωστε. Εσύ φρόντισε να γνωρίζεις ποια είναι αυτά τα ταλέντα σου, ποιές είναι αυτές οι μοναδικές ικανότητες που διαθέτεις, γιατί αν δεν τις γνωρίζεις με ακρίβεια πως θα τις αξιοποιήσεις;

Φαντασία: Χρησιμοποίησε την φαντασία σου, τι στο καλό την έχεις;  Χθες είδα ένα αγοράκι στο σούπερ μάρκετ να διασκεδάζει απίστευτα με τίποτα παραπάνω από το καροτσάκι των τροφίμων και την φαντασία του. Προσποιούνταν ότι το καροτσάκι ήταν διαστημόπλοιο και πετούσε τριγύρω απ’ όλο το μαγαζί. Πως γίνεται όταν γεννιόμαστε να απολαμβάνουμε την ζωή και όμως αφού έχουμε μάθει όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα σαν ενήλικες, ξεχνάμε πώς να χρησιμοποιούμε την φαντασία μας; Είναι σαν να γινόμαστε πιο χαζοί σε αυτό τον τομέα όσο μεγαλώνουμε κι έτσι είναι, η συστημική εκπαίδευση δημιουργεί πιο χαζούς ανθρώπους, με χωρίς χαμόγελα και φαντασία, μικρά κι ασήμαντα ρομποτικά ανθρωπάκια.

Η λύση είναι απλή, όπως όλα τα σημαντικά στην ζωή. Εξουδετέρωσε την διαδικασία της γήρανσης και της αποτυχίας σε οτιδήποτε, με την πλήρη χρήση της φαντασίας σου. Δεν χρειάζεται να προσποιείσαι ότι τα καροτσάκια του σουπερ μάρκετ είναι διαστημόπλοια – αν και το προτείνω σαν άσκηση – αλλά προσπάθησε να φανταστείς κάτι που να μπορεί να σε κάνει να χαμογελάσεις τουλάχιστον 10 ημέρες συνεχόμενες. Αν δεν μπορείς να το επιτύχεις έχεις αληθινά σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να δώσεις σε αυτή την άσκηση όλες σου τις δυνάμεις. Φτιάξε μια φανταστική ιστορία που να σε κάνει χαρούμενο ή παθιασμένο εδώ και τώρα σαν να είναι αυτή η άσκηση ζωής και θανάτου. Και είναι.

Δημιούργησε μια δημιουργία: Η δημιουργία είναι μια διαδικασία μοναδική, που χωρίς την ικανή χρήση της φαντασίας είναι αδύνατον να δημιουργήσεις το οτιδήποτε. Κάνοντας χρήση των καινοτόμων ικανοτήτων σου και κατασκευάζοντας κάτι με τα δυο σου χέρια θα σε αφήσει με μια απερίγραπτη αίσθηση ολοκλήρωσης. Πραγματικά δεν υπάρχει κανένα υποκατάστατο για αυτό. Ο μόνος περιορισμός είναι ότι πρέπει να είναι κάτι σχετικό με αυτά που σε ενδιαφέρουν να κάνεις.

Αν δημιουργείς οικονομικά σχέδια για πελάτες όλη μέρα και το μισείς, τότε αυτό δεν πρόκειται να δουλέψει. Αλλά αν μπορείς να βρεις κάτι που αγαπάς και δημιουργήσεις κάτι σχετικό με αυτό, θα κάνει την διαφορά στην ζωή σου. Αφού το πετύχεις δοκίμασε με τον ίδιο τρόπο να κάνεις τα οικονομικά σχέδια των πελατών σου και θα δεις την διαφορά και στα σχέδια και στις οικονομικές απολαβές. Αν δεν έχεις δημιουργήσει κάτι για καιρό για χάρη της δημιουργικότητας, δοκίμασε το. Δεν θα απογοητευτείς.

Βοήθησε κάποιον άλλο για μερικά λεπτά: Στην ζωή, ότι δίνεις παίρνεις. Όταν κάνεις μια θετική επίδραση στην ζωή κάποιου άλλου, κάνεις μια θετική επίδραση και στην δική σου ζωή. Όσο περισσότερο βοηθάς τους άλλους, τόσο περισσότερο θέλουν να σε βοηθήσουν. Η θετικότητα και η καλοσύνη γεννάνε θετικότητα και καλοσύνη. Αν νομίζεις ότι έχεις μπλέξει με σοβαρά προβλήματα, σταμάτα για λίγο και δες το πρόβλημα ενός άλλου, μια καλή άσκηση είναι διπλασίασε τα προβλήματα σου με την φαντασία σου και σκέψου τι θα γίνει; Φτάσε το στα άκρα. Θα πεθάνεις αν μείνεις άστεγος; Θα πεθάνεις αν μείνεις άνεργος; Πιθανόν όχι, αφού είσαι ζωντανός το παιχνίδι της ζωής συνεχίζεται και έχεις πιθανότητες να κερδίσεις αρκεί να ξαναμπείς σε αυτό. Δηλ. όλα παίζονται μείνει μέσα.

Τώρα αυτό δεν περιλαμβάνει το ότι πρέπει να έχεις στενές σχέσεις με τους πάντες στην ζωή ή στο γραφείο και να μοιράζεις φως, αγάπη, δουλικότητα και λοιπές ανοησίες, όχι, σημαίνει ότι μπορείς να είσαι θετικός και δοτικός χωρίς καμία επαφή. Δηλ. κάνε π.χ. ένα blog και μοίρασε απλόχερα γνώση και πληροφορίες για ένα θέμα που σε ευχαριστεί και γνωρίζεις ότι οι πληροφορίες σου κάνουν καλό σε όλους, αυτό κάνουμε στο businesslife.gr και στα υπόλοιπα σάιτ μας. Σας ενημερώνω πως τα οφέλη από αυτή μας την ενέργεια είναι πολλαπλάσια και πάντοτε εκθετικά.

Δοκίμασε το, φτιάξε ένα άρθρο με ένα θέμα που σου αρέσει και στείλε το σε ένα ανάλογο περιοδικό-σάιτ να δημοσιευτεί, κάνε το αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα, δηλ. προσφορά χωρίς προσδοκία ανταπόδοσης και θα ξαφνιαστείς από το αποτέλεσμα. Σκέψου ποια είναι η προσφορά σου στην ζωή, γιατί σίγουρα δεν είναι η εργασία σου εκεί προσδοκείς κι έχεις ανταπόδοση.

Η ρουτίνα δολοφονεί: Μοιράσου το μεσημεριανό σου διάλειμμα με κάποιο στενό σου φίλο. Βγες από το γραφείο, μακριά από την δουλειά σου και ξόδεψε 30-40 λεπτά τρώγοντας με κάποιον που σε νοιάζει. Θα ανακαλύψεις ότι το μυαλό σου ξεκινάει να χαλαρώνει και αρχίζεις να νιώθεις περισσότερο χαλαρός και πάλι. Μπορεί να μην είναι φίλος σου, ή να μην είναι καν άνθρωπος, κάνε συντροφιά με τον καλύτερο σου φίλο μπορεί να σημαίνει με τον σκύλο σου, την γάτα σου, το αγαπημένο σου πάρκο, το δικό σου δέντρο ή οτιδήποτε άλλο σε χαλαρώνει και σε ευχαριστεί. Ακόμη διάθεσε αυτό το χρονικό πλαίσιο σε κάποιον εντελώς άγνωστο και μάθε γι αυτόν.

Το σημαντικό είναι να κάνεις κάτι έξω από το συνηθισμένο και το βασικότερο όλων είναι σε καμία περίπτωση να μην διαθέσεις αυτόν τον χρόνο ξεκούρασης κι ανανέωσης στην ρουτίνα, σε καμία περίπτωση δηλαδή μην συνεχίσεις την εργασία σου, ένα διάλειμμα είναι πάντοτε απαραίτητο, ακόμη και από μια απόλυτα ευχάριστη εργασία. Δεν είναι ο άνθρωπος προγραμματισμένος να δουλεύει αλλά να εργάζεται, όποιος δουλεύει είναι αυτός που αρρωσταίνει και πρόωρα πεθαίνει, αυτό που εργάζεται ζει την ζωή του υγιής ευτυχισμένος και επιτυχημένος.

Ξεκαθάρισμα: Ξεφορτώσου ένα πράγμα κάθε μέρα. Έχουμε τόση πολλή ακαταστασία γύρω μας κάθε στιγμή (στο γραφείο, στο αυτοκίνητο, στο σπίτι, στο μυαλό, στην ψυχή) και έχουμε γίνει τόσο εξοικειωμένοι με αυτό που δεν αντιλαμβανόμαστε πια το πόσο πολύ μας επηρεάζει. Αν ξεκινήσεις να καθαρίζεις κάποια από αυτή την ακαταστασία, πολλή από την εσωτερική ακαταστασία θα εξαφανιστεί επίσης. Επέλεξε ένα περιττό στοιχείο κάθε μέρα και ξεφορτώσου το. Είναι τόσο απλό. Μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή, γι’ αυτό ανέμενε και κάποια αντίσταση. Αλλά μετά από λίγο καιρό το μυαλό σου θα σε ευχαριστεί για αυτή σου την πράξη και με τον καιρό και την εξάσκηση τα οφέλη σου γίνονται πολλαπλάσια.

Διαλογίσου: Ο διαλογισμός είναι η τέχνη του να συγκεντρώνεις 100% την προσοχή σου σε μια περιοχή. Η πρακτική αυτή προσφέρει μεγάλα οφέλη για την υγεία όπως η αυξημένη συγκέντρωση, η μείωση του άγχους και το γενικό αίσθημα της ευτυχίας. Εάν χρησιμοποιείς τον διαλογισμό σαν μια μορφή χαλάρωσης, δεν θα πάρει πολύ χρόνο μέχρι να αρχίσεις να νιώθεις τα θετικά του αποτελέσματα. Το να διαλογιστείς δεν σημαίνει να πάρεις τα βουνά, μάθε τρόπους να το κάνεις στην γραφείο, ή όταν έχεις μια δύσκολη ημέρα, άλλωστε το να συγκεντρωθείς σε ένα μόνο πράγμα είναι κάτι που πρέπει να μπορείς να το κάνεις όλες τις ώρες.

Το να χαμογελάς, να είσαι θετικός και δοτικός, το να δημιουργείς, να ξεκαθαρίζεις, να διαφοροποιείς και να προσφέρεις είναι καταστάσεις διαλογιστικές αν καταφέρεις να τις κάνεις με τον σωστό τρόπο.

Διαφοροποιήσου: Απέφυγε την αρνητικότητα και τους αρνητικούς ανθρώπους. Μην υποτιμάς τον εαυτό σου και μην μπλέκεις με ανθρώπους που προσπαθούν να σε υποτιμήσουν. Είσαι τόσο ικανός όσο πιστεύεις ότι είσαι. Πάντα θα υπάρχουν εμπόδια, αλλά αν σκέφτεσαι θετικά και ψάχνεις απαντήσεις αντί για ερωτήσεις, μπορείς να επιτύχεις αυτό που οι άλλοι βλέπουν αδύνατο. Άλλωστε οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να σου πουν με καταπιεστικό, επίμονο και αγαπησιάρικο τρόπο, τι να μην κάνεις και γιατί να μην το κάνεις και ότι θα αποτύχεις, όταν εσύ έχεις ήδη αποτελέσματα από αυτό που κάνεις. Παραλογισμός έτσι;

Απλά απόφυγε τους όσο στενοί κι αν είναι, γιατί όλοι έχουν μια γνώμη για όλα, που ποτέ δεν είναι δική τους, συνήθως μιμιδίζουν τις πεποιθήσεις τους. Ο βασικότερος κανόνας και αξίωμα της ευτυχισμένης ζωής και της επιτυχίας είναι να βρεις τους κατάλληλους ανθρώπους, καταστάσεις ή βιβλία για να υποστηρίζουν την δημιουργία σου. Η αρνητικότητα είναι κακός σύμβουλος για οτιδήποτε.

Τώρα μην μπερδεύουμε την αρνητικότητα και τον αρνητικό άνθρωπο, με αυτόν που βλέπει το λάθος και το επισημαίνει αλλά δεν μας αρέσει ή δεν μας βολεύει. Η διαφοροποίηση πραγμάτων, ανθρώπων και καταστάσεων δεν είναι μόνο το δυνατό χαρτί, του επιτυχημένου ανθρώπου είναι όλοι οι άσσοι στο μανίκι μαζεμένοι. Το αντίθετο της διαφοροποίησης είναι η ομαδοποίηση. Όλοι ίδια με όλους.

Αυτός που ομαδοποιεί είναι αυτός που θα ρωτήσει την μαμά του, την γυναίκα του, τον αδελφό του, την φίλη του, τον περιπτερά του τι να κάνει με την δουλειά του και θα ακολουθήσει κατά γράμμα τις γνώμες τους. Το ότι θα αποτύχει – και συνήθως αποτυγχάνει- είναι φυσικό επακόλουθο που καθόλου δεν ξαφνιάζει. Μπορεί να νομίζεις ότι η μαμά σου τα ξέρει όλα, αλλά είναι σίγουρο ότι είναι εντελώς ανίκανη να γνωρίζει τι πρέπει να κάνεις σχετικά με την καριέρα σου ή το πάθος σου για δημιουργία, αν υπάρχει. Η γυναίκα όσο προχωρημένη κι αν είναι, συνήθως εκφράζει τις δικές τις πεποιθήσεις, τα δικά της θέλω και τις δικές τις εμφυτεύσεις, σχετικά με την ζωή κι ανάλογα θα σου απαντήσει, καθοδηγήσει, κατευθύνει.

Όταν χρειάζεσαι έναν καλό δικηγόρο π.χ. δεν ρωτάς την μαμά σου ή τον φίλο σου αλλά την αγορά των δικηγόρων να υποθέσω; Η βασικότερη ικανότητα των επιτυχημένων είναι όταν χρειάζονται απαντήσεις ή τις κατάλληλες ερωτήσεις να βρουν τον κατάλληλο άνθρωπο να τους τις παρέχει και αυτός σπανιότατα είναι κάποιος συγγενής πρώτου, δεύτερου ή 15ου βαθμού. Το να πάρεις κάποια απάντηση από τον κατάλληλο άνθρωπο είναι διαλογιστική ικανότητα διαφοροποίησης που ελάχιστοι διαθέτουν και ακόμη πιο ελάχιστοι από αυτούς την εφαρμόζουν. Γιατί νομίζεις πως υπάρχει τόσο λίγη ευτυχία και επιτυχία στον πολιτισμό και ειδικότερα στο επιχειρείν;

Προσοχή: Απόλαυσε την κάθε στιγμή, σαν να είναι η τελευταία. Πόσες φορές δεν το έχεις ακούσει αυτό; Αυτή η μοναδική στιγμή είναι η ζωή σου και την ζεις ΤΩΡΑ, κανένας άλλος χρόνος να ζήσεις δεν υπάρχει. Απόλαυσε την, δώσε της την Προσοχή σου Τώρα. Ότι και αν κάνεις, άσχετα με τις περιστάσεις, δώσε προσοχή κι εκτίμησε το. Είτε διαβάζεις, γράφεις, μιλάς με ένα συνάδελφο, κάνεις μπάνιο, ανεβαίνεις τις σκάλες, τρως, πλένεις τα πιάτα, κτλ. Αυτές οι μικρές στιγμές συνθέτουν ένα τεράστιο μέρος της ζωής σου. Μπορείς να τα απολαύσεις αν ανοίξεις τα μάτια και τα αυτιά σου και δώσεις προσοχή σε αυτό που κάνεις, δηλ. να Παρατηρήσεις την στιγμή που ζεις ΤΩΡΑ.

Αυτή είναι άσκηση βαθιά διαλογιστική, η παρατήρηση της στιγμής, μόνο η παρατήρηση χωρίς συναίσθημα, με αποστασιοποίηση χωρίς να είσαι καν εκεί, σαν να βλέπεις μια ταινία που κάποιες φορές επιλέγεις να συμμετέχεις. Μετά ακολουθεί η Παρατήρηση του Ολοφάνερου, αλλά αυτή είναι, για όποιους έχουν μάθει ήδη να Παρατηρούν. Ξέρεις ότι στις επενδύσεις και στο επιχειρείν η ικανότητα της Διαφοροποίησης και η ικανότητα της Παρατήρησης του Ολοφάνερου, είναι αυτές που φέρνουν το χρήμα στην τσέπη και την οικονομική επιτυχία στο κατώφλι. Είναι ιδιότητες που πρέπει άμεσα να τις εντοπίσεις και να τις καλλιεργήσεις για να μπορείς να μην γίνεσαι φελλός που τον παρασέρνει το κύμα, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, είτε στα οικονομικά, στα προσωπικά ή στην ζωή τους γενικότερα.

Άλλωστε, όταν κάποιος αποκτήσει κάποια εργαλεία, κάποιες δεξιότητες τις χρησιμοποιεί σε όλα τα πεδία δράσης του, με αποτέλεσμα να δράττει θετικά αποτελέσματα από παντού. Πως νομίζεις ότι ζουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι, όπως αυτοί που διαμαρτύρονται και αποτυγχάνουν; Όχι φυσικά, κάτι άλλο κάνουν, κάπως διαφορετικά μιλάνε και κάνουν τα ίδια πράγματα με διαφορετικό τρόπο.

Μπορούμε εμείς εδώ στο businesslife.gr να σου δείξουμε τρόπους ασφαλούς εφαρμογής στην καθημερινότητα σου, εξειδικευμένη, πάνω στα θέματα που σε απασχολούν.

Αρκεί να έχεις Σκοπό και Θέληση να τον πετύχεις.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Ηω Αναγνώστου «Ο Κυρίαρχος του Παιχνιδιού»

Ποτέ δεν είναι αργά να γίνεις ο προπονητής του εαυτού σου, μόνο αυτός μπορεί να σ’ αποζημιώσει. Περισσότερα σχετικά με την αυτό-προπόνηση, τι και πως μπορείς να έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα επικοινώνησε με το Business life

  • businesslifegr@gmail.com
  • 693 088 4704 (18:00 – 20:00)

και ζήτησε τον εκπρόσωπο μας να σε καθοδηγήσει στο τι εργαλεία να χρησιμοποιήσεις. Εντελώς δωρεάν.